Facebook Pixel ΣΟΚ! Ομάδα από τα Κατεχόμενα στο κυπριακό πρωτάθλημα!
| 2015-06-01 19:13:00

ΣΟΚ! Ομάδα από τα Κατεχόμενα στο κυπριακό πρωτάθλημα!

ΣΟΚ! Ομάδα από τα Κατεχόμενα στο κυπριακό πρωτάθλημα!

Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποσό πετυχημένη είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αλλά τουλάχιστον στο εξαιρετικά σοβαρό (έως και εθνικό) θέμα που θα αναφέρω -απ’ ότι πληροφορούμαι- κοιμάται τον ύπνο του δικαίου… Το 2015-’16 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ Yakin Dogu Universitesi Levkosa θα συμμετάσχει στο τουρκικό πρωτάθλημα Α1, όπου επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει και γι’ αυτό κυνηγά να υπογράψει μερικά μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Μέχρι εδώ όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς… Τότε γιατί λέω ότι η Κυπριακή ομοσπονδία μπάσκετ κοιμάται; Απλούστατα γιατί η εν λόγω ομάδα έχει ως έδρα τα κατεχόμενα εδάφη!

Ναι, οι εισβολείς σχεδιάζουν ομάδα από τα κατεχόμενα να αγωνιστεί στο εθνικό τους πρωτάθλημα!!!

Σημειωτέον, ήδη στον χώρο των σπορ υπάρχει αρνητικό γι’ αυτούς δεδικασμένο: Τρεις ομάδες από την Κριμαία (TSK Simferopol, SKChF Sevastopol και Zhemchuzhina Yalta) δήλωσαν συμμετοχή στο ρωσικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα (στη Γ’ Εθνική), κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ουκρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μετά από μερικούς μήνες η UEFA απαγόρευσε τη συμμετοχή των τριών ομάδων και προειδοποίησε τη ρωσική ομοσπονδία, πως εάν δεν υπάκουε την εντολή της, θα απέκλειε όλες τις ρωσικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής ομάδας, από τις διεθνείς οργανώσεις.

Βεβαίως, διάφοροι καλοθελητές θα μπορούσαν να πουν ότι η FIBA δεν δεσμεύεται από το δεδικασμένο, επειδή είναι από τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά η απάντηση είναι απλή: Εδώ και μερικά χρόνια η FIBA μιμείται (αντιγράφει, ακολουθεί, πείτε το όπως θέλετε) την UEFA και τη FIFA.

Για να είμαι δίκαιος, η Κυπριακή Ομοσπονδία μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε τίποτα και γι’ αυτό και δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα. Τώρα, όμως, δεν έχει καμία δικαιολογία και πρέπει να κινηθεί άμεσα, πριν να είναι αργά.

Μάλιστα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να ζητήσει την προσωπική βοήθεια και παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου, απλούστατα γιατί έτσι θα αυξήσει της ελπίδες τις να μπλοκάρει την συμμετοχή της “Τούρκο-Κυπριακής” ομάδας. Το λέω αυτό γιατί, αν και έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόεδρος της FIBA Europe είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, Turgay Demirel.

Εμείς κάναμε το καθήκον μας: αναδείξαμε το πρόβλημα (θέμα). Τώρα απομένει οι υπεύθυνοι να κάνουν το δικό τους και να μην επιτρέψουν αυτό το σκάνδαλο. Γιατί αν του χρόνου η Yakin Dogu Universitesi Levkosa αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα, όσοι επιληφθούν του θέματος (από την ελληνική και κυπριακή πλευρά) πρέπει να έχουν το φιλότιμο και να παραιτηθούν.

Υ.Γ.. Ήδη ότι η ομάδα αυτή αγωνίστηκε (χωρίς να αντιληφθεί και αντιδράσει κανείς) πέρυσι στην Τουρκική TKB2L (B’ Εθνική) ήταν σκάνδαλο και πρέπει αυτό να μην επιτραπεί την επόμενη σεζόν.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags