Facebook Pixel Ντάβιντε Αστόρι: Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία δύο γιατροί για τον θάνατο του Ιταλού παίκτη
Ποδόσφαιρο
| 2019-03-12 18:38:00

Σοκαριστικά στοιχεία για τον θάνατο του Αστόρι - Δύο γιατροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία!

Sportdog Team
Σοκαριστικά στοιχεία για τον θάνατο του Αστόρι - Δύο γιατροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία!

Ανατροπή στην υπόθεση, έναν χρόνο μετά!

Ντάβιντε Αστόρι: Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Μαρτίου 2018, ωστόσο έναν χρόνο μετά την τραγωδία, οι έρευνες συνεχίζονται και τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα είναι σοκαριστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ιταλία, ο εισαγγελέας της Φλωρεντίας που παρακολουθεί στενά την υπόθεση, θα απευθύνει καταγγελίες κατά δύο γιατρών για ανθρωποκτονία!

Ο λόγος για τους Φραντσέσκο Στάνιο και τον Τζόρτζιο Γκαλάντι, οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν ότι ο Αστόρι είχε καρδιολογική προβλήματα, όμως τον Ιούλιο του 2014 εξέδωσαν πιστοποιητικό καταλληλότητας του παίκτη για αθλητικές δραστηριότητες, παραλήπτοντας ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες. Μία από αυτές ήταν οι έντονες συστολές που είχε η καρδιά του στο τεστ άγχους που υποβλήθηκε.

Παράλληλα, ο Γκαλάντι κατηγορείται πως επέτρεψε στον Αστόρι να συνεχίσει να αγωνίζεται, παρά το γεγονός ότι είχε εμφανίσει καρδιακές αρρυθμίες σε τεστ που υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2016 και του 2017.

Επίσης, τόσο ο Στάνιο όσο και ο Γκαλάντι κατηγορούνται για το γεγονός πως δεν ανέφεραν στον αδικοχαμένο Ιταλό να προβεί σε περισσότερες και αναλυτικότερες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έπασχε από καρδιακή νόσο ή αρρυθμιογόνο σύνδρομο!

Τέλος, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Φλωρεντίας, εάν οι παθογένειες του ποδοσφαιριστή είχαν διαγνωστεί έγκαιρα, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η καρδιακή αρρυθμία που εμφάνιζε μέσω της κατάλληλης ιατροφαρμακευτικής αγωγής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags