Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δίκιο 1000% η ΑΕΚ, σκάνδαλο αν τιμωρηθεί - Δεν τη γλιτώνει με τίποτα ο ΠΑΟΚ»!
| 2018-03-18 10:00:00

«Δίκιο 1000% η ΑΕΚ, σκάνδαλο αν τιμωρηθεί - Δεν τη γλιτώνει με τίποτα ο ΠΑΟΚ»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δίκιο 1000% η ΑΕΚ, σκάνδαλο αν τιμωρηθεί - Δεν τη γλιτώνει με τίποτα ο ΠΑΟΚ»!

«Δίκιο 1000% η ΑΕΚ, σκάνδαλο αν τιμωρηθεί - Δεν τη γλιτώνει με τίποτα ο ΠΑΟΚ»

Πεπεισμένος, ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίζεται ο Γιώργος Καραφέσκος. Ο παλαίμαχος μέσος της ΑΕΚ μίλησε στο sportdog.gr για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, στην αναμέτρηση των Δικεφάλων. Υποστηρίζει δε, ότι ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί αυστηρά.«Δεν τη γλιτώνει αυτή τη φορά», αναφέρει και παραδέχεται τη στάση της Ένωσης. Ο βετεράνος που ποδοσφαιριστής που τίμησε τα κιτρινόμαυρα για 9 χρόνια

(1965-1974) κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (1967-68, 1970-71) και ένα κύπελλο (1965-66) σχολίασε επίσης την πίεση που υπάρχει επικοινωνιακά από τη Βόρεια Ελλάδα, για να τιμωρηθεί η ΑΕΚ.«Δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο» λέει και υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει αθηναϊκό κατεστημένο στο ποδόσφαιρο. Παρά

λληλα άφησε αιχμές για την απόφαση που αθώωνε τον ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι με την Ένωση και πρόβλεψε, ότι στο τέλος ο Δικέφαλος της Αθήνας θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Διαβάστε όσα δήλωσε:

Πως σχολιάζετε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Οπωσδήποτε η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πάει καλά. Πρέπει να πάρουν μέτρα. Κάθε φορά παίρνουν και δεν τα τηρούν. Είναι ευκαιρία τώρα να τα εφαρμόσουν. Όταν κάνεις το παράπτωμα να τιμωρείσαι. Η ΑΕΚ έχει δίκιο 1000%. Βγήκε και η UEFA και επιβεβαίωσε, ότι το γκολ ήταν οφσάιντ».

Πως κρίνετε την ενέργεια του Σαββίδη και το πως διαχειρίστηκε τις καταστάσεις η ΑΕΚ;

«Η στάση του Σαββίδη είναι ανεπίτρεπτη. Έχει κάνει πολλά, έχει βάλει εκατομμύρια, αλλά αυτές οι ενέργειες έχουν φέρει τον τόπο μας 100 χρόνια πίσω. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό, να μπαίνει μέσα στο γήπεδο ο πρόεδρος με το περίστροφο. Και μόνο που εισήλθε έτσι μέσα, αυτό φτάνει. Το ίδιο και ο Μίχελ. Όλα αυτά επισύρουν βαριές τιμωρίες. Η στάση της ΑΕΚ ήταν πολύ καλή. Δεν προκάλεσε, ούτε είπε λόγια βαριά. Με σοβαρότητα περιμένει, να δει τι θα γίνει. Νομίζω, ότι θα δικαιωθεί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Το θέμα έφτασε στη Βουλή με Θεσσαλονικείς βουλευτές, να εξαπολύουν επίθεση εις βάρος του Γιώργου Βασιλειάδη και να μιλούν ξανά για το αθηνοκεντρικό σύστημα που φοβάται τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Πως το σχολιάζετε αυτο;

«Αυτή την αίσθηση οι ομάδες της Θεσσαλονίκης τις είχαν από την εποχή που παίζαμε και εμείς ποδόσφαιρο. Νομίζουν, ότι η Αθήνα είναι άλλη χώρα. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Υπήρχαν εποχές που πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και ο Άρης με τον Ηρακλή είχαν εξίσου καλές πορείες. Δεν νομίζω να υπήρχε αθηναϊκό κατεστημένο. Τα πράγματα είναι απλά. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε ποτέ να φτάσει τις αθηναϊκές ομάδες. Τώρα με τον Σαββίδη μπορεί να χτίσει μεγαλύτερη ιστορία, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι οι ομάδες της πρωτεύουσας θα μείνουν πίσω. Ο Ολυμπιακός φέτος είχε περίεργη χρονιά, ο Παναθηναϊκος θα δυναμώσει σίγουρα κάποια στιγμή και η ΑΕΚ έχει βρει τον δρόμο της και πάει πολύ καλά. Δεν νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ αδικείται, επειδή οι ομάδες της Αθήνας είναι περισσότερο προνομιούχες».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΑΕΚ

Επικοινωνιακά φαίνεται, ότι ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει και την τιμωρία της ΑΕΚ; Πως το σχολιάζετε;

«Δεν νομίζω να τιμωρηθεί η ΑΕΚ. Δεν βγήκε επειδή δεν ήθελε να παίξει, αλλά γιατί υπήρχε ο φόβος να γίνει κάτι κακό. Ο διαιτητής δεν διέκοψε τον αγωνία εξαιτίας της ΑΕΚ. Δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο και αν γίνει, τότε θα μιλάμε για σκάνδαλο. Δηλαδή να βγούνε οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, ενώ κυκλοφορούν όπλα και μπράβοι;»

Ποια εξέλιξη θα πάρουν πάρουν τα πράγματα;

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά. Πρέπει να τιμωρηθεί και το λέω με λύπη. Γιατί είναι άσχημο να τιμωρείται μία ομάδα έτσι. Κάποιος βάζει τα λεφτά του και είναι κρίμα, από τη στιγμή όμως που συνέβησαν τέτοιες καταστάσεις, πρέπει επιτέλους να τιμωρούνται οι ομάδες παραδειγματικά. Για να μην ξαναγίνουν ανάλογα γεγονότα».

Στις ποινές που προβλέπονται υπάρχει και αυτή του υποβιβασμού. Μπορεί να επέλθει τόσο βαρύς ο πέλεκυς;

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο αυτό. Εγώ θα ήθελα να ήταν αυστηρότατες οι ποινές. Γιατί όχι και υποβιβασμός;»

ΠΟΝΗΡΗ Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λόγω της απόφασης που βγήκε ξημερώματα Κυριακής από τον κ. Σκουτέρη (πίσω τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ και αναίρεση τιμωρίας της έδρας) υποστηρίζουν, ότι ο ΠΑΟΚ θα τη γλιτώσει. Ποια είναι η άποψή σας;

«Η απόφαση η συγκεκριμένη ήταν άλλο γεγονός που σίγουρα φαίνεται πονηρό. Τώρα έχει προχωρήσει όμως το πράγμα. Δεν νομίζω να γίνει το ίδιο λάθος. Πιστεύω, ότι θα τηρηθούν οι νόμοι. Σιγά σιγά θα μπούμε σε σωστό δρόμο. Αυτή τη στιγμή δεν γλιτώνει ο ΠΑΟΚ με τίποτα».

Θα ήταν καλό να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα;

«Είναι ευκαιρία λόγω της διακοπής που υπάρχει για την Εθνική, σε εκείνο το χρονικό περιθώριο, να λυθούν τα προβλήματα. Θα ήταν καλό να ξεκινήσει τώρα το πρωτάθλημα. Είναι πολύ θετικό επίσης, ότι η FIFA ήρθε πολύ γρήγορα και έκανε τις παρατηρήσεις της στη χώρα».

Την εξέλιξη του πρωταθλήματος εφόσον κυλήσουν όλα καλά πως τη βλέπετε;

«Η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά η καλύτερη ομάδα και έχει δείξει ότι το αξίζει.Έχει δείξει επίσης φοβερή στάση. Η Ένωση βαδίζει σε άλλα μονοπάτια. Είναι μεγάλο πράγμα, ότι φτιάχνει ξανά το σπίτι της στη Νέα Φιλαδελφεια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags