Facebook Pixel Οταν γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, θα γίνουν με άλλο σύστημα
| 2016-10-27 19:05:00

Οταν γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, θα γίνουν με άλλο σύστημα

Οταν γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, θα γίνουν με άλλο σύστημα

Το λέμε με τη μία. Θα τραβήξει μακρυά η βαλίτσα με την αποκαλούμενη Επιτροπή Εξομάλυνσης. Το ρεπορτάζ σχετικά με την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ είναι φρέσκο και σπαρταριστό. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης 

Καταρχήν να επισημάνουμε αυτό που έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο Αλη Πασάς στην Κυρά Φροσύνη: «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Η απόφαση της ΦΙΦΑ λέει ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν μέχρι τις 31 Μαΐου του 2017. Ποιος είπε, όμως, ότι αυτό είναι οριστικό και τελεσίδικο; Θα έχουν προλάβει, δηλαδή, μέχρι τότε να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες; Το πλέον πιθανό είναι όχι.

Οπως έχει πει και ο μέγας διανοητής Ομέρ Βρυώνης «η καλή δουλειά αργεί να γίνει». Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν έχουν κανένα λόγο να βιάζονται. Κι αυτό δεν είναι εκτίμηση. Είναι ρεπορτάζ που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι μεν λένε για 785 χιλιάρικα στην ΕΠΣ Χανίων. Οι δε λένε για βαλίτσες με πακέτα κι έχουν και φωτογραφίες τις ταινίες στις δεσμίδες από ρωσικές τράπεζες. Πώς αλλάξανε δηλαδή και γυρίσανε τούμπα είκοσι τόσες ενώσεις; Αλλος τρόπος από το «εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν» δεν υπάρχει. Οι ίδιοι λένε για τραμπούκους και τραμπουκισμούς. Και θα έρθει η ΦΙΦΑ να σου πει: Για ποιο λόγο να γίνουνε εκλογές; Για να σκοτωθείτε μεταξύ σας και να τις κερδίσει αυτός που θα δώσει τα περισσότερα λεφτά; Κι ο χαμένος την άλλη μέρα το πρωί να φωνάζει και να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης; Καθίστε στον γύψο με προσωρινή διοίκηση κι όταν συμμορφωθείτε και γίνετε καλά παιδιά, τα ξαναλέμε.

Κι επαναλαμβάνω: Αυτά δεν είναι εκτιμήσεις. Είναι ρεπορτάζ λίρα εκατό. Πάμε παρακάτω: Οταν γίνουν οι εκλογές, θα γίνουν με άλλο σύστημα. Αυτό το τρεις ψήφοι η κάθε ένωση κι από μία η κάθε ΠΑΕ της Super League, σύνολο 181, να ζήσουμε να το θυμόμαστε. Τετέλεσται. Οταν θα γίνουν οι εκλογές, θα γίνουν με διαφορετικό τρόπο. Καταρχήν αντί για τρεις, η κάθε ποδοσφαιρική ένωση θα έχει μία ψήφο. Αντί δηλαδή να πέφτει μεροκάματο σε τρεις νταραβεριτζήδες, θα πέφτει σε έναν. Ετσι οι 165 συνολικά ψήφοι των ενώσεων μειώνονται στο ένα τρίτο. Σε 55. Από κει και πέρα, αυξάνεται η εκλογική δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αντί για μία ψήφο η κάθε ομάδα Α' Εθνικής θα έχει τρεις. Ή δύο. Οχι ότι αυτά τα ζουλάπια δεν τα παίρνουνε, αλλά με αυτό το σύστημα το νταραβέρι κατά κάποιον τρόπο περιορίζεται.

Πέφτει ο τζίρος. Κατά συνέπεια,τα λεφτά που αλλάξανε χέρια σε αυτούς τους 18 μήνες που κράτησε η προεκλογική περίοδος, γράφονται στο χιόνι. Οπως έχει πει άλλωστε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ευγένιος Ο Νιλ «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Ας κάνατε εκλογές να ψηφίζαμε, θα τους πούνε τα λαμόγια. Και μιλάμε για πολλά λεφτά. Της μίας μόνο παράταξης ακούγεται ότι το νούμερο έφτασε τα πέντε εκατομμύρια. Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, κάποιοι ήταν σίγουροι ότι τις εκλογές τις είχανε κερδίσει. Οτι τις είχανε στο τσεπάκι. Ας τα βάλουνε με τον Κοντονή ότι ζήτησε από τους Ευρωπαίους να βάλουνε προσωρινή διοίκηση.

Ας πάνε να βρούνε τον Ινφαντίνο (φωτό) να του κάνουνε τα παράπονά τους. Κι αν δεν τους ακούσει, ας του κάνουνε μήνυση. Ο Σαββίδης, μάλιστα, σαν ηγέτης της αντιπολίτευσης, που θίγεται περισσότερο απ' όλους, έχει κι άλλον τρόπο να αντιδράσει: Οπως δεν κατέβηκε πέρυσι στο Καραϊσκάκη στη ρεβάνς του Κυπέλλου και τιμώρησε την ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό, το ίδιο να κάνει και τώρα. Αν δεν γίνουν εκλογές μέχρι τον Μάιο και με το ίδιο εκλογικό σύστημα, να αποσύρει τον ΠΑΟΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να δούμε αν θα μπορέσει η ΟΥΕΦΑ να αντέξει αυτό το χτύπημα. Αυτά.

Ο ανασχηματισμός του Ιουνίου του 2014 έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία
Ανασχηματισμός εν όψει. Για να αποδώσουμε, λοιπόν, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι θα πρέπει να πούμε τούτο: Ο,τι και να κάνει ο Αλέξιος Τσίπρας, όσο κι αν ανακατέψει την τράπουλα, όσους λαγούς κι αν βγάλει από το καπέλο, το ρεκόρ του Αντώνη Σαμαρά είναι αξεπέραστο. Ο ανασχηματισμός του Ιουνίου του 2014 έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. Μιλάμε για ντριμ τιμ. Για μνημείο σουρεαλισμού: Και Σοφία Βούλτεψη έχω και Αργύρη Ντινόπουλο έχω. Υπουργός Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης, που δεν ήξερε πώς να βγάλει τα λεφτά του έξω και τον πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη. Και δίμετρο Βασίλη Κικίλια έχω.

Και Μάκη Γιακουμάτο έχω και τη σύζυγο του Τόλη Βοσκόπουλου, Αντζελα Γκερέκου. Σε δεύτερους ρόλους Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Πάρις Κουκουλόπουλος. Κι άφησα για το τέλος τα βαριά χαρτιά σαν τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μάκη Βορίδη. Να βλέπει αυτό το καστ ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και να γλείφει τα δάχτυλά του. Ο,τι και να κάνει, λοιπόν, ο Αλέξης, θα βλέπει τη σκόνη του Σαμαρά. Εκτός αν έχει πάρει την απόφαση για τη μεγάλη ρελάνς, προκειμένου να χτυπήσει τα ρέστα του. Να φέρει πίσω τον Παύλο Χαϊκάλη και να επιστρατεύσει βάζοντάς τους στην πρώτη γραμμή τους Γιώργο Πάντζα, Πέτρο Κωνσταντινέα και Ελένη Αυλωνίτου. Εκεί κάτι θα πάει να κάνει.

Ο άνθρωπος του Κοντονή στην Επιτροπή θα είναι ο Περάκης
ΝΑ ξεκινήσουμε με την είδηση: Στην Αθήνα ήταν το Σαββατοκύριακο ο Θόδωρος Θεοδωρίδης (φωτό). Ινκόγκνιτο. Κι ο νοών νοείτω. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράμα, άλλωστε, να φτιάξεις αυτήν την αποκαλούμενη Επιτροπή Εξομάλυνσης εκ του μακρόθεν. Οταν, όπως είπαμε, το νταραβέρι αυτό δύσκολα να τελειώσει του χρόνου τον Μάιο. Το πλέον πιθανό είναι ότι θα κατσικωθούνε για πολύ περισσότερο. Και πάμε τώρα στο διά ταύτα: Πώς είναι δυνατόν ο Θόδωρος ο Θεοδωρίδης να θέλει τον Αλέξη Δέδε; Το ότι τον ξέρει από την ΟΥΕΦΑ που είχανε συνεργαστεί και του έχει εμπιστοσύνη είναι μια κουβέντα. Σήμερα που μιλάμε πρόκειται για τον άνθρωπο του Μελισσανίδη. Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Κι όχι σαν έναν από τους επτά της Επιτροπής, αλλά για γενικό κουμανταδόρο.

Είναι όμως δυνατόν να το δεχτεί αυτό ο Ολυμπιακός; Από την άλλη, ο Θόδωρος δεν είναι ο γιος του Σάββα, που σαν νούμερο 2 στην ΟΥΕΦΑ κάνει ό,τι μπορεί για τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό; Ο Θόδωρος δεν είναι που στήνει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και βάζει τους διαιτητές να τον τρώνε; Πώς γίνεται να θέλει να δώσει την ΕΠΟ μέσω του Δέδε στα χέρια του Μελισσανίδη; Οι άλλοι δύο της Συμμαχίας, Ιβάν και Αλαφούζος, είχαν ενημερωθεί σχετικά ή μάθανε τα περί Δέδε στην ΕΠΟ από τις εφημερίδες; Οποιος βρει άκρη μ' αυτούς τους σατανάδες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Κατά τα άλλα, το ανέκδοτο περί Φιλιπούση δεν είχε συνέχεια. Ο άνθρωπος του Κοντονή στην Επιτροπή θα είναι ο Περάκης. Το να είσαι γαμπρός του Μπαλτά είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς γίνεται ο Σαββίδης να λέει «θέλω να βασανιστεί για 90 χρόνια το αθηναϊκό ποδόσφαιρο» και να είναι σύμμαχος με ΑΕΚ-Παναθηναϊκό;

Εφημερίδα "Goal" 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags