Facebook Pixel «Παπάδες» για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: «Μειονέκτημα ο Δώνης, ποιος θα κερδίσει - Φτάνει τον ΠΑΟΚ»
| 2018-11-03 15:12:00

«Παπάδες» για ντέρμπι: «Μειονέκτημα ο Δώνης, βλέπω ΑΕΚ - Φτάνει τον ΠΑΟΚ - Να τελειώσει το παραμύθι»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Παπάδες» για ντέρμπι: «Μειονέκτημα ο Δώνης, βλέπω ΑΕΚ - Φτάνει τον ΠΑΟΚ - Να τελειώσει το παραμύθι»

Φοβερή συνέντευξη Αντώνη Μήνου στο Sportdog. Τα... πάντα όλα!

Προβάδισμα στην ΑΕΚ δίνει για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Αντώνης Μήνου. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, που φόρεσε τις φανέλες και των δύο ομάδων, μίλησε στο Sportdog για το μεγάλο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής.

Ο βετεράνος γκολκίπερ εξήρε τη δουλειά του Γιώργου Δώνη και ξεχώρισε τον Γιάννη Μπουζούκη από τους πράσινους, ενώ από την Ένωση στάθηκε στην παρουσία του Έκι Πόνσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το Τριφύλλι θα παίξει επιθετικά κόντρα στον Δικέφαλο, ενώ ισχυρίστηκε ότι η διαφορά από την κορυφή για την ΑΕΚ θα καλυφθεί. Εντύπωση επίσης προκαλεί η άποψή του για τη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών. 

Πώς βλέπετε τις δύο ομάδες μετά από 8 στροφές στο πρωτάθλημα;

«Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται πάρα πολύ καλός σε σχέση με το πώς ξεκίνησε και τα προβλήματα που είχε στην αρχή της χρονιάς. Βλέπουμε παίκτες νέους, έναν καινούριο προπονητή. Μπορώ να πω, ότι μέχρι τώρα έχει πάρει αυτό που θέλει. Κάλυψε τη διαφορά από το -6 που ξεκίνησε τη χρονιά, είναι ψηλά στη βαθμολογία και παίζει καλό ποδόσφαιρο που είναι το ζητούμενο, για να μπορέσει να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτό που θέλει, το έχει κερδίσει σαν ομάδα.

Η ΑΕΚ, δε, είναι πρωταθλήτρια. Μπορώ να πω, ότι παρουσιάζεται πάρα πολύ καλή και ανταγωνιστική. Αν δεν είχε τους -3 θα ήταν στις πρώτες θέσεις. Είναι δεμένη ομάδα με εναλλακτικές λύσεις, περισσότερες από τον Παναθηναϊκό. Κατά τη δική μου εκτίμηση έχει έναν λόγο παραπάνω για το παιχνίδι που στην ουσία παίζουν στην ίδια έδρα».

«Το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού»

Πώς σας φαίνονται Δώνης και Ουζουνίδης;

«Πρόκειται για δύο δικά μας παιδιά, κάτι που είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει περισσότερες εμπειρίες ο Δώνης με παρουσία στο εξωτερικό και σε άλλες ομάδες. Ο Ουζουνίδης είναι φιλόδοξος. Θα εστιάσω περισσότερο στο υλικό που έχουν οι ομάδες, παρά στους προπονητές. Ο Δώνης έχει ένα μειονέκτημα, την απειρία παικτών σε θέσεις κλειδιά. Έχει πέσει πολύ βάρος στον Χατζηγιοβάννη, στον Μπουζούκη, σε παιδιά που μπήκαν τώρα στην ομάδα. Ο Ουζουνίδης με τις εναλλακτικές που έχει στον πάγκο, αν στραβώσει κάτι, ξέρει πώς να το διορθώσει».

Ο Παναθηναϊκός μήπως πρέπει να παίξει πιο κλειστά απ' ότι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ειδικά μετά την 4άρα της ΑΕΚ στον Άρη, τον οποίο βρήκε ανοιχτό και τον χτύπησε;

«Πάλι το ίδιο θα λέγαμε αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με περισσότερους αμυντικούς προσανατολισμούς. Εγώ βλέπω ότι οι δύο ομάδες είναι φύσει επιθετικές. Στην Τούμπα υστέρησαν κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού λόγω του βάρους των πολλών παιχνιδιών. Ίσως ήταν κουρασμένοι και τα ντέρμπι δεν τα ξέρουν. Έπεσε μεγάλο βάρος σε αυτά τα παιδιά. Έδειξαν ότι με βάση την ανασταλτική λειτουργία δεν πήγαν καλά. Δεν είπε ο Δώνης θα βγούμε μπροστά να παίξουμε.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει όταν δεν έχεις την μπάλα να επιτίθεσαι και όταν έχεις την μπάλα να αμύνεσαι. Θα πω ότι με την ίδια φιλοσοφία θα παίξει ο Δώνης. Δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός προήλθε από λάθος που έγινε έξω από την περιοχή. Το πρόβλημα που είχε με τον ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει περισσότερο επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό έχει σχέση με την ποιότητα που είχε να αντιμετωπίσει από απέναντι».

Ποιους παίκτες από τις δύο ομάδες ξεχωρίζετε;

«Τα νέα παιδιά που μπήκαν στον Παναθηναϊκό είναι πολύ καλοί παίκτες, αρκεί να μην δεχτούν μεγάλο βάρος από τα πρώτα χρόνια. Νομίζω ότι αν δείξει υπομονή το Τριφύλλι μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει από τα καινούργια παιδιά που βγάζει. Περισσότερο με εντυπωσιάζει ο Μπουζούκης, ο οποίος ως χαφ και δημιουργεί και σκοράρει. Και ο Χατζηγιοβάνης. Ο Διούδης δείχνει ότι δεν ήταν τόσο μεγάλη η απώλεια του Βλαχοδήμου. Τα υπόλοιπα παιδιά παρουσιάζονται καλά. Ο Κουλιμπαλί είναι δυνατός και ο Μαυρομάτης ως στόπερ. Παρότι είχαμε ενδοιασμούς για το πώς θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός μπορώ να πω ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Πόνσε είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Είναι πολύ καλή λύση. Τον Μπογέ θέλω να τον δω σε μερικά ματς ακόμα. Ο πρώτος μπήκε σιγά σιγά στην ομάδα, έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια και δείχνει ότι μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες στην επίθεση της ΑΕΚ. Η Ένωση αυτό που έχει σαν πλεονέκτημα είναι ότι έχει προσθέσει στο ρόστερ της σημαντικούς παίκτες. Είναι ίδια από πέρσι. Αυτό την κάνει περισσότερο ομάδα. Έχει καλή αγωνιστική παρουσία».

«Να σταματήσει το παραμύθι...»

Ποια είναι η άποψη σας για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι;

«Εγώ δεν συμφωνώ. Όπως βλέπουμε λάθη γίνονται, απλά εμείς στην Ελλάδα δεν τα θεωρούμε ανθρώπινα και για να σταματήσει το παραμύθι ότι από κάπου επηρεάζονται, αποφασίσαμε να φέρουμε ξένους διαιτητές. Αυτό είναι επιλογή που θα φανεί στον χρόνο αν είναι καλή ή όχι. Γιατί δεν μπορεί εσαεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να φέρνουμε ξένους στα ντέρμπι. Υποβαθμίζεται η χώρα μας ποδοσφαιρικά. Υποβαθμίζονται και οι Έλληνες διαιτητές, οι οποίοι απορών γιατί δεν αντιδρούν. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Είναι ικανοί για τα υπόλοιπα ματς και σε αυτά όχι; Η αντίδραση πρέπει να έρθει από τον χώρο».

Μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα του ντέρμπι;

«Η ΑΕΚ όπως προείπα έχει τον πρώτο λόγο. Παίζει ουσιαστικά μέσα στην έδρα της, είναι ένα γήπεδο που δε θα δεχτεί πίεση, ακόμα και αν έρθει πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού. Εγώ θα ήθελα να έχει οπαδούς και των δύο ομάδων και να γίνει ένα καλό ματς. Να το ευχαριστιόταν ο κόσμος όπως παλιά».

«Καλύπτεται η διαφορά»

Μπορεί να καλυφθεί η διαφορά 6 βαθμών από την κορυφή για την ΑΕΚ;

«Είναι νωρίς ακόμα. Και βέβαια όμως μπορεί να καλυφθεί. Κάποιοι φαντάζουν σαν φαβορί. Ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος είναι στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε απέξω την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω ότι πρέπει να κριθεί κάτι. Έχουμε δρόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρουκέτες: «Καμία σύγκριση με ΠΑΟ, δεν πάω τον Δώνη - Δεύτερο συγχωροχάρτι για Ολυμπιακό δεν έχει»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags