Facebook Pixel "Ξέρετε ποιοι θα φύγουν"!
| 2014-12-10 03:26:00

"Ξέρετε ποιοι θα φύγουν"!

"Ξέρετε ποιοι θα φύγουν"!

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στη διαφορά νοοτροπίας που επικρατεί στους παίκτες πριν τα ματς σε Ελλάδα και πριν από τα ματς στην Ευρώπη, σε διάφορα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα, ενώ αναφέρθηκε και σε αποχωρήσεις...

Γιατί έπρεπε να φτάσει ο Ολυμπιακός στο 100%;το φινάλε για να κερδίσει την Μάλμε, η οποία είχε λίγες ευκαιρίες, αλλά τις αξιοποίησε;

«Είναι κάτι που δεν συνέβη πρώτη φορά, αλλά μας συμβαίνει συχνά. Παρόλο που παίζουμε καλά, που δημιουργούμε τις ευκαιρίες και έχουμε καλή εικόνα, κάθε φορά που περνάει ο αντίπαλος τη μεσαία γραμμή μας βάζει γκολ. Αυτό μας έχει δημιουργήσει ανασφάλεια. Έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία στο UEFA Champions League. Στους αριθμούς έχουμε έναν βαθμό λιγότερο από πέρσι. Έχουμε δεχτεί πέντε γκολ περισσότερα από πέρσι. Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μας. Μόνο στην Μαδρίτη ήμασταν αγνώριστοι. Στα υπόλοιπα σταθήκαμε πολύ καλά».

Θεωρείτε ότι το κομβικό ματς για τον Ολυμπιακό ήταν στην Σουηδία για την πρόκριση στο UEFA Champions League. Και επίσης πώς σκοπεύετε να αλλάξετε το πρόβλημα που είπατε; Θεωρείτε ότι μόνο οι αμυντικοί ευθύνονται ή η συνολική εικόνα της ομάδας ανασταλτικά;

«Πιστεύω ότι η αποχώρησή μας από το UEFA Champions League οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχε η παρουσία δύο τεράστιων ομάδων, της Ατλέτικο και της Γιουβέντους και όχι της άμυνας, της επίθεσης ή του ματς στη Σουηδία. Αν μπορούσαμε να έχουμε προσαρμόσει όπως θέλαμε το αποτέλεσμα στην Σουηδία, θα το είχαμε κάνει. Στο κάτω-κάτω προσαρμόσαμε τα αποτελέσματα με Ατλέτικο και Γιουβέντους στο σπίτι μας. Είναι μία φάση ομίλων που μπορούν να συμβούν διάφορα. Όταν μία ομάδα δέχεται πολλά γκολ δεν ευθύνονται μόνο οι αμυντικοί, αλλά γενικότερα το αμυντικό σύστημα της ομάδας. Σήμερα δεχτήκαμε δύο γκολ ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δεχτήκαμε το γκολ από τον ΠΑΣ. Δεν ψάχνουμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε συγκεκριμένα πρόσωπα της άμυνάς μας, αλλά στη συνολική αμυντική λειτουργία. Πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο επιθετικοί στην άμυνά μας. Είναι πράγματα που συμβαίνουν μέσα στη διοργάνωση. Τις προάλλες δεχτήκαμε δύο σουτ στην εστία μας από τον ΠΑΣ και δεχτήκαμε δύο γκολ. Το ίδιο έγινε και σήμερα. Δεν θέλω να ασχοληθώ τόσο με την αμυντική ή επιθετική συμπεριφορά της ομάδας. Θέλω να ασχοληθώ με την συμπεριφορά γενικά της ομάδας. Αν παίζει με ψυχή και πάθος όπως σήμερα, τότε τα πράγματα μπορούν να είναι υπέρ μας».

Πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα σας ότι τέσσερα νέα πρόσωπα υπάρχουν μπροστά από τον Ρομπέρτο;

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τους παίκτες που χάσαμε σε σχέση με πέρσι. Δεν το έκανα ούτε στο πρώτο ματς με την Ατλέτικο. Ποτέ δεν θα με ακούσετε να παραπονιέμαι ή να ζητάω τίποτα. Ούτε δημοσίως, ούτε ιδιαιτέρως. Και πολλές φορές έχω πει ότι οι παίκτες κάνουν πολλά περισσότερα από αυτά που τους ζητάω. Ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα θέλαμε να έχουμε καλύτερο προπονητή και καλύτερους ποδοσφαιριστές. Έχουμε ό,τι έχουμε όμως και είμαστε πολύ καλά. Στον όμιλο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, σταθήκαμε πολύ καλά, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και νομίζω ότι δεν είναι καθόλου άσχημα. Είναι λοιπόν πιθανό ότι μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές, όμως είναι σίγουρο ότι μπορεί να είχαμε και καλύτερο προπονητή».

Υπάρχει μία χαλάρωση των παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ίσως οφείλεται στην υπερβολική αισιοδοξία ότι το πρωτάθλημα το παίρνει από τον Οκτώβριο κάθε χρόνο;

«Συμφωνώ μαζί σας στο ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα παίζει πιο χαλαρά απ' ό,τι στην Ευρώπη. Πραγματικά έχω προσπαθήσει να βρω την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Δεν μπορώ να βρω σε τι οφείλεται. Με τον ίδιο τρόπο που προετοιμάζω τα παιχνίδια του UEFA Champions League, προετοιμάζω και τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Χωρίς να λέω ότι είναι εύκολο να κερδίσουμε τις ομάδες στην Ελλάδα. Θέλω να σας πω ένα μυστικό. Την στρατηγική της «στημένης μπάλας» απέναντι σε όλους τους αντιπάλους κάνουμε το ίδιο πράγμα, στην Μάλμε, την Ατλέτικο, την Κέρκυρα. Κάνουμε προπόνηση την ημέρα του αγώνα τις κινήσεις στις στημένες φάσεις. Βιντεοσκοπούμε τις προπονήσεις, βάζουμε στην οθόνη στα αποδυτήρια για να δούμε τις θέσεις που πρέπει να βρίσκεται ο καθένας και φτιάχνουμε ένα μικρό βιβλίο με όλες αυτές τις εικόνες. Πριν βγούμε για το ζέσταμα έχουμε συνάντηση με Αλκόρτα και Νικοπολίδη για να θυμίσουμε στον καθένα τις θέσεις που πρέπει να βρίσκονται. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεχνιούνται, στην Ευρώπη ποτέ».

Άρα είναι θέμα μυαλού;

«Σας ορκίζομαι ότι κάνω το ίδιο. Μην το πάρετε ότι ρίχνω το φταίξιμο στους παίκτες. Εχουμε βάλει δέκα γκολ, τα πέντε από στημένη φάση στο UEFA Champions League. Είναι τρομερό που το 50% των γκολ μπαίνουν από στημένα. Πραγματικά είναι τρομερό που ο Αλκόρτα και ο Νικοπολίδης βγαίνουν με το βιβλιαράκι και υπενθυμίζουν τις θέσεις. Αυτή είναι η διαφορά που εντοπίζω».

Είναι το θέμα του κινήτρου;

«Εγώ έχω το ίδιο κίνητρο παρόλο που βρίσκομαι σε αυτή την ηλικία».

Αισθάνεστε ότι απειλείται η θέση σας στον πάγκο; Πώς βιώσατε την τελευταία ταραχώδη εβδομάδα;

«Αυτή την εβδομάδα έγιναν πολλά που εσείς δεν ξέρετε. Πολλά αρνητικά πράγματα στην οικογένειά μας. Το πιο σημαντικό ότι ο Κούλης Δουρέκας μπήκε στο χειρουργείο. Μας έλειψε πολύ σήμερα, όμως είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ευχαριστημένος με τους πανηγυρισμούς που άκουσε για τα τέσσερα γκολ. Συμβαίνουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα ενός προπονητή και δεν έχουν να κάνουν με την τακτική που θα πρέπει να πάρει, αλλά και με τις σχέσεις με τους παίκτες. Όλοι θέλουν να παίξουν και έχουν τη δική τους ιδεολογία. Αν σας διηγηθώ τι έχει γίνει την τελευταία εβδομάδα σχετικά με αυτό το θέμα, θα δείτε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν στην πορεία. Αν είπα δύο φορές ότι χρειαζόμαστε καλύτερο προπονητή, μπορεί να πιστεύει ο οποιοσδήποτε ότι υπάρχει άλλος τύπος προπονητή για τον Ολυμπιακό. Πάντα το ίδιο σας λέω. Ούτε εσείς μεταξύ σας δεν μπορείτε να συμφωνήσετε».

Ο Ολυμπιακός έχει ένα ρεκόρ. Έχει αποκλειστεί πολλές φορές με εννιά βαθμούς.

«Πουλάμε πιο πολλά απ' ό,τι αγοράζουμε. Πραγματικά αυτό μιλάει πολύ για το θέμα των προϋπολογισμών ανάμεσα στις ομάδες και αυτό δείχνει την αξία που έχουμε σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Στα τελευταία δέκα λεπτά η Γιουβέντους σκεφτόταν τι γινόταν εδώ. Οι προπονητές της Ατλέτικο και της Γιουβέντους κυκλοφορούν με λιμουζίνες. Εμείς πηγαίνουμε με το ίδιο αυτοκίνητο σε όλα τα μέρη και είμαστε ευχαριστημένοι. Μην μου ζητάτε να φτάνω πιο γρήγορα από αυτούς. Οπότε ευχαριστώ τους παίκτες. Ικανοποιημένος είμαι, αλλά όχι χαρούμενος γιατί μπορούσαμε να περάσουμε. Αν βρούμε το πνεύμα του UEFA Champions League και στο πρωτάθλημα, τότε θα πάρουμε τον τίτλο».

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε έξω για μεταγραφές. Τι θα ζητήσετε εσείς;

«Έχω κάποια πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε υποχρεωτικά για ποδοσφαιριστές που για προσωπικούς λόγους πρέπει να αφήσουν την ομάδα. Και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις πιο ανταγωνιστικές για κάποιες θέσεις. Δεν ξέρω αν γίνεται, όμως, αφού το είπε ο πρόεδρος κάτι θα ξέρει».

Θα μας πείτε ποιοι θα φύγουν;

«Ξέρετε νομίζουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags