Facebook Pixel "Ρουκέτες" Τσακίρη για ντέρμπι και Κύπελλο: "Γελάει το πανελλήνιο με Ολυμπιακό, θα είναι έγκλημα αν..."!
| 2017-04-04 17:45:00

"Ρουκέτες" Τσακίρη για ντέρμπι και Κύπελλο: "Γελάει το πανελλήνιο με Ολυμπιακό, θα είναι έγκλημα αν..."!

του Γιώργου Κτενά
"Ρουκέτες" Τσακίρη για ντέρμπι και Κύπελλο: "Γελάει το πανελλήνιο με Ολυμπιακό, θα είναι έγκλημα αν..."!

Ο γνωστός ρεπόρτερ της ΑΕΚ μιλά στον sportdog για τον Παναθηναϊκό και τον ημιτελικό με τους Πειραιώτες. Τι λέει για τις μεταγραφές και ποιος είναι ο παίκτης των 10 εκατομμυρίων;

Την άποψη ότι θα είναι έγκλημα αν τιμωρηθεί ο Μάνταλος πριν από τα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν θα είναι το πρώτο έγκλημα που έχει γίνει, εξέφρασε μέσω του SportDog ο Γιώργος Τσακίρης,

Ο γνωστός δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, μίλησε ακόμα για τη φάση του αρχηγού της ΑΕΚ με τον Λέτο, για την εικόνα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο ντέρμπι, για τον Αραούχο που αξίζει 10 εκ. ευρώ, αλλά και για το τι χρειάζεται να συμβεί στην "Ένωση" για να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γιώργο, πώς είδες το ντέρμπι τής Κυριακής εναντίον του Παναθηναϊκού;

"Ήταν ένα από τα ωραιότερα ντέρμπι που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Το πιο συναρπαστικό ντέρμπι, το οποίο με βάση την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη σωστά το κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Ήταν ένα παιχνίδι που θα κρινόταν σε μία - δύο λάθος λεπτομέρειες και αυτές συνέβησαν στην ΑΕΚ. Γιατί αν υπήρχε καθαρό μυαλό, αλλά συνήθως στο τέλος των ματς αυτό λείπει, ο Γιόχανσον θα είχε κάνει φάουλ πάνω στον Λέτο, στον άξονα, και δεν θα υπήρχε έτσι κι αλλιώς φάση για τον Παναθηναϊκό".

Πώς σχολιάζεις την εικόνα του Χριστοδουλόπουλου, που μπήκε και έδωσε άλλη πνοή στην ΑΕΚ; Αν είχε αυτόν τον Λάζαρο και τον Αραούχο από την αρχή της σεζόν η ομάδα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για την ΑΕΚ;

"Αυτό είναι δεδομένο! Ήταν από την αρχή γνωστό ότι θα έχει αυτή την εξέλιξη μέσα στη σεζόν ο Λάζαρος, γιατί δεν είχε κάνει προετοιμασία. Ήταν δεδομένο ότι θα αργούσε λίγο να βρει τον καλό ρυθμό του. Έχει πολλά σημαντικά στοιχεία να κερδίσει από τον Χριστοδουλόπουλο η ΑΕΚ. Τώρα για τον Αραούχο τι να πω, ο άνθρωπος είναι μία ποιότητα μόνος του. Κοστολογείται πάνω από 10 εκ. ευρώ και είναι παίκτης που θεωρείται απαραίτητος σε επίπεδο Primera Division. Η έλευσή του ήταν μία κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από το περασμένο καλοκαίρι".

Η φάση του Μάνταλου με τον Λέτο έχει γίνει θέμα συζήτησης. Ποια είναι η δική σου άποψη;

"Είναι αστείο ως και γελοίο να μπαίνουν οι δύο φάσεις στο ίδιο καζάνι. Ο Μάνταλος όντως πηγαίνει και πέφτει πάνω στον Λέτο για να του κάνει φάουλ, αλλά με φράγμα όχι με αγκωνιά. Εκεί έπρεπε να υποδειχτεί φάουλ. Πάνω στην ένταση της στιγμής και του αγώνα ο Λέτο αντέδρασε ηλίθια και έφτυσε τον αρχηγό της ΑΕΚ. Θα έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα, αλλά δεν τον αντελήφθησαν. Θεωρώ ότι θα γίνει μέσω της χρήσης του βίντεο, όπως είχε γίνει με τον Πατίτο ή πρόσφτατα με τον Πέλκα".

Σήμερα πάντως υπάρχουν δημοσιεύματα σε δύο ερυθρόλευκες εφημερίδες για τιμωριά του Μάνταλου.

"Αναμενόμενη εξέλιξη, κι εγώ αν ήμουν στον Ολυμπιακό θα ήθελα να μην παίξει ο Μάνταλος. Ήταν ο παίκτης που πέρσι έκρινε τον τελικό και στο Καραϊσκάκη γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο Μάνταλος. Γελάει το πανελλήνιο με αυτή την επιθυμία τους, για να μην τη χαρακτηρίσω αλλιώς. Είναι πασιφανές μέσω του βίντεο ότι δεν υπάρχει τίποτα σκόπιμο. Είναι για γέλια και θα πρόκειται για έγκλημα αν τιμωρηθεί ο Μάνταλος. Βέβαια δεν θα είναι το πρώτο που θα έχουν κάνει, αν συμβεί".

Τι περιμένεις στα ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό;

"Νομίζω ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί για να πάει στον τελικό, όπως και ο Παναθηναϊκός, που έδειξαν στο ντέρμπι ότι είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Είναι λογικό ο Ολυμπιακός να έχει εικόνα αποσύνθεσης, λόγω των πολλών προπονητών που έχει αλλάξει, ενώ ταυτόχρονα φέτος το ρόστερ του δεν έχει καμιά σχέση με προηγούμενων ετών. Ενισχύθηκε οικονομικά με τις πωλήσεις των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε, αλλά έχασε το 70% της αγωνιστικής του δύναμης. Είναι τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ προκειμένου να φτάσει στον τελικό, αλλά και να φέρει την εσωστρέφεια στην ομάδα του Λιμανιού. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο".

Πώς περιμένεις αγωνιστικά τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό;

"Περιμένω ότι θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός, τον περιμένω καλό στο Καραϊσκάκη. Θεωρώ ότι στο γήπεδό του θα μπει για να πάρει σκορ πρόκρισης και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το τελευταίο διάστημα. Είναι δεδομένο ότι και ο κόσμος και η έδρα του θα τον βοηθήσουν και θα επιχειρήσουν να τα εκμεταλλευτούν για να πάρουν σκορ πρόκρισης. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό η ΑΕΚ να σκοράρει στο Φάληρο, να πάει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ έχοντας ισοπαλία με γκολ εκτός έδρας. Εντάξει, αν φύγει με το διπλό από το γήπεδο του Ολυμπιακού, θα έχει κλειδώσει ήδη την πρόκριση".

Σε εποχή που η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, τι μπορούμε να πούμε πως χρειάζεται για να κάνει πρωταθλητισμό συνέπειας την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

"Αφενός να γίνει καλός αγωνιστικός σχεδιασμός. Να έχουν ολοκληρωθεί δηλαδή τα ζητήτηματα που είναι πρώτης γραμμής προβληματισμού: Το ένα είναι του προπονητή, καθώς πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν τον Χιμένεθ (όχι όπως πέρσι, που βρήκαν προπονητή λίγο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας) και να καταλήξουν στο κομμάτι της ενίσχυσης. Ώστε το 90% του ρόστερ να βρίσκεται στην προετοιμασία. Πρέπει να βρεθεί ένας αντι-Αραούχο, αν τελικά δεν μείνει ο Αργεντινός, οπωσδήποτε ένας εξτρέμ και ένας αριστερός μπακ. Αν διατηρηθεί το ρόστερ ως έχει, θεωρώ ότι αυτοί οι παίκτες χρειάζονται. Εκτός αν βγει ο Βινίσιους, που δεν τον έχουμε δει ακόμα και τότε η θέση του αριστερού μπακ είναι καλυμμένη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags