Facebook Pixel Συμβόλαιο σαν το… ΠΑΟΚ-Ζίμπρου
| 2014-09-12 22:16:00

Συμβόλαιο σαν το… ΠΑΟΚ-Ζίμπρου

Συμβόλαιο σαν το… ΠΑΟΚ-Ζίμπρου

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το νέο συμβόλαιο του Κλάους, εξηγεί γιατί έβαλε αυτόν τον τίτλο, αλλά και γιατί είναι «χαλάλι του» όσα χρήματα και αν πήρε...

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και το… «χαλάλι του». Κάτι που πολλές φορές (τις τελευταίες ημέρες) βγήκε από το στόμα μας! Σε κάθε περίπτωση χρίζουν εξήγησης και τα δύο παραπάνω, για μία υπόθεση που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ εδώ και τρεις μήνες!
 
Γιατί το νέο συμβόλαιο του Αθανασιάδη στον Δικέφαλο του Βορρά μοιάζει με τις αναμετρήσεις… ΠΑΟΚ-Ζίμπρου;
 
Μα γιατί εξ αρχής είναι δύο εύκολες υποθέσεις,  όπου «τρέχεις»  μόνος σου και… δεν μπορείς να βγεις δεύτερος. Αυτό (το παραπάνω) περιγράφεται κι’ αλλιώς:  Αν ο ΠΑΟΚ περάσει την Ζίμπρου, κανείς δεν λέει μπράβο γιατί έκανε το αυτονόητο. Αν αποκλειστεί όμως, τότε… έγινε το θαύμα-θαυμάτων…
Έτσι και με τον Αθανασιάδη… Αν ο ΠΑΟΚ κλείσει τον παίκτη δεν γίνεται και κάτι… φοβερό, αλλά αν τον χάσει, τότε… τρεχάτε ποδαράκια μου (Μεταξύ των οποίων και τα δικά μας, για να καλύπτουμε όλα τα δραματικά γεγονότα σε διάφορες μεριές της Θεσσαλονίκης).
Γιατί… κακά τα ψέματα, αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πείσει τον αρχηγό του, τότε το κλίμα δεν αναστρέφονταν…
 
 
Η πλάκα είναι ότι αυτό το… μονότερμα (και το ΠΑΟΚ-Ζίμπρου, αλλά και το συμβόλαιο του Κλάους) έφθασε κάποια στιγμή όπου πήγε να γίνει η έκπληξη… Το 1-0 του πρώτου αγώνα, αλλά και η χθεσινή δραματική μέρα με τον ποδοσφαιριστή, δυσκόλεψαν την κατάσταση… Και στις δύο περιπτώσεις όμως, έγινε το αναμενόμενο.
 
Γιατί όμως… «χαλάλι του»;
 
Γιατί είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής…
 
Γιατί είναι… ΠΑΟΚ.
 
Γιατί γεννήθηκε και μεγάλωσε (από οκτώ χρονών) στον ΠΑΟΚ… 
 
Γιατί έχει 20 γκολ κάθε χρόνο στο τσεπάκι του…
 
Γιατί για να βρεις και να αγοράσεις 20 (εγγυημένα ίσως και χωρίς πέναλτι!!) γκολ στην Ευρωπαϊκή αγορά, πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον 3-4-5 εκατομμύρια.
 
Γιατί είναι πλέον και ηγέτης και αρχηγός! (Με το περιβραχιόνιο στο δεξί!!) Με ότι σημαίνει αρχηγός και ηγέτης σε μία μεγάλη ομάδα… Κάτι που το κέρδισε!
 
Χαλάλι του όλα αυτά γιατί η εξέλιξη και η πρόοδός του, μπορεί –και πρέπει- να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους πιτσιρικάδες των ακαδημιών…
 
Από την άλλη…
 
Χαλάλι του το ότι τρεις μήνες όλοι ασχολούνται με αυτό το θέμα…
 
Χαλάλι του που άλλαξε η συμφωνία του Αυγούστου…
 
Χαλάλι του όσα χρήματα και αν πήρε… (Εξάλλου είναι από αυτούς που τα φέρνουν πίσω…)
 
Χαλάλι του γιατί άλλους τέτοιους δεν έχει η Θεσσαλονίκη…
 
Χαλάλι η αγωνία όσων οπαδών το βράδυ της Πέμπτης έτρεχαν να σώσουν αυτό που φάνηκε να χάνεται…
 
Όλα αυτά τα παραπάνω βέβαια, όλα όσα έγιναν ειδικά από τις αρχές Αυγούστου και μετά, δημιουργούν και αρκετές ευθύνες στον παίκτη. (Έχει δείξει ότι αυτά δεν τα φοβάται και τα ξεπερνάει…).
 
Ο οποίος Αθανασιάδης σαφώς και ξέρει ότι… όλοι αυτοί που πίεζαν (κυρίως από τα πληκτρολόγια) και απειλούσαν την ΠΑΕ  μην τυχόν και δεν πετύχει συμφωνία, αυτοί οι ίδιοι θα είναι οι πρώτοι που μετά από 1-2 χρόνια σε μία δύσκολη περίοδο του παίκτη, μπορεί και να αναθεματίζουν την ΠΑΕ για τα λεφτά που έδωσε και για το ότι θα στηριχθεί και θα χτίσει επάνω του…
 
Τέλος… Αν δεν ήταν ο Κλάους αυτός που είναι (περιγράφηκε παραπάνω η ποδοσφαιρική αξία, αλλά και ο χαρακτήρας με την προσωπικότητα έτσι όπως διαμορφώθηκε εντός ΠΑΟΚ ) δεν υπήρχε περίπτωση ο Σαββίδης (αλλά και οι άλλοι παράγοντες) να αποδεχθούν την δεύτερη συμφωνία.
 
Και πάλι όμως… Χαλάλι του! Το αξίζει! Και ας μην τον βάλουν ΠΟΤΕ στην εθνική! Αυτοί θα χάσουν! (Όπως έχασε ο Σάντος στο μουντιάλ, όπως χάνει και ο καινούριος που «πρέπει» να βάζει τον Μήτρογλου, τον Διαμαντάκο, τον… Ολαϊτάν, τον… Αφελάι, τον… Ντουρμάζ, τον… Σκέποβιτς και τον… Σαβιόλα. (Άκυρο! Αυτοί οι τελευταίοι έφυγαν… Γιατί μην νομίζετε… Αν ήταν εδώ, δεν υπήρχε άλλος λόγος να μην κληθούν στην Εθνική… Έστω και λίγο μετά από τον ανέτοιμο Σιόβα, αλλά και τον Φορτούνη! Η πλάκα είναι ότι αυτά είδε και ο Νίκος Αναστόπουλος και ήταν προχθές στο γήπεδο!! Ποτέ δεν ξέρεις…  ) 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags