Facebook Pixel «Tρελή» απόφαση Γκαρσία στον Ολυμπιακό - Sportdog.gr
| 2018-01-18 09:15:00

«Tρελή» απόφαση Γκαρσία στο Λιμάνι, κρατάει τους δύο «τελειωμένους» - Aυτός ο αντι-Οφόε!

Sportdog Team
«Tρελή» απόφαση Γκαρσία στο Λιμάνι, κρατάει τους δύο «τελειωμένους» - Aυτός ο αντι-Οφόε!

Τα πάνω-κάτω από τον Καταλανό προπονητή. 

Σημαντικές μεταβολές στην ψυχολογία πολλών παικτών έχει επιφέρει η αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα η έλευση ενός Ισπανού τεχνικού, όπως είναι ο Οσκαρ Γκαρθία.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως ιδιαίτερα οι Ιβηρες παίκτες των Ερυθρολεύκων «πετάνε» το τελευταίο χρονικό διάστημα και βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον τους στην ομάδα. Πιστεύουν ότι ο Γκαρθία μπορεί και θέλει να τους στηρίξει, κάτι που και ο ίδιος τους δείχνει τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια.   

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Ντιόγκο Φιγκέιρας και Αντρέ Μαρτίνς, οι οποίοι αισθάνονται «άλλοι άνθρωποι» μετά την έλευση του Οσκαρ Γκαρθία και δεν το κρύβουν. Οι δύο Πορτογάλοι ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι στο πρώτο ματς του 45χρονου τεχνικού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αυτό κόντρα στον Πλατανιά για το Κύπελλο. Ακολούθησε το ματς με τη Λαμία, όπου ο Φιγκέιρας όχι μόνο ήταν και πάλι βασικός, αλλά έκανε και ένα πολύ καλό και ψυχωμένο ματς, με μοναδικό «μελανό» στοιχείο την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε στο 93', συνεχίζοντας να δείχνει σημάδια ανωριμότητας και... ροπής προς την εύκολη πειθαρχική του τιμωρία (έφτασε ήδη τις 7 κάρτες φέτος, ενώ πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με 16).

Αλλά και ο Μαρτίνς, χωρίς να έχει κάνει κάτι σημαντικό κόντρα στον Πλατανιά, ήταν κανονικά στην 18άδα του αγώνα της Δευτέρας, ενώ απουσίαζε το όνομα του Χατζισαφί.

Μάλιστα, ειδικά για τον Φιγκέιρας μπορεί να βγαίνει προς τα έξω τη δεδομένη χρονική στιγμή πως τον κρατάει στο Λιμάνι για λίγο καιρό ακόμα (έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, συγκεκριμένα) το γεγονός ότι είναι τραυματίας ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ωστόσο κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γκαρθία τον θέλει τον έμπειρο Πορτογάλο μπακ στην ομάδα του και το έχει πει και στον ίδιο.

Έτσι, αν συνεχίσει στο ίδιο... μοτίβο και στα επόμενα ματς, που θα παίξει τότε πολύ δύσκολα θα «συνυπογράψει» ο προπονητής των Πειραιωτών την παραχώρησή του!

Άλλωστε, ο Ισπανός έχει δείξει ότι θέλει γρήγορους παίκτες πάνω στο χορτάρι και ο Φιγκέιρας διαθέτει αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του.

Από τη μεριά του και ο Μαρτίνς αισιοδοξεί ότι θα τη... γλιτώσει για μια ακόμα φορά και δεν θα φύγει ούτε τώρα από το Πειραιά. Ο Πορτογάλος χαφ πιστεύει ότι θα πάρει ευκαιρίες από τον Γκαρθία, ιδιαίτερα αν γίνει η μεγάλη έκπληξη και αποχωρήσει τελικά ο Οτζίτζα Οφόε. Ο 45χρονος τεχνικός δεν προκύπτει από πουθενά να έχει ζητήσει την απόκτηση άλλου «8ριού» στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Οφόε και φαίνεται ότι θα εμπιστευτεί περισσότερο τον Μαρτίνς αν τελικά αποχωρήσει ο Βέλγος.  

Κάπως έτσι, εξηγείται στον Ρέντη και το γεγονός ότι οι δύο Πορτογάλοι ήταν μέσα στην «τρελή χαρά» στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, ενώ κάποιοι άλλοι δεν... διασκέδαζαν και τόσο! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags