Facebook Pixel Οι βασικοί παράγοντες της νίκης...
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-19 18:08:00

Οι βασικοί παράγοντες της νίκης...

Οι βασικοί παράγοντες της νίκης...

ΠΑΟΚ: Η ατομική ποιότητα των «παλιών» και ο ποδοσφαιρικός ρεαλισμός του Μπόλονι εξασφάλισαν το μέγιστο όφελος από την αναμέτρηση. Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα του Δικεφάλου κόντρα στην Καρπάτι.
 

Πριν τη δημοσίευση της τακτικής ανάλυσης του αγώνα ΠΑΟΚ-Καρπάτι, το overlap.gr επιχειρεί να σκιαγραφήσει τους βασικούς παράγοντες που συντέλεσαν στην αποκόμιση του μέγιστου δυνατού οφέλους βάσει της αγωνιστικής εικόνας του δικεφάλου.

Κοντρέρας, Γκαρσία, Λίνο

Κανένας εκ των τριών δε βρίσκεται στην επιθυμητή φυσική κατάσταση κατά τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ηλικία, σωματική καταπόνηση και τραυματισμοί δεν τους επιτρέπουν να αγγίξουν ούτε το 70% της απόδοσης σε σχέση με την τελευταία «χρονιά Σάντος». Πράγματι, ο Κοντρέρας αντικαταστάθηκε νωρίς καθώς ήταν ανέτοιμος, ο Γκαρσία έκανε «συντήρηση δυνάμεων» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και εμφάνισε έντονα σημάδια κόπωσης τα τελευταία λεπτά και ο Λίνο αδυνατούσε να επιστρέψει στην άμυνα όποτε προωθούνταν (δημιουργώντας κενά στον ανασταλτικό τομέα).

Ωστόσο, η εμπειρία, η ποδοσφαιρική ποιότητα και η άρτια τεχνική κατάρτιση συντελούν τόσο στη δημιουργία «επικίνδυνων καταστάσεων» όσο και στην «αποσόβηση κινδύνων». Ενδεχομένως όχι με τη συχνότητα που θα επιθυμούσαν οι πλέον απαιτητικοί φίλαθλοι, αλλά με επαρκή περιοδικότητα ώστε να «σπρώξουν» την ομάδα τους στη νίκη απέναντι σε μία ομάδα της δυναμικότητας της Καρπάτι. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

Η σέντρα του Γκαρσία στο γκολ του Αθανασιάδη είναι υποδειγματική
Το γκολ του Λίνο είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί από ένα ‘απλό αριστερό μπακ’ (κυρίως λόγω θέσης, φάλτσων της μπάλας και εκτέλεσης «με τη μία»)
Η τοποθέτηση του Κοντρέρας επάνω στη γραμμή και ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε τον «κενό χώρο» στο τέρμα είναι «σεμιναριακή» (ανεξάρτητα με την κατάληξη της φάσης)
Ο τρόπος με τον οποίο καλύπτει ο «βαρύς Γκαρσία» τον κεντρικό άξονα επί 90 λεπτά (δεδομένων των συχνών προωθήσεων του Λάζαρ και της απειρίας του Αρίας) αποδεικνύει την ποδοσφαιρική του κλάση
Μπόλονι

Οποιαδήποτε πρώιμη αξιολόγηση στερείται αντικειμενικότητας καθώς δεν έχει «τεσταριστεί» στο πέρας του χρόνου. Ωστόσο, δηλώσεις τύπου «μόνο κάποιος ανόητος δεν προσαρμόζεται στα ρεαλιστικά δεδομένα» και «παίζουμε αυτό που μπορούμε και όχι αυτό που θέλουμε» σκιαγραφούν το προφίλ ενός σοβαρού ανθρώπου με ορθολογικό τρόπο σκέψης. Ενδεχομένως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχτεί γκολ σε τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια και ότι (παρόλο που δημιουργεί λίγες ευκαιρίες) η συντριπτική πλειοψηφία των «τελικών προσπαθειών» είναι «εντός εστίας» -shoots on target-. Η μέχρι σήμερα αποτελεσματικότητα του δικεφάλου είναι αξιοσημείωτη και οφείλουμε να την πιστώσουμε και στον Μπόλονι ο οποίος διαχειρίζεται άρτια το υλικό (χωρίς να υπεκφεύγει σε συνεντεύξεις τύπου σχετικά με τα «θέλω» του).

Υ.Γ. Ενδελεχής τακτική ανάλυση του παιχνιδιού και εκτενέστερη διερεύνηση των παραγόντων που οδήγησαν στην αγωνιστική επιτυχία θα δημοσιευτεί προσεχώς.

ΠΗΓΗ: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags