Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δεν το ξεχνώ ποτέ, ανατριχίλα, δεν γίνεται κάθε μέρα» - «Μην ανοίξω το στόμα μου...»!
| 2018-04-03 17:24:00

«Δεν το ξεχνώ ποτέ, ανατριχίλα, δεν γίνεται κάθε μέρα» - «Μην ανοίξω το στόμα μου...»!

του Γιώργου Κτενά
«Δεν το ξεχνώ ποτέ, ανατριχίλα, δεν γίνεται κάθε μέρα» - «Μην ανοίξω το στόμα μου...»!

Συγκλονίζει ο Βάντσικ για το 1996, ατάκα-φωτιά για το σήμερα.

Συμπληρώνονται σήμερα 22 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 τον πανίσχυρο Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ και βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Στις 3 Απριλίου του 1996 οι Πράσινοι έφυγαν με το μεγάλο διπλό, ύστερα από κούρσα του Γιώργου Δώνη που έβγαλε την πάσα στον Κριστόφ Βαζέχα, με τον... τρελό Πολωνό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Βέβαια, ο Άγιαξ ήρθε στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση στον τελικό, με νίκη 3-0, αλλά αυτό δεν απαξιώνει την υπερβατική προσπάθεια του Παναθηναϊκού.

 Το sportdog.gr μίλησε με έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου αγώνα, τον Γιόζεφ Βάντσικ, που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό εκείνη τη βραδιά, για να πάρει τελικά τη νίκη.

«Μου έχει μείνει στη μνήμη εκείνο το φοβερό παιχνίδι και η μεγάλη επιτυχία που είχαμε ως ομάδα. Πιστεύω ότι θα το θυμούνται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και θα ανατριχιάζουν, δεν γίνονται κάθε μέρα τέτοια γεγονότα», ήταν το αρχικό σχόλιο του παλαίμαχου άσου στo sportdog.grκαι στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Όταν είδα τον Δώνη να βγαίνει στην κόντρα, κατάλαβα ότι κάτι καλό θα γίνει. Έδωσε την μπάλα στον Χρήστο και με ωραίο πλασέ εκτέλεσε τον τερματοφύλακα. Όσον αφορά τη δική μου απόδοση, μπορώ να πω ότι είχα και πιο δύσκολα παιχνίδια στην καριέρα μου από αυτό».

Τέλος, ρωτήσαμε τον Γ. Βάντσικ για την εικόνα της σημερινής ομάδας και πώς βλέπει όλα όσα γίνονται. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Μακάρι να ζήσουν και οι σημερινοί παίκτες τέτοιες στιγμές αλλά και εκείνοι που θα έρθουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τη σημερινή ομάδα. Να μην ανοίξω το στόμα μου, γιατί θα πικράνω κόσμο...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags