Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ ολοένα και καλύτερος
| 2014-10-28 19:03:00

Ο ΠΑΟΚ ολοένα και καλύτερος

Ο ΠΑΟΚ ολοένα και καλύτερος

O ΠΑΟΚ έπαιζε με τη Βέροια, στα χαρτιά, ένα ντέρμπι κορυφή. Λέω στα χαρτιά διότι η διαφορά των δυο αποδείχτηκε τεράστια. Ο Αναστασιάδης χρησιμοποίησε τον Τζιόλη σαν στόπερ κι έπαιξε φουλ επίθεση με Μακ-Αθανασιάδη-Σαλπιγγίδη και τον Γκολάσα πίσω τους: ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερή του εφετινή εμφάνιση. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Ξεκίνησε έχοντας 4 ευκαιρίες στα πρώτα 8 λεπτά του ματς, δείχνοντας αμέσως τις διαθέσεις του και στο ημίχρονο το ματς είχε τελειώσει. Με δύο γκολ (το 1-0 ήρθε από τον Μακ στο 24', το 2-0 από τον εορτάζοντα Σαλπιγγίδη στο 43') και μισή ντουζίνα χαμένες ευκαιρίες το μόνο ερωτηματικό ήταν το τελικό σκορ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τελικά με 4-1, πετυχαίνοντας δύο υπέροχα γκολ στην επανάληψη με Κάτσε και Αθανασιάδη πριν μειώσει ο Κάμπορα, αλλά το βασικό είναι ότι εντυπωσίασε. Με 4-3-3, πίεση σε όλο το γήπεδο, τρέξιμο που στην Τούμπα είχαν καιρό όλοι να δουν, αποτέλεσμα του οποίου είναι να πατάνε περιοχή 5 και 6 παίκτες σε κάθε επίθεση, η νίκη ήταν απλή και ο «Δικέφαλος», με τη μπάλα που παίζει, πείθει τους δύσπιστους ότι φέτος θα κάνει πρωταθλητισμό.


ΤΟ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ της 8ης αγωνιστικής ήταν γεμάτο ματς ισορροπημένα κι αυτό φαίνεται αν δει κανείς απλά τα τελικά αποτελέσματα. Ο Αστέρας Τρίπολης ήθελε να δείξει αμέσως πως η βαριά ήττα από την Τότεναμ ήταν μία παρένθεση και μόνο και πήγε στο Ηράκλειο να δείξει τα δόντια του: η τελική του νίκη με 2-3 ήταν πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται. Στον ΟΦΗ η παραίτηση του Γκατούζο δεν ήταν έκπληξη: ο Ιταλός χρειάστηκε δυο μήνες για να καταλάβει ότι στην Ελλάδα της κρίσης η δουλειά του προπονητή δεν περιορίζεται μόνο στα αγωνιστικά.

Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚOΣ ήθελε τη νίκη και την πήρε κόντρα στον Πανιώνιο που έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ: παρ' όλο που τσουλάει καλά την μπάλα στην επίθεση, δεν έχει περιθώρια για τέτοια λάθη κυρίως γιατί η άμυνά του δεν εμπνέει ακόμα εμπιστοσύνη. Στο γκολ που δέχεται, ο σκόρερ Γιακουμάκης βρίσκεται ολομόναχος φάτσα με την εστία! Το πόσο δύσκολο είναι να κερδίσει όποιος είναι υποχρεωμένος να το κάνει φάνηκε και στο

Αγρίνιο: ο Μορένο πέτυχε τρία γκολ (το ένα με πέναλτι), είχε δοκάρι, αλλά το γκολ του 3-1, που τελείωσε το ματς ήρθε μόλις στο 86΄! Μεγάλη και δύσκολη ήταν και η νίκη του Πλατανιά στην Κέρκυρα: η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έπαιξε για πρώτη φορά φέτος καλή άμυνα.

ΟΙ ΙΣΟΠΑΛIΕΣ της Καλλονής με τον ΠΑΣ Γιάννινα και του Ατρόμητου με τον Εργοτέλη ήταν ολότελα διαφορετικές. Η ομάδα του Ματζουράκη είχε κερδίσει μια εβδομάδα πριν την Κέρκυρα παίζοντας πάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο κι αυτή τη φορά, παρά τη μεγάλη κατοχή μπάλας, δεν μπόρεσε στα Γιάννενα να βρει ένα γκολ παίζοντας μισή ώρα με παίχτη παραπάνω. Αν ο Ντάσιος ήταν πιο τυχερός στο 90' θα το πλήρωνε ακριβά. Ο Ατρόμητος από την άλλη, παρά το γκολ του Λαζαρίδη (ένα ακόμα από στημένη φάση…) δεν είχε επιθετικές λύσεις με απόντες τους Παπάζογλου -Ναπολεόνι και παρουσίαζε σημάδια ανσφάλειας. Το γκολ της ισοφάρισης του Εργοτέλη με τον Χαλκιαδάκη δεν εξέπληξε κανένα.

ΤEΛΟΣ είχαμε και τη νίκη του Ολυμπιακου στο ντέρμπι. Για την οποία θα τα πούμε αύριο...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags