Facebook Pixel Μπέντο: «Αυτά μου είπε ο Σίλβα για Ολυμπιακό»
| 2016-08-11 17:02:00

Μπέντο: «Αυτά μου είπε ο Σίλβα για Ολυμπιακό»

Μπέντο: «Αυτά μου είπε ο Σίλβα για Ολυμπιακό»

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού αποκάλυψε πως μίλησε με τον Μάρκο Σίλβα πριν αναλάβει την ομάδα. Τι του είπε ο προκάτοχός του...

Ο Πάουλο Μπέντο ρωτήθηκε για το αν μίλησε με τον Μάρκο Σϊλβα πριν αναλάβει τον Ολυμπιακό και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως όχι μόνο επικοινώνησε με τον προκάτοχο και συμπατριώτη του, αλλά και ότι οι θετικές εντυπώσεις του πρώην τεχνικού της ομάδας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφα;ση του Μπέντο!

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός που θα παρουσιάσει θα είναι επιθετικός και μίλησε για την Αρούκα και τον Αντρέ Μάρτινς.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και το θερμό καλωσόρισμα στο σύλλογο. Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό, σε μια ομάδα με τεράστια ιστορία, σε μια ομάδα που πετυχαίνει τόσο μεγάλα πράγματα. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την οικογένεια και ο μεγάλος μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα, τους παίκτες και τον κόσμο με το να κατακτάμε τίτλους για το μεγαλείο του συλλόγου».

Ερωτηθείς για το πλάνο: «Δεν υπάρχει άλλος στόχος απ’ το να κερδίζουμε. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να στοχεύει στις νίκες. Θα πρέπει να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο σύντομα στις συνθήκες της ομάδας, να γνωρίσω τους παίκτες και να προπονηθούμε καλά, διότι έχουμε μπροστά μας μόνο μια εβδομάδα για το πρώτο κρίσιμο ματς με την Αρούκα. Στη συνέχεια ξεκινά το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε λίγο χρόνο να ετοιμαστούμε. Πρέπει να γνωρίσω την ομάδα, να προσαρμοστώ γρήγορα και να πάμε στην συνέχεια για να πετύχουμε νίκες».

Όσον αφορά την Αρούκα και τη γνώμη του γι’ αυτήν: «Μόλις δύο φορές την έχουμε παρακολουθήσει φέτος, για το Europa League. Δεν την έχουμε μελετήσει ακόμα καλά. Είναι, πάντως, μια ομάδα που ανεβαίνει διαρκώς και εξελίσσεται. Δεν έχασε, ούτε κέρδισε τα δύο παιχνίδια που έδωσε ως τώρα στην Ευρώπη. Από ‘κει και πέρα, όμως, είμαστε ο Ολυμπιακός, μια μεγάλη ομάδα. Παρότι είμαστε το φαβορί, αυτή η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη. Δεν θα έρθει αν δεν παίξουμε καλά. Η Αρούκα αξίζει σεβασμό για ό,τι έχει καταφέρει ως τώρα. Όσο μικρή ή μεγάλη είναι μια ομάδα, πρέπει να παίξεις καλά απέναντί της για να την περάσεις. Καμία πρόκριση δεν έρχεται εύκολα σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχουμε καταφέρει κανένα ματς ως τώρα στην Ευρώπη και θα πρέπει να δουλέψουμε σωστά για να συνεχίσουμε».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Σίλβα και για τις θέσεις που θέλει ενίσχυση η ομάδα: «Να ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος… Έχω μόνο μια εβδομάδα ως το πρώτο ματς με την Αρούκα. Μέχρι τότε, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να τεστάρω την κατάσταση των παικτών που έχουμε. Μετά θα κρίνουμε τι ανάγκες έχουμε. Είμαστε σε διαρκή επαφή με ανθρώπους του συλλόγου που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα και θα δούμε τι πρέπει να γίνει. Σχετικά με τον Μάρκο Σίλβα, ναι, μίλησα μαζί του όταν ανέλαβα την ομάδα. Είναι ένας από τους Πορτογάλους που έχουν δουλέψει στην ομάδα, πέρσι ήταν πρωταθλητής σε μια δύσκολη χρονιά. Έκανε δουλειά και έδειξε έργο. Ζήτησα τη γνώμη του, άκουσα θετικές εντυπώσεις και πολύ καλά πράγματα, όσον αφορά το κλαμπ. Από εκείνον πήρα τις πολύ καλές συστάσεις για να πάρω την απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό».

«Γνωρίζω την πίεση που υπάρχει για κάθε προπονητή και φυσικά στον Ολυμπιακό. Τον έχω ξανανιώσει και σε άλλους συλλόγους. Ξέρω πως είναι να δουλεύεις υπ’ αυτές τις συνθήκες. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κερδίσει τόσα πολλά πρωταθλήματα και το ‘χει κάνει με την αξία του. Έχω έρθει εδώ για να ξεπεράσω κάθε δυσκολία και να είμαι πρώτος. Γνωρίζω τις δυσκολίες, την πίεση που υπάρχει, την υποχρέωση του να κερδίζεις, αλλά είμαι έτοιμος να δουλέψω όπως στο παρελθόν και να τα καταφέρω».

Για τον Αντρέ Μάρτινς: «Είναι ένας παίκτης που τον ξέρω καλά κι έχω δουλέψει μαζί του και στο παρελθόν. Ξέρει τις ανάγκες της ομάδας. Είναι ένας παίκτης πολύ καλός σε τακτική, βοηθά και στην ανάπτυξη της επίθεσης και στην αμυντική λειτουργία. Ταίριαζε στις ανάγκες του Ολυμπιακού και είμαστε χαρούμενοι που τον αποκτήσαμε».

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία: «Το παιχνίδι που σκέφτομαι για τον Ολυμπιακό είναι κοντά στο περσινό. Ανάλογα με τα ματς βέβαια θα προσαρμοζόμαστε… Σκέφτομαι επιθετικό παιχνίδι με συλλογική προσπάθεια, μεγάλο ρυθμό επιθέσεων και ανεβάσματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags