Facebook Pixel Sportdog.gr | Κεραυνοί από Θεσσαλονίκη: «Μόνοι τους απαξίωσαν την πρόκριση - Τι άλλο θα θυσιάσουν; Δεν τολμάει...»
Ποδόσφαιρο
| 2018-11-09 12:30:00

Κεραυνοί από Θεσσαλονίκη: «Μόνοι τους απαξίωσαν την πρόκριση - Τι άλλο θα θυσιάσουν; Δεν τολμάει...»

του Γιώργου Κτενά
Κεραυνοί από Θεσσαλονίκη: «Μόνοι τους απαξίωσαν την πρόκριση - Τι άλλο θα θυσιάσουν; Δεν τολμάει...»

 Συνέντευξη έξω από τα δόντια για τη νέα κακή εμφάνιση του Δικεφάλου.

Ως ψύχωση χαρακτήρισε ο Στέλιος Γρηγοριάδης, σε συνέντευξή του στο sportdog.gr, την επιθυμία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος σχολίασε τη χθεσινή ήττα του Δικέφαλου από τη Βίντι, την ομάδα που ο Λουτσέσκου είχε περίπου απαξιώσει όταν η ΑΕΚ την είχε αποκλείσει και είχε προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναφέρθηκε στην αρνητική παρουσία των Τόσκα και Ελ Καντουρί και σημείωσε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αρχίσει να παίζει καλή μπάλα για να πετύχει τους στόχους του. 

«Θεωρώ ότι υποσυνείδητα απαξιώθηκε ο στόχος της πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, όχι μόνο από τους ποδοσφαιριστές αλλά και από τον Λουτσέσκου. Θέλουν σαν τρελοί το πρωτάθλημα, είναι πιο πειστικό ως επιθυμία από το να τους ενδιαφέρει το καλύτερο σε όλους τους αγώνες. Αυτό, άλλωστε, είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς ο Λουτσέσκου, αυτό ακολούθησαν και οι παίκτες. Δεν ήθελαν σαν τρελοί το χθεσινό ματς και παρότι είχαν την μπάλα στα πόδια τους με συντριπτική κατοχή, δεν έκαναν ούτε μια ευκαιρία», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που του έκαναν αρνητική εντύπωση:

«Ο Τόσκα και ο Ελ Καντουρί ήταν οι πιο αδύναμοι κρίκοι. Ο Τόσκα, μάλιστα, είναι επιλογή του Λουτσέσκου. Απορώ με το τι είδε ο Ρουμάνος προπονητής, όσον αφορά τη συμμετοχή του στην επίθεση. Δεν τολμάει να περάσει τη σέντρα ο άνθρωπος. Καταλαβαίνω τον πανικό όλων όταν δεν παίζει ο Βιεϊρίνια. Και ο Καντουρί, όμως, αποτελεί τροχοπέδη στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ όταν βρίσκεται στην 11άδα».

Εναντίον της Βίντι ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πήρε βαθμό, αλλά δεν πέτυχε ούτε γκολ. Θα υποστήριζε κάποιος ότι οι παίκτες του επιλέγουν παιχνίδια, προκειμένου να μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος;

«Υπάρχει ψύχωση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αυτό είναι δεδομένο και δεν το κρύβει κανείς. Αφενός γιατί έχει να κατακτηθεί πρωτάθλημα από το 1985, αφετέρου λόγω της περσινής κλοπής του τίτλου. Στον αγώνα εναντίον της ΜΠΑΤΕ έδειξε ότι θέλει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Εντάξει, με την Τσέλσι στην πρεμιέρα δεν υπάρχει λόγος για να το σχολιάσουμε, κανείς δεν περίμενε κάτι από αυτό το ματς. Αλλά μετά από το παιχνίδι με τη ΜΠΑΤΕ, όλοι πίστεψαν ότι το πηγαίνει σοβαρά. Να σημειώσω κάτι ακόμα: Ο Λουτσέσκου είχε υποστηρίξει ότι η ΑΕΚ πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί πήγε από τον εύκολο δρόμο, με αντίπαλο της Βίντι δηλαδή, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε γιατί είχε αντίπαλο την Μπενφίκα. Τώρα, όμως, έχει δύο ήττες από τη Βίντι στα μεταξύ τους παιχνίδια, την ομάδα δηλαδή που είχε χαρακτηρίσει εύκολη όταν την απέκλεισε η ΑΕΚ».

Τι γίνεται από εδώ και μετά; Υπάρχει από την πρώτη στιγμή προσπάθεια να μείνει πίσω το ματς λόγω του αγώνα με τον Παναιτωλικό, αλλά και ανοιχτή στήριξη στον Λουτσέσκου.

«Ό,τι γίνεται είναι για να μείνει η ομάδα προσηλωμένη στον στόχο του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό το φοβούνται όλοι, σέβονται αυτόν τον αντίπαλο όπως και κάθε αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν θέλουν να χάσουν βαθμούς, πολύ περισσότερο τώρα που είδαν ότι δεν είναι και δύσκολο να έρθει απώλεια βαθμών. Αναφέρομαι, φυσικά, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αναρωτιέμαι, μόνο, τι άλλο μπορεί να θυσιάσει ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Μπορεί να θυσιάσει και το Κύπελλο, ας πούμε;».

Θεωρείτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Δεν θεωρώ κανένα φαβορί. Φαβορί είναι αυτός που θα αποδειχτεί, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, λιγότερο κακός. Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει καλή μπάλα, είναι εκεί που είναι στο πρωτάθλημα γιατί δεν έχει χάσει ακόμα. Αλλά καλή εμφάνιση δεν έχει κάνει, πέρα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, και εκείνες εναντίον της Βασιλείας και της ΜΠΑΤΕ εκτός έδρας. Το γκολ δεν θα πέφτει συνεχώς από τον ουρανό, ούτε οι αντίπαλοι θα χτυπάνε συνεχώς στα δοκάρια, θα χάνουν πέναλτι ή θα δημιουργούν 20 ευκαιρίες χωρίς να σκοράρουν και ο ΠΑΟΚ θα κερδίζει στο τέλος με αυτογκόλ. Πρέπει να αρχίζει να παίζει καλό ποδόσφαιρο για να πετύχει τους στόχους του. Μπορεί να το κάνει; Θα περιμένω για να το δω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags