Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μέτριος ο Καρέλης, έχει ταβάνι - Έβγαζε μάτια με... Μπεργκ - Δεν κάνει για αντι-Λάζαρος»
| 2018-07-08 09:00:00

«Μέτριος ο Καρέλης, έχει ταβάνι - Έβγαζε μάτια με... Μπεργκ - Δεν κάνει για αντι-Λάζαρος»

του Γιώργου Κτενά
«Μέτριος ο Καρέλης, έχει ταβάνι - Έβγαζε μάτια με... Μπεργκ - Δεν κάνει για αντι-Λάζαρος»

Ένας ειδικός για τον Έλληνα φορ που δεν είναι πια στα φόρτε του.

 

Στο γεγονός ότι ο Νίκος Καρέλης είχε μέτρια σεζόν στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Γκενκ, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Ντίνος Ανδριανόπουλος.

Άριστος γνώστης του βελγικού ποδοσφαίρου ο πεπειραμένος δημοσιογράφος, αναφέρθηκε ακόμα στο πόσο επηρεασμένος ήταν από τον τραυματισμό του ο Έλληνας άσος αλλά και ότι η τιμή του, για πιθανή πώληση, δεν ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, σχολίασε την πιθανότητα να έρθει στην ΑΕΚ στη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αλλά και το γεγονός ότι όχι μόνο δεν είχε πρόοδο στο Βέλγιο (λόγω του τραυματισμού του) αλλά πήγε και πίσω η εξέλιξή του.  

«Φέτος είχε μέτρια χρονιά, ενώ όταν επέστρεψε από τραυματισμό είχε διαγνωστεί με πνευμονική εμβολή λίγο μετά από τα περασμένα Χριστούγεννα. Τη στιγμή που είχε τραυματιστεί, τα Χριστούγεννα του 2016, ήταν στο πικ της καριέρας του. Τότε ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά τον είχε πάει πίσω ο τραυματισμός του. Άργησε λίγο και να επιστρέψει, ενώ έλεγαν ότι θα ήταν έτοιμος στην αρχή της σεζόν 2017/18, τελικά μπήκε Οκτώβρη-Νοέμβρη. Έκανε 10-11 μήνες να επιστρέψει αντί για τους 7-8 που είχαν πει ότι χρειάζεται. Δεν ήταν καλός φέτος, σε λίγα ματς έπαιξε βασικός και σε αυτά γινόταν αλλαγή. Ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr. 

Οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν την εικόνα του από την εποχή που έπαιζε στον Παναθηναϊκό.

«Δεν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τώρα. Ο Καρέλης είναι καλός για να μαρκάρει ψηλά, να κλέβεις μπάλες, να βάζει κάποια γκολ. Αλλά έχει ταβάνι ως παίκτης. Όταν ήταν στον Παναθηναϊκό έβγαζε μάτια γιατί είχε τον Μπεργκ πλάι του. Ήταν δεύτερος του Μπεργκ. Θα πιέσει ψηλά, θα πρεσάρει, θα κλέψει μπάλα αλλά όχι τίποτα άλλο. Δεν είχε πρόοδο ως ποδοσφαιριστής, αντίθετα λόγω του τραυματισμού του πήγε πίσω. Έχασε και 1-2 πέναλτι μετά τον τραυματισμό του και φαινόταν ότι δεν είχε καλή ψυχολογία, ήταν φοβισμένος. Ίσως τη νέα αγωνιστική περίοδο, αν κάνει και σωστά προετοιμασία, να είναι διαφορετικά τα πράγματα για εκείνον».

Η τιμή του αυτή την περίοδο πού βρίσκεται;

«Όταν ήταν στο πικ της καριέρας του, πριν από τον τραυματισμό του, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η τιμή του είχε φτάσει ακόμα και στα 5 εκατ. ευρώ. Τώρα δεν παίζουν αυτά τα λεφτά, μετά από τον τραυματισμό του, δε νομίζω ότι μπορεί να κοστίσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ».

Μπορεί να γίνει αντι-Λάζαρος στην ΑΕΚ αν αποκτηθεί από την Ένωση; 

«Δεν ξέρω αν στην ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι βασικός. Ποιον να αντικαταστήσει στην 11άδα, δηλαδή; Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί να γίνει αντι-Λάζαρος, γιατί ο Λάζαρος είναι πολύ καλός στο να δημιουργεί παιχνίδι. Ο Καρέλης είναι περιφερειακός επιθετικός, καλός στο να παίρνει την μπάλα και να σκοράρει, όχι στο να δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του και τους υπόλοιπους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags