11/11/15 - 17:28

"Συμφωνώ να φύγει η Αστυνομία μέσα από τα γήπεδα"

"Συμφωνώ να φύγει η Αστυνομία μέσα από τα γήπεδα"
41.760views

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη Χίο όπου βρίσκεται, έκανε το εξής σχόλιο

«Συμφωνώ με την απόφαση που πήρε η κυβέρνησή μας, με πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργών Νίκου Τόσκα και Σταύρου Κοντονή, να φύγει η αστυνομία μέσα από τα γήπεδα και το έργο της να εστιάζεται στους εξωτερικούς χώρους, όπως συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι ανώνυμες εταιρίες και πρέπει εκείνες να έχουν την ευθύνη, για την τήρηση της τάξης μέσα στα γήπεδα, που επί της ουσίας είναι επιχειρηματικοί χώροι τους.

Αυτήν την θέση την διατύπωνα και την υποστήριζα από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια. Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να αναλάβουν την ευθύνη έναντι των διατάξεων, που ορίζουν οι δικαστικοί και αθλητικοί νόμοι.

Προσωπικά πιστεύω, ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει, ώστε και οι ίδιοι οι φίλαθλοι - πόσο μάλλον οι οργανωμένοι - να συμβάλλουν με την αυτοκυριαρχία τους, την αυτοσυγκράτησή τους και τον αυτοέλεγχό τους. Και θα δείτε, ότι θα το πράξουν με την υποστήριξη και καθοδήγηση των Διοικήσεων των ομάδων τους.

Εξάλλου, το αποδεικνύουν σε όλους τους εντός έδρας διεθνείς αγώνες, όπου βεβαίως παίζει ρόλο και η «δαμόκλεια σπάθη» των αυστηρών ποινών. Και οι διαιτησίες δεν αποτελούν πεδίο αντιπαραθέσεων, διαμόρφωσης αποτελέσματος ή δικαιολογιών ήττας». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ