Facebook Pixel Μπάγερν Μονάχου - Λίβερπουλ: Μεγάλη πρόκριση των Κόκκινων στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ - Στους "8" και η Μπάρτσα
Ποδόσφαιρο
| 2019-03-13 23:56:00

Σόκαρε τη Μπάγερν και πήρε επική πρόκριση με τριάρα η Λίβερπουλ - Εύκολα με Μέσι η Μπάρτσα (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Σόκαρε τη Μπάγερν και πήρε επική πρόκριση με τριάρα η Λίβερπουλ - Εύκολα με Μέσι η Μπάρτσα (vid)

Μπάγερν-Λίβερπουλ 1-3 και Μπαρτσελόνα-Λυών 5-1.

Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα ήταν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες της αποψινής βραδιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Κόκκινοι επικράτησαν με 3-1 της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς στο "Άνφιλντ" πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ οι Καταλανοί διέλυσαν με 5-1 την Λυών, με φοβερό Μέσι και πήραν κι αυτοί το εισιτήριο για τους "8" (0-0 το πρώτο παιχνίδι).

Το ματς στο Μόναχο εξελίχτηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Λίβερπουλ, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μανέ στο 26ο λεπτό του αγώνα. Ο Φαν Ντάικ έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Σενεγαλέζο και αυτός αφού απέφυγε τον Ραφίνια, εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Νόιερ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 39' οι Βαυαροί κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με αυτογκόλ του Μάτιπ ύστερα από σουτ από δεξιά του Γκνάμπρι, για να αποκτήσει εκ νέου μεγάλο ενδιαφέρον η αναμέτρηση. Παρόλα αυτά, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στην επανάληψη.

Με δύο γκολ, ένα του Φαν Ντάικ στο 69' με κεφαλιά και ένα του Μανέ με τον ίδιο τρόπο στο 84' (έπειτα από φοβερή ασίστ με το εξωτερικό του Σαλάχ), η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 και πέταξε εκτός συνέχειας την Μπάγερν.

Στο ματς του "Καμπ Νου" η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 5-1 την Λυών, έχοντας τον Λιονέλ Μέσι σε εξαιρετική ημέρα, αφού ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ και έβγαλε και δύο ασίστ.

Στο 18' ο Μέσι άνοιξε το σκορ με πέναλτι α λα Πανένκα και στο 31' ο Κουτίνιο έγραψε το 2-0, ύστερα από τρομερή προσπάθεια και ασίστ του Σουάρες. Στο 58' ο Τουσάρ μείωσε σε 2-1 για τη Λυών, βάζοντάς την προς στιγμήν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά όχι για πολύ.

Στο 78' ο Μέσι με πανέμορφη ενέργεια σημείωσε το 3-1, ενώ στο 81' έβγαλε ασίστ στον Πικέ για το 4-1 και στο 86' "σέρβιρε" στον Ντεμπελέ για το τελικό 5-1, που έδωσε πανηγυρική πρόκριση στους "μπλαουγκράνα" στους "8" της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags