Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γι’ αυτό έκανε το μεγάλο λάθος ο Καρνέζης, έτσι την πάτησε - Αυτοί οι αμυντικοί ήταν το πρόβλημα»
| 2017-11-12 09:15:00

«Γι’ αυτό έκανε το μεγάλο λάθος ο Καρνέζης, έτσι την πάτησε - Αυτοί οι αμυντικοί ήταν το πρόβλημα»

του Γιώργου Κτενά
«Γι’ αυτό έκανε το μεγάλο λάθος ο Καρνέζης, έτσι την πάτησε - Αυτοί οι αμυντικοί ήταν το πρόβλημα»

Ο Στάικος Βεργέτης στο Sportdog. «Αυτά να κάνουμε απόψε».

Στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πάρει την πρόκριση η Εθνική μας ομάδα στα μπαράζ του Μουντιάλ, αναφέρθηκε ο Στάικος Βεργέτης σε συνέντευξή του στο sportdog.gr.

Ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε το παιχνίδι στο Μάξιμιρ, αλλά και την απόδοση των ποδοσφαιριστών, ενώ τόνισε την ατάκα του Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου, ότι δεν είχε κάνει κάποιο λάθος.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην παρουσία των οπαδών, που μπορούν να χαρίσουν την πρόκριση στην Εθνική.

«Στο πρώτο ματς εναντίον της Κροατίας έπαιξαν ρόλο τα ατομικά λάθη, σε σχέση με το timing που συνέβησαν. Είναι πολύ δύσκολο να αρχίζει το παιχνίδι με ατομικό λάθος και γκολ, κόβει τα πόδια στους παίκτες. Οι Κροάτες, άλλωστε, διαθέτουν ποδοσφαιριστές που παίζουν σε κορυφαίες ομάδες, αλλά είναι και πολύ καλή ομάδα, δεμένη. Οι συγκυρίες των δικών μας λαθών έφεραν την Εθνική με την πλάτη στο τοίχο. Αλλά το χειρότερο ήταν το γεγονός ότι 3 λεπτά μετά από το γκολ που πετύχαμε, κατάφεραν να σκοράρουν ξανά. Αν πηγαίναμε στα αποδυτήρια με το 2-1, θα ήταν εντελώς διαφορετικό το δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ένα σκορ πρόκρισης για τη ρεβάνς», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Στάικος Βεργέτης και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τις επιλογές του Σκίμπε και την αποστροφή του στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν έκανε κανένα λάθος:

«Είναι εύκολο, μετά τη λήξη του ματς, να πούμε γιατί δεν έβαλε τον έναν ή τον άλλον. Είναι άδικο για οποιονδήποτε προπονητή να κρίνουμε τις επιλογές του με αυτόν τον τρόπο. Ο προπονητής διάβασε το παιχνίδι, αλλά προδόθηκε κι αυτός από τα ατομικά λάθη. Σαφώς και υπάρχουν θέματα προς διερεύνηση, όσον αφορά τον καταρτισμό της 11άδας, τις αλλαγές κ.λπ. Αλλά μετά τον αγώνα όλοι γινόμαστε κριτές. Όσον αφορά αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου, καλό θα ήταν να τα είχε αποφύγει. Όλοι έχουμε ευθύνη είτε σε θετική είτε σε αρνητική έκβαση ενός αποτελέσματος και δεν γίνεται ο προπονητής να μην κάνει την αυτοκριτική του για αυτό».

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει στον επαναληπτικό, για να έχει ελπίδες η Εθνική να πάρει την πρόκριση;

«Το επόμενο παιχνίδι πρέπει να χτιστεί πετραδάκι - πετραδάκι. Χρειάζεται ένα γρήγορο γκολ, στο πρώτο 15λεπτο, που θα λειτουργήσει με δύο τρόπους: Αφενός θα δώσει καλή ψυχολογία στους παίκτες μας και, αφετέρου, θα αγχώσει τους ήρεμους Κροάτες. Φυσικά, παράλληλα, να κρατήσει η αμυντική οργάνωση. Δεύτερος στόχος θα πρέπει να είναι μέχρι το ημίχρονο ή, το αργότερο, μέχρι το 65ο - 70ο λεπό να μπει δεύτερο γκολ. Να το ψάξουν, να παίξουν με επιθετικό πάθος, να αναζητήσουν το γκολ και να δείξουν ότι το θέλουν. Αν επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος, τότε πιστεύω ότι το τρίτο γκολ θα το βάλεις μόνος του ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να συμβεί, το αναγνωρίζω. Αλλά δεν γίνεται να ξεκινήσουμε απογοητευμένοι».

Τέλος, θα κάνετε ένα σχόλιο για τα πρόσωπα της 11άδας;

«Η πάσα που έγινε στον Καρνέζη ήταν απότομη, γεγονός που έκανε δύσκολο το κοντρόλ με το αριστερό πόδι. Σαφώς και θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα στην υποδοχή, αλλά ήταν και η συγκυρία. Δεν είμαι της άποψης που ακούστηκε, ότι δεν είχε παίξει για καιρό και ήταν επηρεασμένος. Σε αυτό το επίπεδο που συμμετέχει, υποδοχή και πάσα κάνουν κάθε μέρα. Στους αμυντικούς ξεχώρισε το πάθος και η αρχηγική εμφάνιση του Παπασταθόπουλου, ενώ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος προσπάθησε πολύ εναντίον ποιοτικών επιθετικών. Τζαβέλλας και Μανιάτης έχουν δώσει διαπιστευτήρια, αλλά με την απόδοσή τους δεν ήταν στα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει. Κι αυτό ήταν πρόβλημα.
Το πάθος και η δύναμη του Ζέκα είναι δεδομένα στοιχεία του, για αυτά έχει κληθεί στην Εθνική. Προτιμήθηκε έξω δεξιά  και έκανε φιλότιμη προσπάθεια. Ο Σταφυλλίδης θα μπορούσε καλύτερα. Τζιόλης και Σάμαρης έβγαλαν δουλειά, είχαν καλές τοποθετήσεις και κλεψίματα. Αμυντικά δεν βοηθήκαν από τον Φορτούνη, που είχε επιφορτιστεί με τη σύνδεση της γραμμής του κέντρου με τον Μήτρογλου. Τον είχαν δει τον Φορτούνη, γνώριζαν ότι χρειάζεται προσοχή. Οι Κροάτες είναι πολύ δυνατοί στον άξονα, με αποτέλεσμα να μην βρει χώρο για να δράσει. Ο Μήτρογλου εξαρτάται από το παιχνίδι των άλλων, οπότε δεν βοηθήθηκε όσο χρειαζόταν». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags