Facebook Pixel Κισσαμικός - ΑΕΚ 1-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-01-09 21:21:00

Έκανε... αγγαρεία και την πάτησε - «Έμφραγμα» στις καθυστερήσεις για την ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έκανε... αγγαρεία και την πάτησε - «Έμφραγμα» στις καθυστερήσεις για την ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 93' από τον Κισσαμικό η Ένωση!

Κισσαμικός - ΑΕΚ: Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά και το πλήρωσε!

Η Ένωση αντιμετώπισε το ματς με τον Κισσαμικό με μεγάλη χαλαρότητα και δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αφού ισοφαρίστηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ο Πόνσε άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 37' από οριακή θέση οφσάιντ, όμως μια κακή εκτίμηση της άμυνας στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Ρίσκι να πετύχει το τελικό 1-1. Η Ένωση, πάντως, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Το ματς

O Κισσαμικός μπήκε δυνατά και αιφνιδίασε την ΑΕΚ, καθώς είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, αμφότερες με πρωταγωνιστή τον Ρίσκι. Μόλις στο 2’ ο Τσιγκρίνσκι έκανε λάθος πάσα, ο Ρίσκι έκλεψε και έφτασε σε θέση βολής, όμως ο Τσόσιτς έβαλε καθοριστική κόντρα και το πλασέ του Φινλανδού κατέληξε κόρνερ. Στο 11’ ο Τσιγκρίνσκι γλίστρησε έπειτα από βαθιά μπαλιά του Τόλι, με αποτέλεσμα η μπάλα ν φτάσει στον Ρίσκι, όμως ο επιθετικός του Κισσαμικού έκανε πολύ κακό πλασέ και αστόχησε, ενώ είχε όλο το τέρμα μπροστά του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ένωση πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αν και η προβλέψιμη ανάπτυξή της δεν της επέτρεψε να απειλήσει σοβαρά. Η ΑΕΚ δημιούργησε μερικές ευκαιρίες, κυρίως από λάθη αντιπάλων. Κλωναρίδης και Μπογέ δεν είχαν καλά τελειώματα στο 18’ και στο 24 αντίστοιχα, ενώ η κεφαλιά του Πόνσε από εκτέλεση κόρνερ στο 19’ πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Αργεντινός, πάντως, βρήκε δίχτυα με τη… δεύτερη. Στο 37’ η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα και ο Κλωναρίδης βρήκε τον Πόνσε. Αυτός έγινε αποδέκτης της μπάλας από οριακή θέση οφσάιντ, σε μια πολύ δύσκολη φάση για τον επόπτη, και πέτυχε το 1-0 με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ με το δεξί.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμα πιο χαμηλό τέμπο, με την ΑΕΚ να δείχνει ικανοποιημένη με το προβάδισμά της και να διαχειρίζεται το ματς δίχως να παίρνει ρίσκα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Ένωση είχε… μισή ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο με ένα σουτ του Κλωναρίδη, που κόντραρε και έφυγε κόρνερ στο 55’.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιξαν με... τη φωτιά με τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι και έδωσαν χώρο στον Κισσαμικό, ο οποίος βγήκε μπροστά στο τελευταίο τέταρτο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Κρητικοί χτύπησαν απειλητικά την… πόρτα της Ένωσης, με μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του 73’ όταν ο Χουλτ πρόλαβε τελευταία στιγμή να διώξει προ του Βρεττού στη μικρή περιοχή. Η επιμονή του Κισσαμικού δικαιώθηκε στο 93’, όταν η μπάλα έφτασε στον Ρίσκι μετά από εκτέλεση φάουλ και κόντρες στη μεγάλη περιοχή, με τον επιθετικό του Κισσαμικού να ισοφαρίζει με κοντινή προβολή!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ρίσκι ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Κισσαμικού. Προβλημάτισε το αμυντικό δίδυμο της Ένωσης, έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και στην τρίτη που του παρουσιάστηκε, δεν αστόχησε!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ο Τσιντώτας, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς και Χουλτ, από δεξιά προς αριστερά. Ο Άλεφ και ο Μάνταλος έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, με τον Μπογέ να κινείται αριστερά και τον Γκάλο δεξιά. Ο Πόνσε ήταν ο μοναδικός προωθημένος και ο Κλωναρίδης κινήθηκε πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης κατέβασε τον Κισσαμικό με σχηματισμό 4-2-3-1, επιλέγοντας τους Παπαδόπουο, Τόλι, Σισέ, Ζιούλη, Παπαχρήστο, Σελινιωτάκη, Γκίνη, Σιμόν, Χαλκιαδάκη, Βρεττό και Ρίσκι.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Ρίσκι στο 93’ έπειτα από καραμπόλες στην περιοχή της ΑΕΚ χάρισε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στον Κισσαμικό.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Το 1-0 της ΑΕΚ ήταν οφσάιντ με το γράμμα του νόμου, όμως η φάση είναι τόσο οριακή που ο επόπτης είχε πολύ δύσκολη δουλειά.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Μπορεί να μη νίκησε, αλλά το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ την καθιστά ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Πάντως, τόσο το αποτέλεσμα όσο και η κακή εμφάνιση ξίνισαν τους φιλάθλους της Ένωσης στο πρώτο της ματς για το 2019.

Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι (82' Τεγούσης), Σεσάι, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (68' Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (62' Αρναρέλλης), Βρεττός, Ρίσκι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Γκάλο (79' Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (71' Μοράν), Μπογέ (46' Λιβάια), Πόνσε.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags