Facebook Pixel Καθένας με τον πόνο του
| 2011-04-12 20:49:00

Καθένας με τον πόνο του

Καθένας με τον πόνο του

O Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για το «που η νεοπλουτίστικη απαξίωση της όλης κατάστασης στον ΠΑΟΚ.

Έβλεπα το παιχνίδι της Κυριακής στο Καυτανζόγλειο και σκεφτόμουν τι μπορεί να γράψει κανείς γι΄ αυτό το παιχνίδι.


Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό, είναι δεδομένο, στο Καυτανζόγλειο, όμως, δεν ήταν κακός. Σε μεγάλα διαστήματα έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, έκανε κι έχασε έξι – εφτά ευκαιρίες και το ότι έμεινε στο μηδέν, είναι παράδοξο. Το συγκεκριμένο δεν ήταν ούτε το καλύτερο, ούτε το χειρότερο παιχνίδι του. Ίσως ήταν λίγο πάνω από το φετινό μέσο όρο του.

Ξέρω, ξέρω… Κακή ομάδα ο Ηρακλής. Βρείτε, όμως, άλλη ομάδα, που του έκανε φέτος εφτά καθαρές φάσεις στο Καυτανζόγλειο.
Μετά το παιχνίδι άκουσα τους «ψαγμένους» να λένε ότι το ματς ήταν στημένο (μετά από τέσσερα χρόνια, ακόμη δεν κατάλαβαν ποιον έχουν πρόεδρο…) κι αναρωτιέμαι τι βλάκας είμαι που δεν το πήρα χαμπάρι. Δεν ξέρω βέβαια ποιον ακριβώς βόλευε η ισοπαλία, αλλά δεν γίνεται να τα ξέρουμε και όλα.

Ακούω από το βράδυ της Κυριακής για κολλύρια (μάθαμε μια λέξη και την τσαμπουνάμε τρις την ώρα), για τραγικό ΠΑΟΚ, το ένα, το άλλο…

Αντιλαμβάνομαι τον καθένα, που κάθεται το απόγευμα της Κυριακής στην τηλεόραση, να δει ένα «ψόφιο» παιχνίδι, χωρίς περιγραφή, σ΄ ένα σχεδόν άδειο γήπεδο, χωρίς ατμόσφαιρα, σ΄ έναν αγωνιστικό χώρο χωράφι. Ότι χειρότερο για τηλεοπτικό προϊόν. Λογικό, να σου φαίνεται και το παιχνίδι τραγικό.

Από το πρωί της Δευτέρας ακούω πολύ κόσμο να προβλέπει την καταστροφή, που έρχεται, την οποία βλέπουν όλοι, εκτός του Ζαγοράκη, του Χάβου, του Κωνσταντινίδη και των δημοσιογράφων, που τους καλύπτουν.

Το μεσημέρι της Δευτέρας άκουγα στην εκπομπή του Κόλκα κάποιον να περνάει τον ΠΑΟΚ από πριονοκορδέλα και να βγαίνει από τα ρούχα του από το θέαμα, που παρουσιάζει η ομάδα του. Αφού τους έκανε όλους «μία χόρτα», στο τέλος παραδέχτηκε ότι δεν είδε το παιχνίδι, γιατί πρότιμησε να δει τα άλλα, που είχαν περισσότερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.Είναι από τις στιγμές, που και η λέξη «ΕΛΕΟΣ», χάνει τη σημασία της.


Ώρες – ώρες προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτή η υστερία, που έχει πιάσει πολλούς από σας. Αρχίζω να πιστεύω ώρες – ώρες, ότι υπάρχουν άνθρωποι, που όταν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει, νιώθουν καλύτερα, γιατί μπορούν να αισθανθούν… δικαιωμένοι.
Επαναλαμβάνω ότι ο ΠΑΟΚ δεν περνά το καλύτερο φεγγάρι του, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να καταλάβω που οδηγεί αυτή η νεοπλουτίστικη απαξίωση της όλης κατάστασης.

Άλλοι βγάζουν τη χολή τους στον Ζαγοράκη, λες και δεν έχει δικαίωμα στο λάθος. Και λες και δεν ξέρει κι ο ίδιος τι έκανε λάθος.
Άλλοι ισοπεδώνουν τον Χάβο (που δεν είναι Σάντος και μάλλον δε θα γίνει ποτέ, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι δυο – τρία πράγματα στον ΠΑΟΚ τα έκανε), είτε γιατί πιστεύουν ότι ξέρουν καλύτερα το ποδόσφαιρο, είτε γιατί ζουν ακόμη με το όνειρο να ξαναδούν τον Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ και πιστεύουν ότι μέσα σ΄ αυτή την αναμπουμπούλα θα γίνει το δικό τους.

Άλλοι ισοπεδώνουν τους παίκτες, άλλοι περιμένουν μετά από κάθε ματς τον Σαλπιγγίδη για να τον βρίσουν, να τον ειρωνευτούν και να τους σπάσουν τον τσαμπουκά, λες και είναι παίκτης άλλης ομάδας. Μερικοί απ΄ αυτούς, προσπαθούν να «κεφαλαιοποιήσουν» και τη δυσαρέσκεια από τα αποτελέσματα, έτσι για να ξέρει ο Ζαγοράκης ότι άλλη φορά πρέπει να τους ακούει.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αν ήταν στον ΠΑΟΚ σήμερα ο Σάντος, θα ξαναέλεγε το περίφημο «ο ΠΑΟΚ μου θυμίζει κάποιους ξεπεσμένους αριστοκράτες, που έχουν στο πιάτο τους σαρδέλα και νομίζουν ότι έχουν αστακό». Ο Σάντος, ποτέ δεν χαρακτήρισε τους παίκτες εκείνης της ομάδας «σαρδέλες». Και μου κάνει εντύπωση, που σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, πολλοί δεν κατάλαβαν το εννοούσε. Μου αρέσει, που πέρσι τέτοια εποχή σχεδόν όλοι είχαν την απαίτηση να μείνει. Κορόιδο είναι;

Διάβαζα χθες ότι βάσει αποτελεσμάτων, ο ΠΑΟΚ είναι 56ος στον κόσμο τους τελευταίους 12 μήνες. Τι λέτε, τυχαία έγινε ή του το χάρισε κανένας;

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, απομένουν τα πλέι οφ, στα οποία βλέποντας και την κατάσταση των άλλων ομάδων, πόσο απίθανο το θεωρείτε να βγει ο ΠΑΟΚ 1ος στα πλέι οφ;

Την ποιότητα την έχει, πρέπει απλά λίγο να «βρεθεί» τις επόμενες (νεκρές) εβδομάδες, να κερδίσει και λίγη ψυχολογία και κυρίως να ξαναγίνει ΟΜΑΔΑ. Εκείνο το περσινό, «διοίκηση, ομάδα, κόσμος = ένα», αν το ξαναβρεί έχει πιθανότητες.
Όπως πάει το βιολί, βέβαια, το θέμα είναι να μην έχει διαλυθεί μέχρι τότε από την εσωστρέφεια και βγει τελικώς τελευταίος και καταϊδρωμένος…

Σε κάθε περίπτωση, ένας μήνας και κάτι απομένει. Δώστε του την ευκαιρία να ξεφύγει από τα σκοινιά, να σηκωθεί όρθιος, να διεκδικήσει ότι αξίζει και μετά όρεξη να έχετε. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι θα έχουμε το χρόνο να το διαλύσουμε.

Πηγή: paok24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags