Facebook Pixel Η ανάλυση Φώτση για Φενέρ και Ολυμπιακό και η επιθυμία του για την επόμενη σεζόν!
| 2017-06-13 21:08:00

Η ανάλυση Φώτση για Φενέρ και Ολυμπιακό και η επιθυμία του για την επόμενη σεζόν!

Η ανάλυση Φώτση για Φενέρ και Ολυμπιακό και η επιθυμία του για την επόμενη σεζόν!

Ο Έλληνας άσος μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο ΣΕΦ, συνέκρινε τις ομάδες του 1999 και του 2017, αποθέωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την υποδοχή στο ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από την Φενέρ και αποκάλυψε σε ποια ομάδα θα ήθελε να παίζει την επόμενη χρονιά!

Ο Αντώνης Φώτσης ξεκαθάρισε πως θα συνεχίζει να παίζει μπάσκετ και τόνισε ότι θα προτιμούσε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και τη νέα σεζόν. Τι είπε για το φετινό πρωτάθλημα, τον Τσάβι Πασκουάλ και τον ελληνικό κορμό...

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «Sport24 Radio 103.3»:
 

Για τη φιέστα του Παναθηναϊκού: «Ήταν πάρα πολύ ωραία, όπως κάθε εκδήλωση που περιλαμβάνει τον κόσμο μας και έρχεται έπειτα από κάποια μεγάλη επιτυχία. Περάσαμε πολύ καλά στο ΟΑΚΑ και συνεχίσαμε μετά το γλέντι. Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας. Μας συμπαραστέκεται στα καλά και τα κακά. Παλαιότερα οι πανηγυρισμοί ήταν στα ξενοδοχεία, όπου δεν υπήρχε πολύς χώρος για να έρθει ο κόσμος. Στο ΟΑΚΑ ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Βρέθηκε πολύς κόσμος και ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα».

Για την προσπάθεια του κόσμου να τον ανεβάσουν στην οροφή ενός αυτοκινήτου: «Προσπάθησαν, αλλά τους είπα να μη χαλάσουμε το αυτοκίνητο».

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Σίγουρα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Είχε καλές και κακές στιγμές. Πιστεύω ότι η χειρότερη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός από τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs της EuroLeague. Όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο από εμάς. Μετά τον αποκλεισμό κοιτάξαμε τι μας είχε μείνει, είπαμε ότι υπάρχει και το πρωτάθλημα και ότι ήταν η μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε τη σεζόν με καλό τρόπο και τα καταφέραμε».

Για τα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε: «Στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα είχαμε μεγάλο προβάδισμα και παίζαμε πολύ καλά. Γενικά πριν από τους αγώνες με τη Φενέρμπαχτσε παίζαμε το καλύτερό μας μπάσκετ μέσα στη σεζόν. Μετά άλλαξαν τα πράγματα. Όταν παίζεις με μία ομάδα όπως η Φενέρ, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα κρατήσεις μία διαφορά. Εν τέλει χάσαμε το πρώτο ματς και δεν ξέρω πόσο μας επηρέασε αυτό. Χάσαμε και το δεύτερο και μετά και στην Τουρκία, πάρα πολύ εύκολα, χωρίς να εμφανιστούμε καν σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό μας πείσμωσε περισσότερο».

Για το μυστικό της αντιστροφής του κλίματος: «Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Και τα προηγούμενα χρόνια, όταν παίρναμε τρόπαια υπήρχαν σκαμπανεβάσματα. Αλλά ποτέ δεν το βάζαμε κάτω και κοιτούσαμε την επόμενη ημέρα, το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Πάντα κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο, διότι κρίνει τίτλους είτε είναι το πρωτάθλημα, είτε είναι το κύπελλο. Βέβαια είναι από μόνο του κίνητρο, διότι παίζεις με τον Ολυμπιακό που είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αυτό βοηθάει πάρα πολύ».

Για τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Αυτή η χρονιά είχε διάφορες στιγμές. Απλά τα καλά σημεία της είχαν μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα άσχημα. Οι παίκτες και οι προπονητές δεν είχαμε πρόβλημα μεταξύ μας. Εμείς ξέραμε ποιον είχαμε δίπλα μας. Ήμασταν χαρούμενοι και ξέραμε ότι ήμασταν εδώ για να παίξουμε και να κερδίσει η ομάδα. Δεν κοιτούσαμε τι λεγόταν, είτε ήταν καλό, είτε κακό. Εμείς ήμασταν κάθε ημέρα στο γήπεδο και προσπαθούσαμε για το καλύτερο».

Για το αν θα ήθελε να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες στις ομάδες: «Σίγουρα θα θέλαμε σε μία ελληνική ομάδα να υπάρχουν 12 Έλληνες παίκτες. Ωστόσο, κάποιος δεν πρέπει να παίζει μόνο και μόνο επειδή κάποιος είναι Έλληνας. Στο μπάσκετ πρέπει να παίζει αυτός που το αξίζει ανεξαρτήτως εθνικότητας, καταγωγής και διαβατηρίου. Κι εμένα θα μου άρεσε να υπάρχουν Έλληνες παίκτες, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά και στις άλλες ομάδες. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είμαστε και αν δε βοηθήσουμε τα δικά μας παιδιά, ποιον θα βοηθήσουμε;».

Για το… κλειδί του πρωταθλήματος: «Από τον πρώτο αγώνα δείξαμε ότι μπορούσαμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμασταν και στο τελευταίο δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό, σε μία καυτή έδρα όπως το "Ειρήνης και Φιλίας" κόντρα σε μία καλή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, κάνοντας κάτι δύσκολο, κερδίζοντας, δηλαδή, καθαρά το παιχνίδι».

Για τον προπονητή της ομάδας, Τσάβι Πασκουάλ: «Δεν έχει ιδιαίτερη αξία ο λόγος μου για αυτόν. Το τι ακούμε και τι έχουμε διαβάσει για αυτόν είναι σχετικό. Όλοι κρίνονται από τη δεδομένη στιγμή. Αν μία ομάδα έχει χάσει όλοι είναι κακοί και σε αντίθετη περίπτωση, όλοι είναι καλοί. Δεν υπάρχει μέσος τρόπος. Ο κ. Πασκουάλ έχει δείξει πάρα πολύ καλά πράγματα και στο παρελθόν, αλλά και με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα δεν είναι τυχαίος αφού έχει δουλέψει με επιτυχία και στην Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να κάνει καλά πράγματα».

Για τη συνέχεια της καριέρας του: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ. Δεν ξέρω πού, διότι δεν έχω μιλήσει με την ομάδα, αφού μόλις τελείωσε η σεζόν. Υπάρχει ακόμα χρόνος. Θα προτιμούσα τον Παναθηναϊκό, θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, που είναι το σπίτι μου, χωρίς να αποκλείω κάτι διαφορετικό».

Για το τι του μένει να κατακτήσει: «Δεν έχει σημασία αυτό. Πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω. Ένα ακόμα τρόπαιο, ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο. Αυτό είναι το κίνητρο, δεν είναι, όμως, το βασικό. Το βασικό είναι να κάνω αυτό που αγαπάω και να παίζω μπάσκετ. Παίζω επειδή μου αρέσει και μου βγάζει χαρά. Είτε είχα κερδίσει τα πάντα, είτε τίποτα, αυτό που μετράει για μένα είναι ότι περνάω καλά στο γήπεδο. Ακόμα και τώρα αισθάνομαι όπως όταν ξεκίνησα».

Για τη σύγκριση του 1999 με το 2017, των δύο ομάδων που πήραν το πρωτάθλημα στο πέμπτο παιχνίδι στην έδρα του Ολυμπιακού, στις οποίες ήταν και μέλος: «Δεν κοιτάω τόσο το παρελθόν. Κοιτάω τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια. Από τότε έχουν αλλάξει πολλοί παίκτες και προπονητές, αλλά όχι ο Παναθηναϊκός. Αυτός είναι η ομάδα που είναι πάντα! Ανεξαρτήτως του ποιοι είναι πρόεδροι παίκτες και προπονητές, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ψηλά και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags