Facebook Pixel Έτσι απαντάει ο Θρύλος στην Άρσεναλ!
| 2015-09-26 22:21:00

Έτσι απαντάει ο Θρύλος στην Άρσεναλ!

Έτσι απαντάει ο Θρύλος στην Άρσεναλ!

Ο Ολυμπιακός με το 5-1 κόντρα στον ΠΑΣ έστειλε μήνυμα στους «κανονιέρηδες» (5-2 την Λέστερ) και πάει φορτσάτος στο Λονδίνο. Σούπερ ξανά οι Φορτούνης και Ντουρμάζ. Προκάλεσε ο Λίλα στον πανηγυρισμό.

Με την ψυχολογία στα ύψη θα πάει την Τρίτη στην Άρσεναλ ο Ολυμπιακός, καθώς έκανε το 5/5 στο πρωτάθλημα, με το άνετα και εντυπωσιακό 5-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Πειραιώτες ξέσπασαν με γκολ στο 31' και στο 32' από Κασάμι και Φορτούνη, το 3-0 ο Μποτία στο 43'. Με αυτογκόλ (52') και πέναλτι Ντουρμάζ στο 72' το 5-0, μείωσε στο 86' ο Λίλα που πανηγύρισε κάνοντας επίμονα την σημαία της Αλβανίας στο κέντρο του Γ. Καραϊσκάκης.
 

Ο Ρομπέρτο και το... ξέσπασμα!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία έκπληξη στην αρχική του ενδεκάδα, καθώς ο Σιλβα ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Σεμπά, ώστε να του δώσει χρόνο συμμετοχής και παράλληλα να ξεκουράσει τον Ερνάνι ενόψει Άρσεναλ, ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Καμπιάσο. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες μπήκαν... φορτσάτοι και από τα πρώτα λεπτά έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ, ο οποίος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Με τον Φορτούνη να είναι ο οργανωτής και τους Ιντέγε – Σέμπα – Ντουρμάζ να κάνουν συνεχώς κινήσεις, οι ερυθρόλευκοι πάτησαν περιοχή και έψαχναν, χωρίς αποτέλεσμα, το γκολ.

Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα, στον 19ο λεπτό η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν έφυγε στην κόντρα με βαθιά μπαλιά, ο Τσάβες έβγαλε τετ α τετ τον Ναδάλες με κεφαλιά πάσα, όμως ο Ρομπέρτο είπε με τα πόδια όχι στο δυνατό του σουτ. Από αυτή την φάση και μετά ακολούθησε ένας μονόλογος του Ολυμπιακού, ο οποίος ξέσπασε σε γκολ στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου. Στο 31' η μπάλα στρώθηκε εντός περιοχής στον Κασάμι, ο οποίος με ωραίο σουτ έκανε το 1-0, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε στο 32' από τον Φορτούνη με κοντινό πλασέ, μετά από εξαιρετική ασίστ του Ντουρμάζ.

Παρά τα δύο γρήγορα γκολ όμως, ο Ολυμπιακός δεν... σήκωνε το πόδι από το γκάζι. Στο 35' ο Βελλίδης είπε «όχι» σε σουτάρα του Μαζουακού, ενώ στο 42' έγινε το 3-0, όταν ο Μποτία πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Αυτογκόλ και ντεμπούτο!

Το δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν λογικό, ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει χωρίς άγχος και πιο επιθετικά. Οι Πειραιώτες έψαχναν κι άλλα γκολ και τελικά βρήκαν το τέταρτο με... βοήθεια. Στο 52ο λεπτό ο Ιντέγε έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα για τον Φορτούνη, όμως ο Τζημόπουλος με τάκλιν την έστειλε στην εστία του ΠΑΣ για το 4-0. Κάπου εκεί ακόμα και ο Μάρκο Σίλβα χαλάρωσε και έκανε αλλαγές. Έριξε στο ματς στο 59' τους Ερνάνι και Φινμπόγκασον αντί των Φορτούνη και Ιντέγε, ενώ στο 67' πέρασε και ο Κολοβός αντί του Σεμπά. Ο Έλληνας άσος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Το πέναλτι του Τζίμι και η αλβανική σημαία

Παρά τις αλλαγές ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει πάρα πολύ, ενώ στο 70' ο Μαζουάκου κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Σκόνδρα, ο Ντουρμάζ ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 5-0 από την άσπρη βούλα. Από εκεί και πέρα το ματς άνοιξε πολύ, ο ρυθμός έγινε γρήγορος και η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω. Τελικά, στο 86' ο Λίλα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο για το τελικό 5-1. Ο άσος του ΠΑΣ όμως προκάλεσε, καθώς κατά τον πανηγυρισμό του σχημάτισε επίμονα την αλβανική σημαία και τα... άκουσε από την εξέδρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags