Facebook Pixel Η... αινιγματική ατάκα Μπέντο για το κενό του Μιλιβόγεβιτς!
| 2017-02-06 00:46:00

Η... αινιγματική ατάκα Μπέντο για το κενό του Μιλιβόγεβιτς!

Η... αινιγματική ατάκα Μπέντο για το κενό του Μιλιβόγεβιτς!

Διαβάστε τι δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή.

Ο Πάουλο Μπέντο παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Ηρακλή, αλλά όχι και ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του μετά το 3-0 καθώς θεώρησε πως έχασαν τη συγκέντρωσή τους.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος έπλεξε για ακόμα μια φορά το εγκώμιο του Λούκα Μιλιβόγεβιτς τονίζοντας το πόδο σημαντικός ήταν για την ομάδα, ενώ υποστήριξε πως ο σύλλογος ακόμα δεν έχει βρει πως θα καλύψει το κενό του Σέρβου, αλλά θα δουλέψει με ηρεμία για να καταλήξει σε λύσεις.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

H ομάδα σας πέτυχε μία εύκολη νίκη, πήρε τρεις βαθμούς εύκολα. Από την εικόνα του Ολυμπιακού μείνατε ευχαριστημένος και αν πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει και στους τρεις στόχους σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη;

"Ας ξεκινήσουμε από την ανάλυση του αγώνα. Σήμερα το γρήγορο γκολ μας έδωσε αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε και θα περίμενε κανείς ότι μετά το γκολ θα ήμασταν πιο δραστήριοι για να βάζαμε κι άλλα γκολ. Ήμασταν δραστήριοι, κάναμε καλές ενέργειες, αλλά όχι τόσο συχνά όσο θα θέλαμε. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιθετικοί και δημιουργικοί. Κάναμε κάποιες ενέργειες όπως είπαμε, κάναμε λάθη αρκετά όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας, ήρθε το 2-0 και στη συνέχεια πραγματικά φάνηκε ότι έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Η νίκη μας είναι δίκαιη, αλλά δεν είμαστε ιδιαιτέρα ικανοποιημένοι, γιατί μετά το 3-0 χάσαμε τη συγκέντρωσή μας μέσα στον αγώνα. Θα θέλαμε η δουλειά μας να ήταν πολύ καλύτερη, θα θέλαμε περισσότερο καλή επιθετική δουλειά και θα θέλαμε η ομάδα να κάνει πιο πολλές επιθέσεις και ποιότητα στις μπαλιές και στις πάσες.

Η νίκη είναι δίκαιη, κερδίσαμε τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε. Στο πρωτάθλημα είμαστε 11 αγωνιστικές πριν από το τέλος και όπως είπαμε μετά τον Άρη, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, να διατηρηθούμε στην κορυφή και να κερδίσουμε τον τίτλο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για να καταφέρουμε τον στόχο μας. Στο Κύπελλο έχουμε μπροστά μας έναν προκριματικό που δεν είναι εύκολος και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως στο πρωτάθλημα και να είμαστε προσεκτικοί στη δουλειά μας για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ο στόχος μας φυσικά είναι να φτάσουμε ως το τέλος. Όσο για το ευρωπαϊκό παιχνίδι, μέχρι την άλλη εβδομάδα δεν θα ήθελα να μιλήσω καθόλου για αυτό".

Είδαμε την ομάδα σας να παίζει με το γνωστό σύστημα, με έναν επιθετικό και να παίρνει εύκολα τη νίκη. Στο Κύπελλο είδαμε ότι παίξατε με δύο επιθετικούς. Υπάρχει περίπτωση να το δούμε και σε αγώνες πρωταθλήματος το 4-4-2;

"Θα δούμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό ανάλογα με τις ανάγκες των αγώνων. Έχουμε δοκιμάσει και το σύστημα που είπατε. Μπορεί να το ξαναδούμε, όμως όταν η ομάδα θα είναι έτοιμη. Το επιχειρήσαμε στο πρωτάθλημα μια φορά, δεν καταφέραμε να το εφαρμόσουμε όπως το είχαμε στο μυαλό μας. Δεν ξέρουμε πότε θα το ξαναεπιλέξουμε, αλλά όταν γίνει αυτό θα είναι η ομάδα προετοιμασμένη. Αν πρέπει να γίνει, θα πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο".

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την παρουσία του Ρομαό. Επίσης, είχατε πει ότι μετά την αποχώρηση του Μιλιβόγεβιτς πώς θα πρέπει όλη η ομάδα να δουλέψει ακόμα πιο πολύ για να καλυφθεί το κενό του. Το είδατε αυτό απ' τους παίκτες σας και κυρίως από αυτούς που ήταν γύρω από τον Ρομαό;

"Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν θέλω να μιλάω ατομικά για ποδοσφαιριστές, γιατί πρόκειται για ομαδική προσπάθεια. Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να μιλάω για το ταλέντο ενός μεμονωμένου προσώπου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι εδώ για να βοηθήσουν. Όπως είπατε κι εσείς, ο Λούκα άφησε ένα μεγάλο κενό πίσω του, επηρέαζε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μας στην άμυνα και στην επίθεση.

Είχε μία αρχηγική παρουσία. Για αυτό είχαμε πει ότι θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να καλύψουμε το κενό. Αν μπούμε σε μία διαδικασία να συγκρίνουμε τους ποδοσφαιριστές, δεν θα βγάλουμε άκρη γιατί είναι παίκτες με διαφορετικά στοιχεία. Έφυγε ένας σημαντικός παίκτης για εμάς και όλοι θα πρέπει να δουλέψουμε για να προσφέρουμε σε αυτούς τους τομείς που χάσαμε λόγω της αποχώρησης του Λούκα. Αυτό θα το δούμε με ηρεμία στο μέλλον και με προσοχή".

Τι συμβουλέψατε τον Μιλιβόγεβιτς στην τελευταία σας συνάντηση; Χρησιμοποιήσατε τον Λούκα ως παράδειγμα στους νεότερους, γιατί πήγε σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης;

"Είχαμε μία συζήτηση φυσιολογική ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συνεργάστηκαν για ένα διάστημα. Από τη δική μου πλευρά του εξέφρασα τις ευχαριστίες μου για τη συνεργασία. Ήταν ένας παίκτης που μας βοήθησε πολύ, όχι μόνο με τα αγωνιστικά του προσόντα, αλλά και με τη στάση του. Τον ευχαρίστησα για τα όσα πρόσφερε, για το πόσο χρήσιμος ήταν και το πόσο καλά είχε γίνει η συνεργασία μας. Αυτό συζητήσαμε. Ήταν μία συζήτηση με αρκετό συναίσθημα και τελείωσε εκεί. Δεν μπορώ να συγκρίνουμε τον Λούκα με τα παιδιά που ξεκινούν τώρα να παίζουν στην πρώτη ομάδα.

Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Τα παιδιά έχουν τα προσόντα να φτάσουν ψηλά. Χρειάζονται χρόνο, δουλειά και αγάπη από εμάς. Ο Μιλιβόγεβιτς ερχόταν από έναν μεγάλο σύλλογο, είχε παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και συνέχισε εδώ να εξελίσσεται. Τα παιδιά γεννήθηκαν στον Ολυμπιακό και κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο πρωτάθλημα. Χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να φτάσουν ψηλά. Μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή σαν την περίπτωση του Λούκα".

Εννοούσαμε π.χ. και στον Ρομαό, αν τον χρησιμοποιήσατε τον Λούκα ως παράδειγμα.

"Δεν πιστεύω ότι αυτές οι συγκρίσεις εξυπηρετούν σε κάτι. Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Είναι όλοι επαγγελματίες, ο καθένας προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags