Facebook Pixel «Επιτέλους έχουμε ισονομία…»
| 2015-03-13 00:07:00

«Επιτέλους έχουμε ισονομία…»

«Επιτέλους έχουμε ισονομία…»

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μετράει επεισόδια και τιμωρίες και γράφει για μια... ιδανική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου οι νόμοι θα ισχύουν για όλους.

«Από την μια έχουμε μία κακή χρονιά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου τα επεισόδια εντός γηπέδων αυξάνονται δραματικά. Από την άλλη όμως, για πρώτη φορά φέτος υπάρχει δικαιοσύνη. Και εφαρμόζεται…
 
Η αρχή έγινε φέτος στο Καραϊσκάκη και τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Εκεί όπου κατά την προθέρμανση οπαδοί του Ολυμπιακού σημάδεψαν με φωτοβολίδες τον Παναγιώτη Γλύκο, τον οποίο και τραυμάτισαν. Το ίδιο έγινε και λίγο πριν την σέντρα, όπου και πάλι από την θύρα 7 χτύπησαν τον Γλύκο! Ο ποδοσφαιριστής Ρατς κατήγγειλε ότι αυτό έγινε από πιστόλι!

Στην διάρκεια του αγώνα οπαδοί πετούσαν σωλήνες (υπάρχουν μαρτυρίες από παίκτες) ενώ στο τέλος χούλιγκαν (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία η οποία… εμφανίστηκε σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης) μπήκαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στον Φακούντο Περέιρα.
ΕΥΤΥΧΩΣ ο διαιτητής Αρετόπουλος έγραψε τα πάντα στο φύλλο αγώνα (με λεπτομέρειες αφού δεν του ξέφυγε τίποτα) και έτσι πέρα από τις συλλήψεις οπαδών (μεταξύ των οποίων και αυτός που χτύπησε τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ) οι γηπεδούχοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο…)
 
(Μην εκπλήσσεστε… Υπάρχει και συνέχεια)

Δυστυχώς γεγονότα σημειώθηκαν και στο γήπεδο της Τούμπας. Πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά και στην διάρκεια όπου ανεγκέφαλος τραυμάτισε με μεταλλικό αντικείμενο τον Τσόρι Ντομίγκεζ. Για όλα αυτά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη και ζήτησε τιμωρία δύο αγωνιστικών, όπως… εξάλλου έκανε και για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο γήπεδο της οποίας έγιναν τρισχειρότερα (όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης) στο ματς του πρώτου γύρου... Πρόκειται για το ίδιο γήπεδο όπου πέρυσι ένας «εγκληματίας» έριξε δύο κιλά γαύρο στον πάγκο του Ολυμπιακού και φυσικά συνελήφθη, για ματς όπου ο ΠΑΟΚ -λόγω καπνογόνων και προπηλακισμών στην φυσούνα- τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών στα πλέι οφ (!) και τιμωρία έδρας για δύο αγωνιστικές. 
 
(Έτσι δεν έγινε; Μην γελάτε έχουμε και άλλα…)
 
Σοβαρά επεισόδια είχαμε και στην Λεωφόρο πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Διαιτητές και παρατηρητές τα έγραψαν όλα, όπως και την κίνηση του προπονητή Περέιρα, ο οποίος νωρίτερα είχε τιμωρηθεί και λόγω του ότι παράτυπα δεν έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, μετά από αγώνα κυπέλλου του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, με τιμωρία έδρας, με πρόστιμο, ενώ και ο προπονητής Περέιρα τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους…).
 
Γεγονότα σημειώθηκαν και στο ΟΑΚΑ και πάλι σε αγώνα όπου έπαιζε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά κόντρα στην ΑΕΚ. Οπαδοί της Ένωσης εισέβαλλαν στο γήπεδο μετά το 0-1 του Ολυμπιακού και αφού παίκτες των φιλοξενούμενων, αλλά κυρίως ο προπονητής Περέιρα που νωρίτερα σημειώσαμε ότι έχει ήδη τιμωρηθεί δύο φορές για όσα έκανε σε Ελληνικά γήπεδα,  πανηγύρισαν με χειρονομίες μπροστά στην κερκίδα. Όλα μα όλα…. κατέγραψε ο πολύ προσεκτικός και δίκαιος διαιτητής Καλογερόπουλος, που είδε τα πάντα, αφού απέβαλε και τον παίκτη του Ολυμπιακού που έβγαλε φανέλα και κλώτσησε το σημαιάκι… 

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με μηδενισμό, αφαίρεση βαθμών, ενώ τιμωρία… επιβλήθηκε και στον υπότροπο προπονητή του Ολυμπιακού.
 
Από  εκεί και πέρα στα πλαίσια της ισονομίας και της αυστηρότητας στις ποινές σε όσους ξεπερνούν τα όρια του νόμου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αντέδρασε άμεσα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της λίγκας και με βάση τα δημοσιοποιημένα-επίσημα πρακτικά του συμβουλίου, άσκησε δίωξη στους παράγοντες εκείνους που έκαναν… πρωταθλητισμό στις αισχρές ύβρεις και επιθέσεις (ακόμη και χειροδικίες) κατά ομολόγων τους…  
 
Παρά λοιπόν τον προβληματισμό για τα γεγονότα στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα, στην Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ, όλοι οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για την δίκαιη και ισορροπημένη απόδοση δικαιοσύνης προς όλες τις κατευθύνσεις… Και κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός (αφού όλα καταγράφηκαν από τον διαιτητή Αρετόπουλο, ενώ και ο υπάλληλος της ΕΠΟ άσκησε δίωξη όπως πάντα κάνει), του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, των χούλιγκαν που «ξεφεύγουν», αλλά και του προπονητή Περέιρα, ο οποίος έχει ήδη τιμωρηθεί τρεις φορές, όπως και των παραγόντων που πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια εντός γραφείων…
 
Και μην ξεχνάτε το σημαντικότερο. Η αρχή έγινε με την άμεση παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης στην υπόθεση των στημένων του 2011!  Τότε που με τις πρώτες ποινικές διώξεις κατά προσώπων και ομάδων, παράγοντες φυλακίστηκαν και ομάδες υποβιβάστηκαν, κάτι που προφανώς θα γίνεται από εδώ και πέρα πάντα, ΧΩ ΡΙΣ την αναμονή της διαδικασίας στα ποινικά δικαστήρια…».
 
Όπως προφανώς αντιληφθήκατε, αυτό θα… ήταν ένα ρεπορτάζ για μία ιδανική κατάσταση που… θα επικρατούσε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από επεισόδια, όπως τα τελευταία.
  
Αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ (όλα τα παραπάνω) θα γράφαμε λοιπόν, όταν οι τιμωρίες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο θα ίσχυαν για όλους, γιατί πράγματι η αυστηρή τιμωρία μπορεί να βοηθήσει, ενώ η επιλεκτική αντιμετώπιση  και οι εξαιρέσεις, γεννούν ακόμη περισσότερη βία κύριε Κοντωνή…
 
Αυτό το κείμενο, θα γράφεται (από εδώ και πέρα) όταν οι νόμοι ισχύουν για όλους, γιατί προς το παρόν υπάρχουν ΜΟΝΙΜΑ κάποιοι που ξεφεύγουν και αποτελούν την εξαίρεση!   
 
Αυτό θα γραφτεί (στο μέλλον), όταν όλοι θα βλέπουν και θα γράφουν τα πάντα. Αυτό θα γράφεται παντού όταν «καθαρίσει» το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Και σύντομα θα φανεί εκ νέου, αν οι νόμοι ισχύουν για όλους… Σε λίγο καιρό θα φανεί αν «καθαρίσει» το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύντομα θα φανεί αν υπάρχουν τιμωρίες για όλους (όσους είναι ένοχοι) ή θα επιμείνουμε στις εξαιρέσεις που θα εξακολουθούν να γεννούν βία…
 
Θα περιμένουμε…


Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags