Facebook Pixel Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ρίο Φέρντιναντ... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-03-29 10:52:00

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ρίο Φέρντιναντ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ρίο Φέρντιναντ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο παλαίμαχος Άγγλος άσος μίλησε στο BBC για την κατάθλιψη που βίωσε μετά τον θάνατο της γυναίκας του το 2015 και μίλησε για τα τρία μικρά παιδιά του για τα οποία όπως είπε «πρέπει να είναι ο ίδιος ευτυχισμένος, ώστε και αυτά να ξαναβρούν τη χαρά»...

Η Μπέκι Φέρντιναντ έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2015 μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ο Φέρντιναντ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι νιώθει πως δεν θρήνησε για τη γυναίκα του όσο θα ήθελε.

«Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια απώλεια. Πριν φύγει η Μπέκι μου είπε ότι θα ήμουν ταυτόχρονα ένας φανταστικός μπαμπάς, αλλά και υπέροχη μαμά για τα παιδιά. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πεθάνει. Έφυγε από τη ζωή μόλις δέκα εβδομάδες μετά τη διάγνωση. Τώρα συνειδητοπιώ ότι χρειάζομαι βοήθεια. Στην αρχή, έπινα πολύ τα βράδια, όταν τα παιδιά πήγαιναν για ύπνο. Μια ημέρα ξύπνησα και δεν ήμουν σε θέση να τα πάω στο σχολείο. Μια άλλη μέρα τράκαρα με το αυτοκίνητο. Δεν μπορούσα να συνεχίσω. Πάθαινα κρίσεις πανικού» είναι τα λόγια του Φέρντιναντ, ο οποίος σταμάτησε το ποδόσφαιρο ένα μήνα μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

«Τώρα αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της ως μητέρας. Εμείς οι άνδρες είμαστε στον κόσμο μας. Οι γυναίκες προσέχουν την οικογένεια και εμείς πιστεύουμε ότι αυτή δεν είναι δουλειά. Είναι δουλειά και μάλιστα πολύ σκληρή. Πριν πεθάνει, εγώ πήγαινα τα παιδιά στο σχολείο, αλλά σηκωνόμουν δέκα λεπτά νωρίτερα. Αυτή ήταν ξύπνια από νωρίς για να ετοιμάσει τα πάντα» συμπλήρωσε ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος τόνισε επίσης ότι δεν σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, αλλά καταλαβαίνει τους ανθρώπους που ίσως το σκέφτηκαν ή το έπραξαν μετά από μια απώλεια...

«Διάβαζα παρόμοιες ιστορίες και αναρωτιόμουν πως μπορεί κάποιος να είναι τόσο εγωιστής και να σκέφτεται την αυτοκτονία ή να την διαπράττει. Τώρα συμπάσχω» ανέφερε ο Φέρντιναντ και συγκλόνισε όταν είπε ότι «ελπίζω η Ρεμπέκα να βλέπει κάποια μέρα από τον ουρανό και να λέει ότι τα κατάφερα».

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα περίπου 75 άνδρες κάτω των 50 χάνουν τη γυναίκα τους κάθε ημέρα στη Μεγάλη Βρετανία. Γι' αυτό οι ειδικοί τονίζουν ότι η εμφάνιση του πρώην άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής ομάδας της Αγγλίας ήταν πολύ σημαντική διότι έδωσε κουράγιο σε όλους όσοι βρίσκονται στην ίδια θέση.

Δείτε όλο το συγκλονιστικό αφιέρωμα του BBC:  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags