Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκα που ρίχνει την Τούμπα: «Εργαλείο για ΠΑΟΚ-Θα φύγει σύντομα-Φοβερή ποιότητα ο...»
| 2018-12-09 10:00:00

Ατάκα που ρίχνει την Τούμπα: «Εργαλείο για ΠΑΟΚ-Θα φύγει σύντομα-Φοβερή ποιότητα ο...»

του Γιώργου Κτενά
Ατάκα που ρίχνει την Τούμπα: «Εργαλείο για ΠΑΟΚ-Θα φύγει σύντομα-Φοβερή ποιότητα ο...»

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα αποκλειστικά στο Sportdog. Συνέντευξη-φωτιά!
 

Στα δύο ονόματα που κυριαρχούν στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, τον Δημήτρη Μελιόπουλο και τον Ενέα Μιχάι, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

Ο παλαίμαχος άσος γνωρίζει άριστα τόσο τον παίκτη της Ξάνθης (είχαν συνυπάρξει στην ομάδα της ακριτικής πόλης όταν ήταν βοηθος του Λουτσέσκου) όσο και εκείνον του Παναιτωλικού, στις ακαδημίες του οποίου εργάζεται αυτό το διάστημα.

Αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά σχόλια και στους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν καριέρα στον ΠΑΟΚ αλλά ακόμα και σε καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  

«Κλείνω έναν χρόνο στον Παναιτωλικό και ενώ έχω συναντήσει πολλούς ποδοσφαιριστές όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στα γήπεδα, τέτοιο παιδί όπως είναι ο Μιχάι όμως δεν έχω συναντήσει πολλές φορές. Μου έκανε εντύπωση η θέλησή του για δουλειά, η θέλησή του για βελτίωση, δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιχάι μπορεί να πάρει σημαντική μεταγραφή.

Ίσως θα μπορούσε να το είχε κάνει και πιο νωρίς. Αν και εγώ περιμένω να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού», ήταν το αρχικό σχόλιο του παλαίμαχου άσου στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε με αφορμή το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον ΠΑΟΚ, όπως σας αποκάλυψε με σχετικό ρεπορτάζ το sportdog.gr:

«Μπορεί πολύ άνετα να παίξει σε μεγάλη ελληνική ομάδα, αλλά και σε ομάδα του εξωτερικού. Το μυαλό του πατάει καλά, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο παίκτη. Μακάρι να γίνει πολύ καλός και να συνεχίσει. Σε μεγάλη ομάδα η αγωνιστική του συμπεριφορά περιμένω να είναι διαφορετική».

Σε ποιες θέσεις μπορεί να παίξει;

«Ο Μιχάι μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές της άμυνας, ως στόπερ, αλλά όλα εξαρτώνται από τον προπονητή του. Πού θα του ζητήσει πράγματα, δηλαδή. Όταν έχεις τέτοιο εργαλείο στην ομάδα, ένας τέτοιος παίκτες δεν δυσκολεύεται ποτέ να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε θέση. Στην άμυνα μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις».

Πιστεύεις ότι μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟΚ αν τελικά προχωρήσει η περίπτωσή του;

«Στον ΠΑΟΚ, αν πάει, θα βρει διαφορετικά πράγματα και μεγαλύτερη πίεση. Τον γνωρίζω πολύ καλά, έχουμε δουλέψει και ατομικά για να βελτιώσει κάποια πράγματα. Με το μυαλό που έχει μπορεί να σταθεί. Αν μάλιστα καταφέρει να βοηθήσει όσο καλά και ουσιαστικά το κάνει στον Παναιτωλικό, σύντομα θα φύγει και από τον ΠΑΟΚ». 

Πλην του Μιχάι, στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ υπάρχει και το όνομα του Μελιόπουλο. Τον οποίο γνωρίζεις πολύ καλά από την κοινή σας συνύπαρξη στην Ξάνθη, το διάστημα μάλιστα που ήσουν βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τον Μιχάι, που είναι έμπειρος στο μυαλό. Ο Μελιόπουλος έχει απίστευτη ποιότητα. Είναι παίκτης με τρεξίματα, ψηλός, έχει καλή πάσα. Μπορεί να παίξει στόπερ και αμυντικός χαφ, ακόμα και 8άρι. Μπορεί να παίξει και ως δεξιός μπακ. Ξεχωρίζει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, παρότι ήταν ίσως λίγο βιαστική η ενσωμάτωσή του στην ομάδα της Ξάνθης. Αλλά άξιζε. Παρόλο που δεν είχε πολλές συμμετοχές με τον κύριο ο Λουτσέσκου, τον καθοδηγούσε καλά. Είχε δει την ποιότητά του, το γεγονός ότι ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά. Αν συνεχίσει αυτό που είχε αρχίσει στην Ξάνθη μαζί του, θα αφήσει μέλλον».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags