Facebook Pixel Τα.. πήρε με τη FIFA ο Ρουμενίγκε!
| 2017-02-01 09:43:00

Τα.. πήρε με τη FIFA ο Ρουμενίγκε!

Τα.. πήρε με τη FIFA ο Ρουμενίγκε!

Την αντίθεσή του κατά της απόφασης της FIFA να αυξήσει τις εθνικές ομάδες που θα συμμετέχουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και μετά εξέφρασε ο επικεφαλής της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

"Η αύξηση από τις 32 στις 48 ομάδες είναι στην πραγματικότητα μια μπούρδα, είχαμε ένα σύστημα με το οποίο όλοι ήταν χαρούμενοι. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα εξαιρετικό γεγονός, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου και η FIFA πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με πιο υπεύθυνο τρόπο και πιο δημοκρατικό", σχολίασε αρχικά ο Ρουμενίγκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντίσελντορφ και συνέχισε:

"Η FIFA πρέπει να έρθει σε επαφή με την ECA και θα κάνουμε πολλές ερωτήσεις. Το σύνθημα της FIFA είναι «νοιαζόμαστε για τους οπαδούς». Ομως πρέπει να απομακρυνθούν από την πολιτική και την οικονομία και να δώσουν περισσότερη προσοχή στο ποδόσφαιρο".

Τέλος, ο επικεφαλής της ECA δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να μην επιτρέψουν στους παίκτες τους να ενσωματωθούν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους:

"Αν οι μεγάλοι σύλλογοι αρνηθούν να επιτρέψουν στους παίκτες τους να συμμετάσχουν, αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον των οπαδών.

Υπάρχουν οι κορυφαίοι σύλλογοι όπως η Ντόρτμουντ και η Μπάγερν Μονάχου, οι μεγάλες ισπανικές και αγγλικές ομάδες, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους. Αυτή είναι μία αλλαγή συσχετισμών δυνάμεων που ούτε η UEFA ούτε η FIFA μπορούν να σταματήσουν και τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags