Facebook Pixel Έξαλλος Καρμοίρης με Σαββίδη: Πιο γραφικός… πεθαίνεις!
| 2016-05-12 23:41:00

Έξαλλος Καρμοίρης με Σαββίδη: Πιο γραφικός… πεθαίνεις!

Έξαλλος Καρμοίρης με Σαββίδη: Πιο γραφικός… πεθαίνεις!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον συναγωνισμό του Ιβάν Σαββίδη με το παραδοσιακότερο μνημείο της Θεσσαλονίκης, το… Λευκό Πύργο και το πόσο δικαίωσε τις ανακοινώσεις και χαρακτηρισμούς που του έχει απευθύνει ο Ολυμπιακός. Τι γράφει για Μπακασέτα και Ολυμπιακό

Να του πει κάποιος του Ιβάν ότι ένα αυτοκίνητο δεν φτάνει. Δεν επαρκεί. Είναι αμέτρητες οι κούπες του Ολυμπιακού, όπως και οι λύπες, οι πίκρες όλων των άλλων. Θάλασσες τα δάκρυα που έχουν εκβάλλει στην (πράγματι μοναδική και) μαγευτική παραλία πίσω από το κάδρο του Λευκού Πύργου.

Η γραφικότητα αυτού του τύπου δεν συναγωνίζεται, ξεπερνάει το παραδοσιακό μνημείο της Θεσσαλονίκης, που η μεγαλοσύνη του ξεπετάγεται και εκφράζει την ιστορία της Νύφης του Θερμαϊκού. Εν ολίγοις, όπως ρητά αναγράφεται και στο λεξικό για το επίθετο ‘γραφικός’: «Πλούσιος σε φυσικές καλλονές ή τέτοιας ιδιαίτερης ομορφιάς που προσφέρεται για ζωγραφική απεικόνιση».

Πω, τι να λέμε τώρα! Ποίηση και έμπνευση με το πινέλο ή το πενάκι του σκιτσογράφου στο σταθερό χέρι που «κεντάει» με τα χρώματα της παλέτας.

Αυτό το έχει καταφέρει ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά σε έναν ανηλεή λαϊκό αγώνα δρόμου που κάνει καιρό τώρα προκειμένου να καταστεί «επίτιμο μέλος» της θύρας 4.

Το καλό να λέγεται. Όλα κι όλα. Να και κάτι που πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Μπορεί η ομάδα να μη… ζωγραφίζει στο γήπεδο και να κατακτά τίτλους, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της δημιουργεί, προκαλεί εντυπώσεις με τις λέξεις. Προκαλεί οπαδικά… θαύματα!

Σε ποιο Κύπελλο «χάρισμα» αναφέρθηκε ο κ. Σαββίδης; Για ποιο αυτοκίνητο να το μεταφέρει, είπε; Ένα φορτηγό, μια τριαξονική νταλίκα δε φτάνει για να κουβαλήσει τα ερυθρόλευκα τρόπαια. Τον ανιστόρητο παριστάνει; Ή τον υπερβολικά γαλαντόμο;

Large είσαι όταν έχεις, όταν διαθέτεις για να μοιράζεις κατά βούληση δεξιά κι αριστερά. Ως άτιτλος τι δόξα, τρομάρα σου, να σπείρεις για να πικάρεις;

Είπε βέβαια και το άλλο, το… κορυφαίο ο Ιβάν, το οποίο ήταν και μια έμμεση παραδοχή του μη συναγωνισμού του Ολυμπιακού. Αυτού που κατά βάθος όλοι γνωρίζουν και το κουβεντιάζουν χαμηλόφωνα, κρυφά και μεταξύ τους. Ότι οι ερυθρόλευκοι δεν παίζονται.

Να αφήσουν μόνο του τον Ολυμπιακό να παίρνει τα πρωταθλήματα και οι (μονάχα) κατ’ όνομα ανταγωνιστές του να παίζουν ξεχωριστά για να διασκεδάζουν. Να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο.

Να είναι, εν ολίγοις, σε μια φάση επίδειξης, να δίνουν κάτι σαν φιλικά μεταξύ τους, μια που τους πρωταθλητές αδυνατούν να τους αντιμετωπίσουν, να τους κοντράρουν.

Έλα βρε Ιβάν, πες το, μαρτύρα το, δεν είναι κακό. Την αλήθεια θα πεις. Και όχι συγκαλυμμένη. Ευθύτατα και ευθαρσώς. Αυτό θα είναι πράγματι μαγκιά. Μια ομολογία αντρική. Τα υπόλοιπα είναι για τζάμπα μάγκες, για λαϊκή κατανάλωση.

Θυμήσου μόνο ότι έρχεται κάποια στιγμή που και οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές αδειάζουν. Ξεπουλάνε. Ξεμένουν από προϊόντα. Και από δικαιολογίες… Φτηνές ή ακριβές.

  • Για τον Τάσο Μπακασέτα όπως έχει δείξει και το παρελθόν σε ανάλογες κινήσεις μεταγραφικού χαρακτήρα, βάσιμες προβλέψεις για το αν θα έπαιζε ή όχι στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχουν και δεν ευσταθούν.

Μια χρυσή χρονιά, ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα σε μικρότερη ομάδα, που δεν κάνει πρωταθλητισμό, δεν αποτελεί διαβατήριο για κανένα παίκτη στον κόσμο που ετοιμάζεται για άλμα καριέρας.

Στον Πανιώνιο ο Μπακασέτας βρήκε τη γη της επαγγελίας του και μαζί του τον χάρηκε και καρπώθηκε τις επιδόσεις του η ομάδα του. Υπάρχει ένας προπονητής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης που τον πίστεψε και τον ανέδειξε σε ηγετική φυσιογνωμία των κυανέρυθρων.

Όλο το παιχνίδι στην… πλατεία το στήριξε φέτος ο «ιστορικός» πάνω του. Ήταν το σημείο αναφοράς σε οτιδήποτε επιθετικό σχεδιαζόταν και εκφραζόταν από τον Πανιώνιο. Η ψυχολογία του Μπακασέτα ενισχυόταν παιχνίδι με παιχνίδι, καιρό με τον καιρό και κάπως έτσι ο πολύ καλός αυτός ποδοσφαιριστής έγινε ένα από τα πρόσωπα της SuperLeague.

Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού, όλα όσα «ζητούν» οι ερυθρόλευκοι από μια μεταγραφή, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όσα ήξερε, δοκίμαζε και πάλευε ως τώρα στα γήπεδα ο Μπακασέτας. Και ο κάθε Μπακασέτας.

Για το αν «κάνει» για τον Ολυμπιακό ή όχι, τα ερωτηματικά είναι πολλά. Ο χρόνος θα «αποφασίσει» για το αν και κατά πόσο…

Με την τακτική πάντως του Βαγγέλη Μαρινάκη να σαρώνει κάθε τι ξεχωριστό υπάρχει από την ελληνική αγορά – και ιδίως Έλληνες παίκτες – ο Τάσος Μπακασέτας έχει δίχως άλλο point απόκτησης από τους ερυθρόλευκους. Ουδεμία αμφιβολία.

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags