Facebook Pixel Σταύρος Τσουκαλάς: Ζει απίθανη εμπειρία στην Ουγγαρία
| 2019-03-25 23:15:00

Έλληνας άσος ζει ποδοσφαιρικό όνειρο: «Δεν ασχολούνται με διαιτησία δεν τους νοιάζει τίποτα»

Sportdog Team
Έλληνας άσος ζει ποδοσφαιρικό όνειρο: «Δεν ασχολούνται με διαιτησία δεν τους νοιάζει τίποτα»

Διηγείται απίθανες εμπειρίες.

Ο Σταύρος Τσουκαλάς αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας με την φανέλα της Κισβάρντα, όπου έχει συμπαίκτες δύο πρώην συμπαίκτες του στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Μπράνα Ίλιτς και τον Θοδωρή Μπέριο.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, του Αστέρα Τρίπολης και του Απόλλωνα Σμύρνης, μας μίλησε για την εμπειρία του στην Ουγγαρία και τον ΠΑΣ και έστειλε στους φίλους των Ηπειρωτών ένα μήνυμα. Φυσικά δεν γινόταν να μην το ρωτήσουμε αν όντως βρέθηκε πολύ κοντά στην επιστροφή του στον ΠΑΣ!

Διαβάστε τις δηλώσεις του στο campion.gr

Δυο λόγια για την νέα σου ομάδα και το πρωτάθλημα της Ουγγαρίας.

Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω στην Ουγγαρία. Ήθελα πολύ να μπορέσω να παίξω εκτός Ελλάδας. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ενδιαφέρον. Η ομάδα προσπαθούμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό και έχω την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος.

Στην ομάδα συνάντησες δύο πρώην συμπαίκτες σου. Ήταν πιο εύκολο αυτό για την προσαρμογή σου;

Σίγουρα όταν συναντάς σε κάτι ξένο δυο πολύ οικεία πρόσωπα, αυτό μόνο ευκολία μπορεί να σου φέρει στην προσαρμογή.

Ποιοί είναι οι φετινοί σας στόχοι;

Τον στόχο τον ανάφερα. Είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα πρώτη φορά ανέβηκε στην Α Εθνική, έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια όποτε αυτό από μόνο δείχνει ότι η πρώτη χρόνια θα ήταν δύσκολη.

Κάποιοι κατηγορούν το ποδόσφαιρο της Ουγγαρίας ότι είναι "κολλημένο" στην χρυσή εποχή του Πούσκας, ενώ κάποιοι άλλοι το εξάρουν για την πρόοδό του. Εσύ που βλέπεις τα πράγματα από μέσα, σε ποιά άποψη πιστεύεις ότι βρίσκεται η αλήθεια;

Το ποδόσφαιρο την Ουγγαρίας είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Την άποψη την υποτίμησης ίσως την είχα και εγώ στο μυαλό μου μέχρι που ήρθα και έζησα αυτά που βλέπω τώρα. Τα γήπεδα είναι υπερσύγχρονα, δεν υπάρχει καμία ατέλεια σε αυτό το κομμάτι. Οι εγκαταστάσεις είναι απίστευτα τρομερές και δεν είναι μόνο στην ομάδα που είμαι, αλλά και σε όλες σχεδόν. Το οικονομικό δεν χρειάζεται να το αναφέρω. Έτσι και αλλιώς σαν χώρα είναι ισχυρή σε αυτό τον τομέα. Εδώ όλα είναι αυτά που πρέπει για να σκέφτεσαι μόνο το ποδόσφαιρο. Το απολαμβάνω και χαίρεσαι κάθε εβδομάδα που έρχεται το παιχνίδι. Δεν ασχολείται κανείς μα κανείς με διαιτητές, δεν υπάρχουν παράγοντες ή πρόεδροι που να μην τους νοιάζει μόνο το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Γίνεται τρομερή βελτίωση εξάλλου τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ομάδες φαίνονται και στην Ευρώπη και αυτό γιατί δεν υπάρχει τόσο απαγόρευση όσο υπήρχε παλαιότερα στις μεταγραφές ξένων παικτών. Αυτό βοηθάει πολύ στο επίπεδο ποιότητας.

Την περασμένη μεταγραφική περίοδο βρέθηκες τόσο κοντά στον ΠΑΣ, όσο διαρρεόταν στα ΜΜΕ;

Δυστυχώς και λέω δυστυχώς δεν βρέθηκα καθόλου κοντά στον ΠΑΣ. Αυτό έβγαινε από κάποια ΜΜΕ και δεν ξέρω τον λόγο. Εγώ ήμουν διατεθειμένος και πολύ θετικά μάλιστα να καθόμουν να συζητούσα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παρακολουθείς τον ΠΑΣ; Πιστεύεις θα τα καταφέρει φέτος;

Ναι τον παρακολουθώ. Σίγουρα για να είναι εκεί που βρίσκεται υπάρχουν κάποιοι λόγοι αλλά μακάρι να μπορέσει έστω και τώρα στο τέλος να σωθεί η χρόνια. Η ομάδα έχει έμπειρους παίκτες που πιστεύω μπορούν να το διαχειριστούν. Γιατί τώρα πάνω στην πίεση αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η προσωπικότητα.

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φίλους του ΠΑΣ;

Ο κόσμος ακόμα και τώρα ακόμα και σε εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει ότι είναι δίπλα στην ομάδα και αυτό είναι το επόμενο σημαντικό κομμάτι για σωθεί η ομάδα. Και σε αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags