Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στο sportdog για το μεγάλο ντέρμπι!
| 2019-03-17 09:00:00

Σούπερ ανάλυση: "Εκεί θα κριθεί το ντέρμπι - Πονοκέφαλος με Φορτούνη - Αν το βάλει ο Μακέντα..."

του Γιώργου Κτενά
Σούπερ ανάλυση: "Εκεί θα κριθεί το ντέρμπι - Πονοκέφαλος με Φορτούνη - Αν το βάλει ο Μακέντα..."

Ο Στάικος Βεργέτης στο sportdog για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στο sportdog για το μεγάλο ντέρμπι!

Τον Κώστα Φορτούνη χαρακτήρισε ως τον μεγάλο πονοκέφαλο του Γιώργου Δώνη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο Στάικος Βεργέτης με δηλώσεις του στο sportdog.

Ο πεπειραμένος Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον τρόπο που πρέπει να περιορίσει το Τριφύλλι τους Ερυθρόλευκους, στον σχηματισμό που περιμένει να έχουν οι δύο ομάδες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις στατικές φάσεις που θεωρεί ότι μπορούν να κρίνουν τον αγώνα. 



"Πάντα ένα παιχνίδι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι ντέρμπι γοήτρου και για τους δύο. Καμία ομάδα δεν θέλει να αφήσει στεναχωρημένους τους οπαδούς της. Αγωνιστικά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο πλήρης ομάδα και έχω την αίσθηση ότι θα έχει τον έλεγχο και τον ρυθμό του αγώνα. Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός θα θελήσει να περιορίσει τον αγωνιστικό ρυθμό του Ολυμπιακού και να χτυπήσει στην αντεπίθεση με την ταχύτητα που διαθέτει. Γενικά, πάντως, πιστεύω ότι δεν θα δούμε αλλαγές, οι προπονητές θα πάνε σε νορμάλ σχηματισμούς και δεν θα έχουμε εκπλήξεις. Στα ντέρμπι, άλλωστε, παίζει πάντα ρόλο η δύναμη και οι λεπτομέρειες", σχολίασε αρχικά ο καλός προπονητής.

Τι πρέπει να προσέξουν οι δύο ομάδες για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων;

"Θα σταθώ στις στατικές φάσεις. Πολλά γκολ έχουν μπει με αυτόν τον τρόπο σε ντέρμπι τα τελευταία χρόνια. Όταν γίνεται σετ παιχνίδι, οι στατικές φάσεις μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες και να δώσουν σκορ και, φυσικά, αποτέλεσμα. Ξεκλειδώνουν οι κλειστές άμυνες με αυτόν τον τρόπο και, φυσικά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αυτόν τον τομέα".

Πού περιμένετε να κριθεί το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής;

"Νομίζω ότι όλο το παιχνίδι θα κριθεί στη μάχη του κέντρου. Ο Κουρμπέλης με τον Κάτσε εναντίον των χαφ που θα επιλέξει ο Μαρτίνς. Όποιο κέντρο επιβληθεί του άλλου, θα δώσει περισσότερες φάσεις στη δική του επίθεση. Εκεί νομίζω ότι είναι το κλειδί του παιχνιδιού".

Πώς θα δούμε τον Ολυμπιακό;

"Νομίζω ότι δεδομένα ο Ολυμπιακός θα παίξει με 4-2-3-1. Πολύ σημαντικό του όπλο, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι η παρουσία του Φορτούνη. Είναι βέβαιο ότι αυτόν τον παίκτη θα έχει στο μυαλό του και ο Γιώργος Δώνης για να περιορίσει, θα είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλός του. Γιατί ο Φορτούνης και σκοράρει και δίνει ασίστ".

Αντίστοιχα, στον Παναθηναϊκό; Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μπορεί να παίξει με τρία άτομα στην άμυνα ο Δώνης.

"Δεν είμαι σίγουρος ότι θα θελήσει να παίξει με τριάδα στην άμυνα ο Δώνης. Θεωρώ ότι θα είναι ορθολογική η άμυνά του, με δύο μπακ και δύο στόπερ. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, έχει σταθερότητα, δεν του κάνει μια ομάδα εύκολα φάσεις. Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να γίνει αποτελεσματικός στο σκοράρισμα. Όσο πιο πολύ τροφοδοτηθεί ο Μακέντα, τόσο πιο επικίνδυνος μπορεί να γίνει. Αν και θυμάμαι κάποιες φάσεις τελευταία που θα μπορούσε να τις είχε τελειώσει καλύτερα. Αν επικρατήσει στον χώρο του κέντρου ο Παναθηναϊκός, θεωρώ ότι θα στηριχτεί στους ακραίους επιθετικούς του. Διακρίνεται, άλλωστε, ο Χατζηγιοβάνης σε αυτόν τον τομέα".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags