Facebook Pixel O Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2014-12-10 14:10:00

O Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό!

O Χ. Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό!

Εβδομήντα τρεις νύχτες τού πήρε του Ολυμπιακού για να προσδιορίσει με σιγουριά τι περιείχε εκείνο το πικρό ποτήρι, το οποίο του είχε προσφέρει η Μάλμε στη Σουηδία.

Αποδείχθηκε ότι ήταν σκέτο δηλητήριο. Το αποτέλεσμα εκείνο ήταν το βαρίδι, που τον τράβηξε κάτω από τις δύο πρώτες θέσεις που έδωσαν την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ποτήρι με το αντίδοτο άφησε μία σχετικά ικανοποιητική επίγευση, χάρη στο χθεσινοβραδινό 4-2 και τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως δεν ήταν -κακά τα ψέματα- ό,τι καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός, σ' έναν όμιλο με τις πρωταθλήτριες Ιταλίας και Ισπανίας και μία ομάδα σαφώς χαμηλότερου επιπέδου, πραγματοποίησε τρεις πολύ καλές εμφανίσεις, μία μέτρια (στη Σουηδία), μία ψιλοαδιάφορη (η χθεσινή) και μία κακή (στη Μαδρίτη). Εν τούτοις, δεν συνεχίζει στην πρώτη τη τάξει διεθνή (διασυλλογική) διοργάνωση.

Από την άλλη, βέβαια, έχει την αξία του το ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν μετά κι από τα φετινά Χριστούγεννα στην Ευρώπη. Και με τοπ πλεονέκτημα του Καραϊσκάκη, το οποίο αποτελεί το μεγάλο του όπλο, δεν υπάρχει αντίπαλος από τους πιθανούς στο Γιουρόπα Λιγκ που να μην είναι προσπεράσιμος.

Κεφαλαιοποιώντας τα κέρδη από τη χθεσινή αναμέτρηση, όπου -σημειωτέον- ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι δύο φορές οι Σκανδιναβοί ισοφάρισαν, ξεχωρίζουν το σκορ, η ανακούφιση των πληγών που άνοιξαν τα δύο τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το γεγονός ότι ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε.

Ωστόσο, η «σούμα» δεν βγάζει μονάχα κέρδη, αλλά και «γκρίζες ζώνες». Η αμυντική λειτουργία, για παράδειγμα, παραμένει αναξιόπιστη. Ο Μίτσελ έχει ακόμη δουλειά, προκειμένου να ολοκληρωθεί, χωρίς... στατικά προβλήματα, η «αναστήλωση».

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags