Facebook Pixel Ομολογία.... αποτυχίας από Στιλ
| 2017-02-08 14:50:00

Ομολογία.... αποτυχίας από Στιλ

Ομολογία.... αποτυχίας από Στιλ

Ο Λουκ Στιλ μίλησε στο match programme για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και παραδέχτηκε το... προφανές για τη φετινή σεζόν του Παναθηναικού

Ο Άγγλος τερματοφύλακας τόνισε μεταξύ άλλων οτι "φέτος δεν τα έχουμε πάει καθλολου καλά"..

Αναλυτικά:

Για το σημερινό αντίπαλο της ομάδας ποια είναι η γνώμη σου;

«Ο Αστέρας είναι ομάδα που στα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό μας δημιουργεί πάντοτε «πρόβλημα» υπό την έννοια ότι παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική στα μεταξύ μας παιχνίδια. Γι’ αυτό ποτέ δεν υπάρχει περίπτωση να την υποτιμήσουμε. Τον υπολογίζουμε σαν αντίπαλο,έχει πολύ επικίνδυνους ποδοσφαιριστές και πρέπει να είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι για να καταφέρουμε το στόχο μας».

Μια και αναφέρεσαι στην πνευματική προετοιμασία, τι ιδιαίτερο έχουν αυτά τα διπλά ματς στην αντιμετώπισή τους;

«Είναι πράγματι ένας ιδιαίτερος τρόπος διεξαγωγής. Υπάρχει διαφορά από την Αγγλία όπου τα παιχνίδι Κυπέλλου είναι μονά. Σε γενικές γραμμές δεν αλλάζουν πολλά στον τρόπο που προσεγγίζεις τα παιχνίδια πνευματικά, ωστόσο είναι κάπως διαφορετικό το γεγονός ότι μετά από 90 λεπτά είναι σαν να έχεις παίξει μόνο το πρώτο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μεγάλη πείρα σ’ αυτά τα παιχνίδια, αλλά μου φαίνεται ωραίος τρόπος διεξαγωγής των αγώνων Κυπέλλου. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι αν δεν δεχθείς γκολ στον πρώτο αγώνα έχεις ένα πλεονέκτημα, όπως ακριβώς το κάναμε και το καλοκαίρι στην Ευρώπη».

Σαν τερματοφύλακας σκέφτεσαι ποτέ ότι σε αυτάτα παιχνίδια υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί η διαδικασία των penalties για να κριθεί η πρόκριση;

«Όχι, δεν είναι κάτι που έχεις στο μυαλό σου στ’ αλήθεια πριν αρχίσουν τα παιχνίδια. Σίγουρα προετοιμάζεσαι στην προπόνηση, αλλά στο μυαλό σου δεν μπαίνει αυτή η προοπτική πριν πλησιάσει το φινάλε του δεύτερου αγώνα».

Η σειρά των αγώνων, δηλαδή αν παίζεις πρώτα εντός ή εκτός έδρας παίζει ρόλο;

«Μου αρέσει που παίζουμε το πρώτο ματς στη Λεωφόρο. Στην Ευρώπη το καλοκαίρι συνέβη αυτό ακριβώς, αποκτήσαμε ένα πλεονέκτημα στην έδρα μας και καταφέραμε να το υπερασπιστούμε. Πιο νέος σκεφτόμουν ότι προτιμώ το δεύτερο ματς στην έδρα μου, αλλά πλέον μου φαίνεται ότι είναι καλύτερα να εκμεταλλευόμαστε στην αρχή το πλεονέκτημα έδρας».

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα φέτος, μπορεί το Κύπελλο να «σώσει» τη χρονιά;

«Μπορεί να το δει κανείς κι έτσι, όμως το Κύπελλο από μόνο του είναι ένας σημαντικός θεσμός. Είναι μια ευκαιρία για μας και θέλω να πάμε πολύ καλύτερα από πέρσι που φτάσαμε μέχρι τους «8». Για μένα που έχω παίξει αρκετά παιχνίδια στο Κύπελλο φέτος γίνεται ακόμα πιο σημαντικό. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πιστεύεις ότι μπορούμε να δούμε την ομάδα να βελτιώνεται στη συνέχεια;

«Ναι, το πιστεύω. Εχουμε ένα καλό γκρουπ ποδοσφαιριστών. Είναι αλήθεια ότι φέτος δεν έχουμε πάει καθόλου καλά, αλλά τώρα που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος και όλοι μπορούν να συγκεντρωθούν απολύτως στους στόχους της ομάδας, θεωρώ ότι μπορούμε σταδιακά να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο γήπεδο. Βέβαια αυτό πιο εύκολα λέγεται παρά γίνεται, οπότε αυτό που έχει σημασία είναι τα έργα και όχι τα λόγια».

Πως οριοθετείς τους στόχους σου;

«Μέσα στη σεζόν οι στόχοι μου είναι βραχυπρόθεσμοι και δεν κοιτάζω πολύ μακριά. Εχουμε να πετύχουμε σαν ομάδα πολλά πράγματα και δεν υπάρχει λόγος να μένουμε στα προηγούμενα. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά μας, κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Μπροστά μας είναι τέσσερις μήνες και πολλά πράγματα να διεκδικήσουμε" 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags