Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Τι συμβαίνει με τον Χιμένεθ στην Ένωση;
| 2019-03-10 14:10:00

Αυτός θα την πληρώσει πρώτος: Τop όνομα της ΑΕΚ στα... σχοινιά μετά τα χάλια με ΠΑΟ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτός θα την πληρώσει πρώτος: Τop όνομα της ΑΕΚ στα... σχοινιά μετά τα χάλια με ΠΑΟ!

Στα κάγκελα κόσμος και διοίκηση. Μπορεί να το σώσει;

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Τι συμβαίνει με τον Χιμένεθ στην Ένωση;

Μήνα (και κάτι ψιλά) έκλεισε ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ. Επτά ματς, μετά και την χτεσινή… κακοποίηση του ποδόσφαιρου, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Απολογισμός; Τρεις νίκες στο γκολ (1-0 στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου στο Κύπελλο, 1-0 επί του ΟΦΗ και 2-1 επί του Απόλλωνα, εντός έδρας και οι δύο, στο πρωτάθλημα), μια επιβλητική «τριάρα», στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της Ενωσης στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ επί του Ατρομήτου, δύο βαριές (βάσει εμφάνισης κυρίως) ήττες σε Καραϊσκάκη (1-4) και «Βικελίδης» (0-2) και η χτεσινή ισοπαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυθικό ποσό! Απίστευτη αποζημίωση Τεννέ από τον Απόλλωνα - Τώρα μπορεί να αράξει!

Δικαιολογίες, ναι, προφανώς υπάρχουν. Οι τραυματισμοί που επικαλείται συνεχώς ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι απλώς δικαιολογία, αλλά μια πραγματικότητα. Αλλά όταν ο ίδιος λέει «πιέζουμε τον Τσιγκρίνσκι» για να παίξει δεν έχει και ο ίδιος ευθύνη; Για τον Τσιγκρίνσκι μιλάμε. Γνωστό για την ευπάθεια του,  αλλά και τη φοβία του, ακόμη και στον τελευταίο οπαδό της ΑΕΚ. Δεν το ξέρει ο προπονητής που τον διαχειρίστηκε πέρυσι και το τεχνικό επιτελείο;

Τέλος πάντων. Το δια ταύτα έγκειται στο ότι η εικόνα της ΑΕΚ επί των ημερών Χιμένεθ αντί να βελτιώνεται, να σουλουπώνεται, γίνεται χειρότερη. Και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο. Ούτε από τον κόσμο, που μαζικά γιούχαρε τους πάντες χτες, ούτε από τη διοίκηση. Εννοείται πως ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός έχει τη λιγότερη ευθύνη, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Αλλά ετσι όπως κυλάει το φινάλε της χρονιάς, δεν αποκλείεται να μπει κι αυτός στο κάδρο, αφού η ομάδα του παρουσιάζει στο γήπεδο, συνεχώς, βήματα προς τα πίσω, ούτε καν… σημειωτόν.

Και το επίσης σημαντικότερο. Ανεξαρτήτως των προσωπικών προβλημάτων που είχε ο Χιμένεθ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρυσι, που τον οδήγησαν και στην επιστροφή του στην Ισπανία, ένας από τους λόγους που δεν ήταν και τόσο… θελκτικός στην ανανέωση του (τότε) ήταν και η «ασυμφωνία» του για τον τρόπο που θα κινούνταν στο παζάρι η ΑΕΚ. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ…

Λογική και εύλογη συνεπώς η απορία. Φέτος λοιπόν, που δεν υπάρχει η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ, που δεδομένα η Ενωση πηγαίνει για έξι (τουλάχιστον) παίκτες πρώτης γραμμής, θα υπάρξει «συμφωνία» στον τρόπο που θα κινηθεί η ΑΕΚ μεταγραφικά; Στο τι παίκτες πρέπει να αποκτηθούν και – κυρίως – από ποιο ράφι; Ας το κρατήσουμε και αυτό κατά νου, γιατί δεν αποκλείεται στη συνολική αξιολόγηση που έπεται στο φινάλε της χρονιάς – και προφανώς θα αφορά και τον Χιμένεθ, ειδικά αν δεν κατακτηθεί το Κύπελλο – σίγουρα το συγκεκριμένο κομμάτι θα παίξει τον ρόλο του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags