Facebook Pixel Βαμβακούλας για τον τελικό: "Ακούω ότι θα γίνουν..."!
| 2016-05-17 15:15:00

Βαμβακούλας για τον τελικό: "Ακούω ότι θα γίνουν..."!

του Γιώργου Κτενά
Βαμβακούλας για τον τελικό: "Ακούω ότι θα γίνουν..."!

Δήλωση που θα συζητηθεί από τον παλαίμαχο άσο στο sportdog, ελάχιστες ώρες πριν απ' το μεγάλο ματς! Τι φοβάται ότι μπορεί να συμβεί και γιατί εύχεται "Μακάρι να μη γίνει τίποτα"!

Ο φόβος των επεισοδίων υπάρχει στο μυαλό του Νίκου Βαμβακούλα, ενόψει του σημερινού τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, όπως εκμυστηρεύτηκε στον SportDog.

Ο παλαίμαχος άσος μάς μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι και την υποχρεώση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού να το κερδίσουν, αλλά και για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην πλευρά της ΑΕΚ πως μπορούν να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες, αλλά και στο θέμα της διαιτησίας που κυριάρχησε και στο φετινό πρωτάθλημα: "Με 30 βαθμούς διαφορά, δεν γίνεται να μιλάνε για διαιτησία"!

Τέλος, απάντησε στο δίλημμα Ρομπέρτο ή Καπίνο και κατακεραύνωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για την απόφασή του να αφήσει άδειο το γήπεδο, σε μία γιορτή του ποδοσφαίρου...

Κύριε Βαμβακούλα, ποιο είναι το σχόλιο σας για τον αποψινό τελικό;

"Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, έχει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ και αν παίξει σοβαρα δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που να μπορεί να τον κοντράρει. Αλλά πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού ότι είναι σημαντικό παιχνίδι, το περιμένουν πώς και πώς όλοι στον Ολυμπιακό, άρα είναι υποχρεωμένοι να φέρουν έναν τίτλο ακόμα.

Στον Ολυμπιακό έχουν τα πάντα, δεν τους λείπει τίποτα. Πρέπει να παίξουν και μία φορά για τη φανέλα τους, τον πρόεδρο και τους φιλάθλους που τους έχουν αποθεώσει πολλές φορές. Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν κάτι στον Ολυμπιακό, είναι υποχρεωμένοι να πάρουν αυτόν τον τίτλο. Δεν είναι μόνο να παίρνουμε αλλά να δίνουμε κιόλας".

Πώς περιμένετε το παιχνίδι;

"Περιμένω να γίνει ένα κλειστό ματς, εκτός και μπει γρήγορα κάποιο γκολ. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά περιμένω ακόμα και να υπάρξουν επεισόδια! Από αυτά που ακούω και ο καθένας έχει τις πληροφορίες του, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ότι μπορούνε να πάρουν το Κύπελλο. Τους πιπιλάνε το μυαλό. Μακάρι να μη γίνει τίποτα".

Η ΑΕΚ έχει παιχνίδια στα πόδια της, λόγω και των πλέι οφ, ενώ ο Ολυμπιακός μόνο προπονήσεις και ένα φιλικό.

"Το θέμα είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται η κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα φιλικό παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως υπάρχει πρόβλημα όταν μία ομάδα δεν έχει παιχνίδια στα πόδια της. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μία έμπειρη ομάδα, με ικανούς ποδοσφαιριστές".

Έγινε μεγάλο θέμα για τους διαιτητές του τελικού. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

"Κοιτάξτε, αυτό το θέμα με τη διαιτησία έχει κουράσει. Αν ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πρωτάθλημα με 1, 2, 5 πόντους διαφορά, θα μπορούσα να δεχτώ να πούνε κάτι. Όταν όμως η διαφορά είναι πάνω από 30 και 40 βαθμούς, δεν γίνεται να μιλάνε ακόμα για διαιτησία. Πήρε τα ματς σε δύσκολες έδρες, το λένε και οι ίδιοι ότι ο Ολυμπιακός είναι κλάσεις ανώτερος".

Ενώ μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε βέβαιο ότι βασικός τερματοφύλακας θα είναι ο Καπίνο, ο Σίλβα προτίμησε τη λύση του Ρομπέρτο.

"Ο Ρομπέρτο είναι τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης. Ένας προπονητής όταν έχει έναν τελικό μπροστά του, είναι λογικό πως θα κατεβάσει στο γήπεδο ό, τι καλύτερο έχει. Εσύ, δηλαδή, ποιον τερματοφύλακα θα έβαζες;".

Πώς σας φαίνεται που ο τελικός Κυπέλλου, η γιορτή του αθλητισμού, θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στις κερκίδες;

"Είναι πολύ άσχημο να μην υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Παντού, σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο τελικός του Κυπέλλου είναι γιορτή. Εδώ επειδή του υπουργού του κάθισε στραβά, θα γίνει σε άδειο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να γίνει ένα ωραίο ματς και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος έστω και από την τηλεόραση".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags