Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γι’αυτό δεν πήγα ΠΑΟΚ, πιο δυνατή η ΑΕΚ - Απογοήτευση ο ΠΑΟ, θεωρούμε στημένους τους διαιτητές»!
| 2018-02-18 10:15:00

«Γι’αυτό δεν πήγα ΠΑΟΚ, πιο δυνατή η ΑΕΚ - Απογοήτευση ο ΠΑΟ, θεωρούμε στημένους τους διαιτητές»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Γι’αυτό δεν πήγα ΠΑΟΚ, πιο δυνατή η ΑΕΚ - Απογοήτευση ο ΠΑΟ, θεωρούμε στημένους τους διαιτητές»!

Φοβερές ατάκες από τον Θ. Βασιλακάκη στο sportdog.gr

Είναι από τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος. Εχει παιξει σε όλα τα παιχνίδια με την ομάδα του στο πρωτάθλημα και μας πρόσερε φοβερές στιγμές με τα τέσσερα πανέμορφα τέρματα που πέτυχε.

Η μεταγραφή του στον Ατρόμητο, πέρσι το καλοκαίρι, προκάλεσε αίσθηση αφού το όνομά του είχε ακουστεί στα ρεπορτάζ μεγάλων ομάδων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Θοδωρής Βασιλακάκης δεν έχει υψηλούς στόχους ή ότι δείλιασε να κάνει το βήμα παραπάνω. «Θέλω να τους φτάσω με σωστή προσέγγιση και πορεία», τονίζει και αναφέρει: « Ήταν δύσκολο να αφήσω την Ξάνθη για να πάω στον ΠΑΟΚ».

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Περιστερίου μιλά αποκλειστικά στο sportdog.gr, όπου αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική του πορεία, το φετινό πρωτάθλημα της Super League, ποια ομάδα ήταν η δυσκολότερη που έχει αντιμετωπίσει και ποια η απογοήτευση. Ο στυλοβάτης του Ατρόμητου κλήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία αλλά και το θέμα που προέκυψε με τα τηλεοπτικά. Εντύπωση προκαλεί επίσης η άποψη του για τον ποδοσφαιριστή που θα ήθελε ως παρτενέρ. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Πως πήρες την απόφαση να κατηφορίσεις στην Αθήνα μετά από 8 χρόνια στην Ξάνθη;

«Το είχα πάρει απόφαση πολύ καιρό. Η Ξάνθη ήταν η προτεραιότητά μου. Απλά περίμενα να λήξει το συμβόλαιό μου. Ήθελα να ήμουν τυπικός και επαγγελματίας και όταν έληγε να έκανα την προσπάθειά μου να βρω κάτι καλό στο ίδιο επίπεδο».

Πως και δεν επέλεξες Θεσσαλονίκη, μιας και η οικογένειά σου είναι κοντά (Αλεξάνδρεια Ημαθίας);

«Η Αθήνα είναι μία κατηγορία από μόνη της. Στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι που ήμουν ελεύθερος είχε μία ομάδα στη Super League. Ήταν δύσκολο να αφήσω την Ξάνθη για να πάω στον ΠΑΟΚ. Η μετάβαση θα ήταν δύσκολη για μένα, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν έχω υψηλούς στόχους. Έχω και θέλω να τους φτάσω με τη σωστή προσέγγιση και πορεία».

Σκαλοπάτι ο Ατρόμητος

Δίνεις την καλύτερη πάσα για την επόμενη ερώτηση. Μετά τη αποχώρησή σου από την Ξάνθη ακούστηκαν κάποιες γνώμες από ορισμένους οπαδούς, ότι αντί να πας ένα σκαλοπάτι παραπάνω, επέλεξες μία μικρομεσαία ομάδα όπως ο Ατρόμητος. Η πορεία σας φέτος και η δική σου εικόνα είναι μία απάντηση σε αυτές τις κακεντρέχειες;

«Εγώ δεν είχα κανένα παράπονο από την Ξάνθη. Ούτε είπα ότι έφυγα για μεγαλύτερη ομάδα. Αυτό είναι λάθος. Ουσιαστικά μεγάλες ομάδες το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τρεις. Οι δύο από αυτές, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, που ενδιαφέρθηκαν για μένα, έχουν πολύ ψηλά το μπάτζετ τους. Η ΑΕΚ ήταν ένα σωματείο με το οποίο δεν είχα έρθει σε επικοινωνία μαζί τους. Οπότε ήταν δύσκολο να γίνει η μετάβαση από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟΚ στα 28 μου. Έψαχνα ομάδα επιπέδου που να κυνηγά την Ευρώπη και να βρίσκεται στην Αθήνα. Ο Ατρόμητος ήταν η τέλεια επιλογή για μένα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, αν και θα μπορούσα να δώσω χρόνο στον εαυτό μου μήπως έρθει καλύτερη πρόταση. Ποτέ δεν ξέρεις να γίνει».

Οπότε έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου να παίξεις σε μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας που διεκδικούν τον τίτλο;

«Για αυτόν τον λόγο ήρθα στην Αθήνα. Το ότι μεγαλώνω ηλικιακά αυτό δεν με σταματά. Εγώ έχω στόχους. Δεν κοιτώ ούτε ηλικίες ούτε τίποτα. Πήγα στον Ατρόμητο για να κάνω το παραπάνω βήμα στην καριέρα μου. Δεν το έκρυψα ποτέ αυτό. Αν μου έρθει κάτι καλύτερο, θέλω να πιστεύω, ότι και ο Ατρόμητος θα με βοηθήσει για να κάνω το κάτι παραπάνω στην καριέρα μου».

Έχεις παίξει όλους τους αγώνες πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στη Σούπερ Λιγκ. Πόσο επίπονο είναι για σένα να έχεις αγωνιστεί σε 22 ματς;

«Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή είμαι υγιής. Έχουμε μία καλή ομάδα και είμαι τυχερός που παίζω σε αυτήν. Δίνω το 100% της απόδοσής μου. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, να βοηθώ τον Ατρόμητο και η ομάδα να είναι ψηλά. Στόχος μου είναι κάθε Κυριακή να παίζω. Δεν θέλω κάτι άλλο».

Φέτος έχεις βάλει 4 γκολ τα οποία ήταν πολύ όμορφα. Ποιο από αυτά ξεχωρίζεις;

«Αυτό που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου είναι το ψαλιδάκι που έβαλα (σ.σ. με Πλατανιά). Δόξα τω Θεώ μου αρέσουν όλα όσα πέτυχα. Είμαι χαρούμενος γιατί έχω βάλει και δύο γκολ στο Κύπελλο σε ματς υψηλού επιπέδου με δυνατό αντίπαλο, με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης. Το πρωτάθλημα όμως είναι αυτό που μετράει περισσότερο και ελπίζω να περάσω την περσινή μου συγκομίδη που είχα στην Ξάνθη (6 γκολ)».

«Θέλω να δω πως θα ήταν σαν συμπαίκτης ο Μασούντ»

Αν γινόταν ένα All Star Game με μία μικτή παικτών της Super League απέναντι σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, εσύ ποιον θα ήθελες ως παρτενέρ σου στα χαφ;

«Δύσκολη ερώτηση και δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Με τον Σιώπη θα ήθελα. Είναι πιο αμυντικογενής από μένα, αλλά είναι ένας παίκτης που μου αρέσει. Είναι και καλός μου φίλος. Τον εκτιμώ πολύ. Ο Λουσέρο και ο Ντε Λούκας είναι εξίσου δυνατοί παρτενέρ. Θα ήθελα κάποια στιγμή να δω, πως θα είναι σαν συμπαίκτης ο Μασούντ. Ως επαγγελματίας βέβαια είναι απαραίτητο να προσαρμοστείς σε ένα παιχνίδι και να βρεις χημεία με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή».

Όταν βλέπεις όμως μπάλα δεν σου έχει περάσει από το μυαλό σκέψη του στυλ «με αυτόν θα έκανα… παπάδες»;

«Τα τελευταία χρόνια έχω ανέβει, έχω γίνει μεσοεπιθετικός και πάντα κοιτώ παίκτες που παίζουν κοντά στην επίθεση. Η συνεργασία για παράδειγμα με τον Γκιουνές πέρσι στην Ξάνθη ήταν φοβερή. Συνειδητοποίησα πόσο δουλειά μπορεί να κάνει ένας επιθετικός και πόσο μπορεί να σε ωφελήσει από τη συνεργασία κοντά του. Μπορεί να σε αναδείξει».

Η γλώσσα μετράει;

«Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Όταν είσαι επαγγελματίας δεν χρειάζεται να μιλάς πολύ».

Ο Κάναντι πως είναι ως προπονητής;

«Είναι ωραίος τύπος και έχει χιούμορ. Εδώ παίζει ρόλο η γλώσσα γιατί άλλο να παίζεις ποδόσφαιρο και άλλο να συνεννοηθείς. Η μητρική του γλώσσα είναι τα γερμανικά και με τα αγγλικά δεν τα καταφέρνει στα αστεία, εμείς όμως τον καταλαβαίνουμε. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και αυτό πιστώνεται στον προπονητή μας».

Η ΑΕΚ είναι η πιο δυνατή ομάδα

Ποια ήταν η δυσκολότερη ομάδα που αντιμετώπισες φέτος με τον Ατρόμητο;

«Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή. Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ πολύ καλή ομάδα, αλλά τα παιχνίδια μαζί του είναι ιδιαίτερα, λόγω των δανεικών παιδιών που έχουμε. Οπότε κατευθείαν η ομάδα αποδυναμώνεται και δεν μπορώ να μπω σε σύγκριση. Νομίζω, ότι η Ένωση είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής».

Στη μάχη του τίτλου ποιον βλέπεις να ξεχωρίζει και να κατακτά την κορυφή;

«Όπως έγιναν τα πράγματα, το πρωτάθλημα θα κριθεί ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αυτήν τη στιγμή όμως, όποιος κάνει προγνωστικά μπορεί να πέσει έξω. Θα κριθούν πολλά στο ματς των Δικέφαλων στην Τούμπα. Ωστόσο έχουν αμφότεροι πολύ δυνατά ματς. Η ΑΕΚ έρχεται στο Περιστέρι, ενώ τους έχουμε νικήσει στον πρώτο γύρο και ο ΠΑΟΚ παίζει στην Τρίπολη, η οποία έχει κόψει βαθμούς από Ένωση και Ολυμπιακό. Αυτά τα ματς θα είναι εξίσου κομβικά για την έκβαση του πρωταθλήματος».

«Απογοήτευση ο Παναθηναϊκός»

Ποια ομάδα του πρωταθλήματος σε έχει απογοητεύσει;

«Ο Παναθηναϊκός. Ανεξάρτητά των προβλημάτων που έχει, το ρόστερ του είναι δυνατό. Δεν είναι για να βρίσκεται στην 8η, την 9η και τη 10η θέση, σε καμία περίπτωση. Η Ξάνθη δεν έχει ούτε το ένα τέταρτο του μπάτζετ του Παναθηναϊκού και παλεύει για 5η θέση. Ο Παναθηναϊκός είναι τόσο χαμηλά και δείχνει, ότι δεν μπορεί. Είναι η ομάδα απογοήτευση για μένα, όχι μόνο διοικητικά αλλά και αγωνιστικά».

Τα οικονομικά προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός επηρεάζουν την απόδοση ενός παίκτη;

«Αν έχεις την ασφάλεια ότι θα πληρωθείς είναι διαφορετικό από το να μην ξέρω τι μου γίνεται την επόμενη ημέρα. Νομίζω ότι αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Σε εμάς και να καθυστερήσουν οι μισθοί λίγες ημέρες ξέρουμε, ότι δεν θα δημιουργηθεί μακροχρόνιο πρόβλημα. Ξέρουμε ότι θα πληρωθούμε. Θεωρώ ότι επηρεάζει το οικονομικό την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή, αν και δεν έχω ζήσει σε παρόμοιες καταστάσεις».

Κάνουν λάθη, στοιχίζουν και τους θεωρούμε στημένους

Πώς έχεις δει τις διαιτησίες μέχρι στιγμής στη Super League;

«Χρειάζεται λίγη προσπάθεια παραπάνω από τους διαιτητές. Υπάρχει ένα πρόβλημα. Είμαστε καχύποπτοι πριν ακόμα ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Ο διαιτητής και να θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό επηρεάζεται ψυχολογικά. Φοβάται μην κάνει το λάθος. Είναι δύσκολη κατάσταση. Αυτόματα θα κάνει λάθη που στοιχίζουν και εμείς αυτόματα θα τον βγάλουμε… στημένο. Όλοι όσοι έχουμε σχέση με το ποδόσφαιρο πρέπει να το προσέξουμε αυτό το κομμάτι. Και οι ίδιοι οι διαιτητές φυσικά».

Έχουμε καλούς διαιτητές;

«Θεωρώ ότι έχουμε καλύτερους διαιτητές από αυτούς που παίζουνε. Οι Έλληνες διαιτητές όπως και οι ποδοσφαιριστές επαναπαύονται. Λένε «ωραία έφτασα Super League» και δεν κοιτούν το παραπάνω. Πρέπει να έχουν στόχους και να είναι σε εγρήγορση συνεχώς. Η πρόοδός τους να ελέγχεται. Σε κάθε δουλειά άλλωστε δεν γίνεται αυτό; Αν μείνεις στάσιμος δεν είναι καλό. Ο διαιτητής πρέπει να βλέπει μπροστά του την βαθμολογία του. Πήρε 8 σε ένα παιχνίδι; Στο επόμενο να πάρει καλύτερο βαθμό και να κοιτάζει να γίνει διεθνής».

Λύση για το μέλλον του ποδοσφαίρου

Ο φετινός στόχος του Ατρόμητου περιορίζεται πλέον μόνο στο να βγει Ευρώπη;

«Είμαστε στην 4η θέση κάτω από τον τρίτο Ολυμπικαό. Αυτό που κοιτάμε είναι να καθιερωθούμε εκεί και αν μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, αυτό θα ήταν όνειρο».

Έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος με την απόφαση του συνδρομητικού καναλιού για τα τηλεοπτικά και το τέλος της κεντρικής διαχείρισης. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Είναι ένα θέμα που επηρεάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση άμεσα. Μην τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του. Πρέπει να βρεθεί ικανοποιητική λύση για το μέλλον του ποδοσφαίρου και των ποδοσφαιριστών. Αν πάμε μεμονωμένα θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags