Facebook Pixel «Παρακαλούσε την Βέροια για να μην πάει στην ΑΕΚ»
| 2015-05-14 20:27:00

«Παρακαλούσε την Βέροια για να μην πάει στην ΑΕΚ»

«Παρακαλούσε την Βέροια για να μην πάει στην ΑΕΚ»

Απολογήθηκαν στην Βέροια για το 3-0 από τον Ολυμπιακό με «επίθεση» σε Γεωργέα, Καλαϊτζίδη και  Μελισσανίδη. Τι είπαν για τον Άρη και την ΑΕΚ της Γ' Εθνικής.

Την αποδόμηση των ένορκων καταθέσεων του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του Νίκου Γεωργέα επιχείρησε να πετύχει η υπεράσπιση της Βέροιας, για το περιβόητο ματς στις 6 Ιανουαρίου 2013 με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», που βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 3-0.

Η πλευρά της «Βασίλισσας του Βορρά», αλλά και των δύο διωκόμενων φυσικών προσώπων, Γιώργου Αρβανιτίδη και Γιώργου Λαναρή, που κατηγορούνται για παράνομο στοιχηματισμό και χειραγώγηση αγώνα, με συνέπεια η Βέροια να κινδυνεύει με υποβιβασμό, απολογήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (14/5) ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, σε μια εκδίκαση που κράτησε περίπου 2,5 ώρες.


Οι αντιφάσεις, τα 2.5 χρόνια και ο Μελισσανίδης

Οι Αραβανατίδης – Λαναρής και οι δικηγόροι τους ισχυρίστηκαν πως υπάρχουν αντιφάσεις στις καταθέσεις των Γεωργέα και Καλαϊτζίδη και διάβασαν στοιχεία της δικογραφίας από τη διαλεύκανση της ποινικής υπόθεσης του εν λόγω αγώνα που «τρέχει» παράλληλα από τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός πως οι συγκεκριμένοι κατήγγειλαν τη φερόμενη παράνομη πράξη σχεδόν 2,5 χρόνια από την τέλεσή της.

Παράλληλα, κατατέθηκε και και η ένορκη κατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη στον ανακριτή Διαφθοράς, με την σημείωση όμως πως σε συγκεκριμένα σημεία διαψεύδεται από την κατάθεση του Παντελή Καφέ.
 

«Όσα λεφτά πήρε από τη Βέροια δεν είχε πάρει ποτέ από την ΑΕΚ»!

Ο τότε μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, είπε μεταξύ άλλων κατά την απολογία του: «Ο Καλαϊτζίδης με ευχαρίστησε όταν έφυγε από την ομάδα. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό έλεγε ότι έπαιζαν με ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Και πράγματι κύριε πρόεδρε παίζαμε απέναντι σε Μήτρογλου, Τζιμπούρ, Χολέμπας, Μανωλά και άλλους! Από μόνος του ο Καλαϊτζίδης δήλωσε τους τιμωρημένους για το συγκεκριμένο ματς. Ούτε ψεγάδι δεν υπάρχει για μένα.
 
Ο Γεωργέας και ο Καλαϊτζίδης είναι κατευθυνόμενοι. Το κίνητρο του Καλαϊτζίδη είναι για να μην πάω να πάρω τον Άρη! Αυτό θέλει. Αχαριστία είναι! Είναι όλα σκηνοθετημένα. Είναι όλα θέατρο και θα πάνε κατηγορούμενοι. Ο Γεωργέας με φίλησε και με ευχαριστούσε όταν έφυγε. Μου είπε ότι όσα λεφτά πήρε από τη Βέροια δεν είχε πάρει ποτέ από την ΑΕΚ»!

«Μου έβγαζαν το καπέλο και τώρα με βλέπουν για εγκληματία»
 

Ο Γιώργος Λαναρής από την πλευρά του είπε: «Έχω χάσει τον ύπνο μου, δεν έχω δώσει δικαιώματα ποτέ, όλοι στην Βέροια μου έβγαζαν το καπέλο και τώρα κυκλοφορώ έξω και με βλέπουν λες και είμαι εγκληματίας. Θα αποκαλυφθούν τα ψέμματα, τώρα δεν ξέρω πως θα ταΐσω τα παιδιά μου! Το μόνο πράγμα που έχω μάθει στη ζωή είναι το ποδόσφαιρο και αυτοί μου κατέστρεψαν τη ζωή».


«Στα γόνατα εκλιπαρούσε ο Γεωργέας...»

Ο δικηγόρος του Αρβανιτίδη, Στέργιος Σουροβίκης είπε κατά την αγόρευσή του: «Με περίσσιο θράσος, έχει καταθέσει ως μάρτυρας στον ανακριτή κάποιος κύριος Παναγόπουλος ως αυτόκλητος στοιχηματικός αναλυτής. Ποιος τον έχει πιστοποιήσει;
 
Πώς ο Καφές δεν βγήκε να καταγγείλει τότε το περιστατικό; Ποιον είχε ανάγκη να φοβηθεί κάποιος που έπαιζε τόσα χρόνια στην Εθνική; Η κατάθεσή του είναι καταλύτης και αντικρούει πλήρως τις ψευτιές που λένε Γεωργέας και Καλαϊτζίδης. Στους ξένους παίκτες ποιος μετέφρασε την εντολή Λαναρή;
 
Είναι όλα ευφυήματα. Δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είναι το μένος του Γεωργέα επειδή δεν υποχώρησε ο Αρβανιτίδης και δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο. Στα γόνατα εκλιπαρούσε ο Γεωργέας για να μείνει και να μην γυρίσει στην ΑΕΚ που έπαιζε στη Γ’ Εθνική με την Άνω Ραχούλα και την Κάτω Βρυσούλα»!


*** Η απόφαση για την Βέροια μπορεί να βγει αργά το βράδυ, αλλά ίσως και άλλη μέρα καθώς χαρακτηρίζεται «δύσκολη υπόθεση».


«Βόμβα» για Ηρακλή! Διαβάστε τα άσχημα νέα για τους Θεσσαλονικείς
ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags