Facebook Pixel Άρχισε η εκταμίευση επιχορήγησης προς τις Ενώσεις για τα σωματεία
| 2014-12-31 19:00:00

Άρχισε η εκταμίευση επιχορήγησης προς τις Ενώσεις για τα σωματεία

Άρχισε η εκταμίευση επιχορήγησης προς τις Ενώσεις για τα σωματεία

Την εκταμίευση της τακτικής επιχορήγησης του 2014 προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των ΕΠΣ ανακοίνωσε η ΓΓΑ. Ήδη έχει αρχίσει η ανάρτηση στο διαδίκτυο του ποσού που κάθε Ένωση δικαιούται και συνολικά ανέρχεται στο 1.434.100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση του ποσού καθυστέρησε περίπου δύο μήνες επειδή, όπως αποκαλύφθηκε, η ΕΠΟ δεν είχε φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών στο ταμείο των αστυνομικών. Προκειμένου να μη χαθούν τα χρήματα και να ενισχυθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ι. Ανδριανός κατέθεσε τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, ώστε όταν οι αθλητικές ομοσπονδίες δεν είναι φορολογικά ενήμερες, η χρηματοδότηση όσον αφορά στην τακτική επιχορήγηση να μπορεί να δίνεται απευθείας στις Ενώσεις ή στα σωματεία.

Στην αποκάλυψη της έλλειψης φορολογικής ενημερότητας και της καθυστέρησης που εξ’ αυτής προκλήθηκε, η ΕΠΟ αντέδρασε σπασμωδικά και με σκαιό τρόπο εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «άλλη μια προσπάθεια εκδίκησης του παρακράτους που λειτουργεί στο εσωτερικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπό την πλήρη ανοχή του κ. Ανδριανού, και το οποίο μισεί το ποδόσφαιρο στο σύνολό του».

Μάλιστα ο παραιτηθείς πρόεδρός της κ. Σαρρής σε μια προφανή κίνηση αποπροσανατολισμού ανέφερε το συγκεκριμένο πρόβλημα ως τον βασικό λόγο παραίτησής του.

Ακόμα και στο ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε στις 30/12 το αφήγημα ήταν ότι ο Ανδριανός δεν έχει να δώσει χρήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία και η επίκληση της έλλειψης φορολογικής ενημερότητας της ομοσπονδίας γίνεται για να καλύψει την αδυναμία του.

Ωστόσο, η πραγματικότητα διέψευσε πανηγυρικά τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει:

Κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε στην Βουλή ύστερα από πρόταση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ήδη δέσμευσε, και αναρτά στο διαδίκτυο ανά Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, τα ποσά της απευθείας κρατικής επιχορήγησης συνολικού ύψους για την ενίσχυση ποδοσφαιρικών σωματείων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την διάθεση των ποσών.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags