Facebook Pixel Ποιος θα φωνάξει περισσότερο!
| 2014-09-17 17:30:00

Ποιος θα φωνάξει περισσότερο!

Ποιος θα φωνάξει περισσότερο!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Ολυμπιακό που νίκησε με τον Μανιάτη να κάνει τον σταυρό του, για τον Παναθηναϊκό που φωνάζει και τον ΠΑΟΚ που θέλει «καθαρό παιχνίδι».

Διανύουμε Ευρωπαϊκή εβδομάδα και μακάρι όλες οι Ελληνικές ομάδες να κερδίσουν, όπως τα κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Παρολ’ αυτά θα επιμείνουμε στα πιο δικά μας. Στα πιο μίζερα…
 
Είναι αρχή της χρονιάς και φυσικά οι «μεγάλοι» αντιμετωπίζουν προβλήματα! Το ξέρουν και οι ίδιοι. Γνωρίζουν ότι τώρα είναι πιο επιρρεπείς στις γκέλες. Για πολλούς ποδοσφαιρικούς και απόλυτα φυσιολογικούς λόγους… Και όλοι (ή σχεδόν όλοι) ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, επιστρατεύοντας άλλες επικοινωνιακές στρατηγικές.
 
Είναι μία τακτική που πλέον δεν ξαφνιάζει. Κάθε αρχή της αγωνιστικής περιόδου, τα στρατηγεία των ομάδων ετοιμάζονται να επιβάλλουν τις πολιτικές τους. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι… η κάθε ποδοσφαιρική και κατά τα άλλα φυσιολογική γκέλα, πρέπει να παρουσιαστεί σαν το.. «μεγαλύτερο έγκλημα κατά της Ελλάδας». Αυτό κάνει χρόνια ο Ολυμπιακός (όπως και φέτος στο Αγρίνιο) αυτό έμαθε και το κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός.
 
Κόντρα στην Καλλονή δεν ήταν κακός ο Παναθηναϊκός, αλλά έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε λόγω… Μπέργκ. Φυσιολογικά πράγματα είναι αυτά… Στο τέλος όμως όλο το βάρος έπεσε στο πώς θα περάσει προς τα έξω ότι το ματς χάθηκε από την πτώση του Κλωναρίδη στο πρώτο ημίχρονο. Και ενώ αυτή η μία φάση προβάλλεται παντού, έχουμε χάσει τα εσκεμμένα –εκτός φάσης- σπρωξίματα Μπαϊράμι και Κλωναρίδη! Και ενώ ο Παναθηναϊκός –δικαιολογημένα- καυτηριάζει αυτές τις παραδοσιακές ερυθρόλευκες τακτικές, κάνει τα ίδια στην πρώτη ευκαιρία.
 
Δυστυχώς… καλά κάνει. Αυτό είναι το συμφέρον του! Έτσι «πρέπει» στην χώρα που βρίσκεται. Εδώ που… απαγορεύεται να χάσει ο μεγάλος. Εδώ που όταν δεν κερδίσει ο «μεγάλος» πρέπει οι διαιτητές να τρομοκρατούνται για να περνάει το μήνυμα και στους επόμενους. Εδώ που ποτέ ο «μεγάλος» δεν είναι σε κακή βραδιά, αλλά πάντα «φταίει» κάποιος άλλος. Όλα αυτά βέβαια είναι γνωστά…
  
Μέσα σε αυτό το σκηνικό (όπου μετράνε πάρα πολύ και όσοι επιστρατεύονται να περάσουν τα μηνύματα) ο ΠΑΟΚ θέλει καθαρό παιχνίδι, θέλει να φτιάξει ομάδα που… «θα κερδίζει και τους διαιτητές!». Πρόκειται για την μέγιστη χαζομάρα που ακούγεται μόνο στην Θεσσαλονίκη και μόνο από μερικούς ΠΑΟΚτσήδες! Ακόμη και σε αυτό, ο ΠΑΟΚ δείχνει αδυναμία και «παίζει άμυνα», την ώρα που οι άλλοι δύο (από του χρόνου και η ΑΕΚ…) «επιτίθενται» με κάθε πιθανό τρόπο, μια και ξέρουν ότι αυτό έχει αποτέλεσμα, σε αυτό το Ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
 
Στο κάτω-κάτω καλό είναι να πιστεύεις ότι «πρέπει» να φτιάξεις ομάδα που θα κερδίζει τους διαιτητές, καλό είναι να το συζητάς στο σπίτι σου, αλλά όταν το λες δημόσια την ώρα που οι άλλοι ανοίγουν πόλεμο, τότε είσαι κορόιδο!
 
Και πώς να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, εδώ όπου τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει «περίεργη» υπόθεση στην οποία να μην εμπλέκεται η ΕΠΟ και τα κορυφαία στελέχη της! Και οι άτιμες… Όλες μαζί «έπεσαν».
 
* Όπως και να κέρδισε ο Ολυμπιακός της Ατλέτικο, αξίζουν στους παίκτες του συγχαρητήρια. Ακόμη και το ότι χρειάστηκε ο Μανιάτης (δείτε το...) να κάνει τον σταυρό του σε κάθε κόρνερ των Ισπανών! Ακόμη και αν ο Αφελάι ακούμπησε μία φορά την μπάλα και κατάφερε να σκοράρει. Ακόμη και με 40-60 κατοχή, 8-21 τελικές, 1-7 κόρνερ! Αυτά είναι λεπτομέρειες… Εξάλλου για να βάλεις τρία γκολ στην Ατλέτικο, πρέπει να είσαι και τυχερός και ικανός.
 
* Ο ΠΑΟΚ δίνει κρίσιμο ματς αύριο. Αυτή η ομάδα από την Λευκορωσία δεν έχει το όνομα, αλλά έχει… την χάρη και την αξία και αυτό για εμάς στην Ελλάδα είναι το πιο επικίνδυνο.
 
* Είναι πολύ ευχάριστο ότι τώρα που ο ΠΑΟΚ κερδίζει με πολλά γκολ, πολλοί και διάφοροι λένε και γράφουν όσα εμείς αναφέραμε στις πρώτες δύσκολες μέρες, για την αθλητική-πειθαρχημένη-οργανωμένη ομάδα που φαίνεται να έχει εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές της! Τώρα που χρειάστηκαν τα αποτελέσματα για να καταλάβουν και όσοι βλέπουν μπάλα (και όχι ποδόσφαιρο) μόνο με βάση τα αποτελέσματα, θα τονίσουμε κάτι άλλο.
Τα πάντα για τον ΠΑΟΚ θα κριθούν φέτος από το πώς θα διαχειριστεί τις ήττες του. Τις γκέλες που θα έρθουν 100%. Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο για τον φετινό ΠΑΟΚ, που δεν έχει και πολλούς ψύχραιμους στις τάξεις του… Το παράδειγμα προς αποφυγή είναι το Ζίμπρου-ΠΑΟΚ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags