Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες για φορ που παίρνει ο Παναθηναϊκός: «Έκανε τρομερή εντύπωση - Είναι μοντέρνος killer»
| 2018-06-10 10:38:00

Φοβερές ατάκες για φορ που παίρνει ο Παναθηναϊκός: «Έκανε τρομερή εντύπωση - Είναι μοντέρνος killer»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερές ατάκες για φορ που παίρνει ο Παναθηναϊκός: «Έκανε τρομερή εντύπωση - Είναι μοντέρνος killer»

Ο άνθρωπος που τον ανέδειξε μιλάει στο sportdog.

Γη και ουρανό έχει κινήσει στην ελληνική αγορά ο Νίκος Νταμπίζας, προκειμένου να φέρει στον Παναθηναϊκό παίκτες που θα μπορούν να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο την ομάδα, βάσει των περιορισμών που υπάρχουν. Ένας από τους παίκτες για τον οποίο υπάρχουν προχωρημένες επαφές, όπως σας ενημέρωσε το sportdog.gr, είναι ο Τάσος Δουβίκας.

Για τον 18χρονο επιθετικό του Αστέρα Τρίπολης έχουν γραφτεί κατά καιρούς στην κυριολεξία... παιάνες. Χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει ξεπεταχτεί τα τελευταία χρόνια από τις ακαδημίες των Αρκάδων και θεωρείται ένα από τα κορυφαία πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τη φετινή του παρουσία στην πελοποννησιακή ομάδα, με 21 συμμετοχές, 3 γκολ και 1 ασίστ, κατάφερε να χτίσει τη φήμη του και εκτός ελληνικών συνόρων. Αναφορές από την Ισπανία υποστήριζαν, ότι η Χετάφε προσέφερε πάνω από 2 εκατ.Ευρώ για να τον αποκτήσει, η τιμή εκκίνησης που έβαλαν όμως στον Αστέρα για την πώληση του παίκτη ξεκινά από 2,5.

Πως όμως έφτασε ο Τάσος Δουβίκας από τη δεύτερη ομάδα του Αστέρα να παίζει στη Super League και να γίνεται πραγματικός χαμός γύρω από το όνομά του; Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Στάικο Βεργέτη, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που τον προώθησε από τις Υποδομές στην πρώτη ομάδα, όταν γύρισε στην Τρίπολη, μετά τη θητεία του στη Νέα Σαλαμίνα.

Έκανε φοβερή εντύπωση

«Όταν γύρισα από την Κύπρο παρακολούθησα ένα ματς της Κ20. Είδα το παιδί να μπαίνει αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με το που τον είδα, μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που κινούταν, οι επαφές που είχε με τη μπάλα, ο τρόπος που την υποδεχόταν, τα γυρίσματα που έκανε. Είπα, ότι αυτός είναι ένας πάρα πολύ μοντέρνος φορ. Ρώτησα για αυτόν. Δεν τον ήξερα. Μου έκανε φοβερή εντύπωση και πρότεινα να έρθει για προετοιμασία με τους μεγάλους», ήταν το πρώτο σχόλιο του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος στην προπονητική του πορεία πάντα προσπαθούσε να προωθήσει νεαρά ταλέντα και να τα αναδείξει προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

«Τον πήρα πρώτα σε κάποιες προπονήσεις στο τέλος της περασμένης σεζόν. Συνέχισε να μου αρέσει όλο και πιο πολύ. Ήταν από τα παιδιά από την Ακαδημία που έκαναν προετοιμασία με τους μεγάλους. Πήγε πάρα πολυ καλά και πήρε χρόνο συμμετοχής και στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν που ήμουν εγώ προπονητής και μετέπειτα είχε αρκετό διάστημα που συμμετείχε σε αγώνες του Αστέρα», συμπλήρωσε.

Κίλερ μέσα στο κουτί

Ως χαρακτήρας ο Δουβίκας είναι «συναστελμένο παιδί, σοβαρό, ώριμο πολύ για την ηλικία του. Δουλεύει πάρα πολύ. Είναι χαμηλών τόνων, ολιγομίλητο και πολλή δουλειά στο γήπεδο». Αυτό δείχνει, ότι ο πιτσιρικάς έχει όλα τα εφόδια για να κάνει επαγγελματική καριέρα.

Τα χαρακτηριστικά του κέρδισαν τον Στάικο Βεργέτη γιατί όπως αναφέρει «έχει πολύ καλή κίνηση για σέντερ φορ, ξεμαρκάρισμα, υποδοχές. Μπορεί να παίξει και με πλάτη και φυσικά έχει καλά τελειώματα. Είναι κίλερ μέσα στην περιοχή».

Ο Δουβίκας δεν πάει πίσω ούτε σε σωματικά προσόντα. «Είναι ψηλό παιδί, όχι αυτό που λέμε πανύψηλος. Έχει όμως πολύ καλή νευρομυϊκή συναρμογή. Έχει ωραίο γύρισμα, πάρσιμο, κοντρόλ και στρίψιμο με τη μπάλα. Έχει δηλαδή κιναισθητικά χαρακτηριστικά τόσο καλά που τον βοηθούν να γλιτώσει χρόνο σε σχέση με τον αντίπαλο», υπογραμμίζει ο 48χρονος τεχνικός.

«Σε προκαλεί να τον βάλεις»

Στην ηλικία που βρίσκεται ο παίκτης μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του Παναθηναϊκού; «Εγώ πιστεύω ότι ο Δουβίκας, είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Σε όποια ομάδα και αν πάει, μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του και να τα πάει περίφημα», απαντά ο Στάικος Βεργέτης και επισημαίνει: «Το παιδί αυτό σε προκαλεί να το βάλεις, τόσο με την απόδοσή του στις προπονήσεις, όσο και με τις εμφανίσεις του στα παιχνίδια».

Παίκτες όπως ο Δουβίκας έχουν προκαλέσει στο παρελθόν προπονητές να τους εμπιστευθούν. Είτε για λόγους διαχείρισης είτε για άλλους ποδοσφαιριστές όπως ο 18χρονος δεν πήραν τον χρόνο που τους άξιζε. Ο Έλληνας τεχνικός είναι σίγουρος, ότι αυτός ο παίκτης δεν θα χαθεί.

«Αυτό το παιδί φαίνεται ότι το πάει μόνο του το θέμα. Θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ανεξαρτήτως σε ποια ομάδα θα καταλήξει και ποιον προπονητή θα έχει. Γιατί έχει τα προσόντα να υποστηρίξει τη θέση του σε πολύ υψηλό βαθμό. Εγώ πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα πάει και καλύτερα. Έχει γρήγορη εξέλιξη και καθιερωθεί», κατέληξε ο Στάικος Βεργέτης μιλώντας στο sportdog.gr.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags