Facebook Pixel Superleague - Παναιτωλικός: Συνεργασία με τη Μπενφίκα - "Φέρνει" παίκτες και προπονητή
| 2019-04-19 18:30:00

Τρελό: Top ευρωπαϊκό κλαμπ κάνει "ντου" στη Superleague - Ποια ομάδα "παίρνει" - Σκάνε μεταγραφάρες!

Sportdog Team
Τρελό: Top ευρωπαϊκό κλαμπ κάνει "ντου" στη Superleague - Ποια ομάδα "παίρνει" - Σκάνε μεταγραφάρες!

"Στέλνει" και προπονητή. Τρομερή συνεργασία. Όλο το ρεπορτάζ.

Superleague - Παναιτωλικός: Εν πολλοίς μη αναμενόμενη η απόφαση του Τραϊανού Δέλλα να μην συνεχίσει στον πάγκο του Παναιτωλικού. Κατ’ άλλους, αποκλειστική του Ελληνα τεχνικού, αφού τα «καναρίνια» ήταν ικανοποιημένοι από τη δουλειά και το έργο του και ουσιαστικά είχαν ρίξει σε εκείνον το μπαλάκι για το αν αποφάσιζε ή όχι να μείνει στα ηνία και την ερχόμενη σεζόν.

Εχοντας φυσικά εκθέσει  και το πλάνο. Πλάνο που πλέον μετατρέπει τον Παναιτωλικό σε μια ομάδα «ανατροφής» ταλέντου, με προφανή στόχο την ανάδειξη ποδοσφαιριστών και (εννοείται) τις επικερδείς πωλήσεις. Και σε αυτό,  οι Αγρινιώτες δεν θα είναι μόνοι τους. Θα έχουν και την στήριξη, την τεχνογνωσία, την αρωγή της Μπενφίκα. Όχι σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά… εμπράκτως.

Οι σχέσεις των δύο ομάδων, γνωστό πως έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τον Παναιτωλικό να το αξιοποιεί με διάφορους δανεισμούς. Πλέον, αυτή η σχέση «επισημοποιείται». Οι δύο λοιπόν ομάδες έχουν συμφωνήσει σε μια συγκεκριμένη μορφή συνεργασίας, με τον Παναιτωλικό να μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα άτυπο feeder club των Λουζιτανών.

Θα παίρνει – κάθε χρόνο – σε… προνομιακά deals δανεικούς αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται είτε από τις περίφημες ακαδημίες των «αετών» είτε από τους (πάμπολλους) παίκτες τους που ανήκουν στην πρώτη ομάδα και κάθε χρόνο παραχωρούνται δανεικοί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Παράλληλα, η Μπενφίκα μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, η οποία είναι καθ’  όλα συμφωνημένη και απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις της – πιθανώς να γίνουν στο τέλος της χρονιάς θα έχει εννοείται τον πρώτο λόγο για ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα «καναρίνια» ως… εκκολαπτήριο ποδοσφαιριστών που θα αποκτά από την Ελλάδα και θα τους δίνει, μέσω των «καναρινιών» την ευκαιρία και τη δυνατότητα της εξέλιξης.

Δεν τελειώνει όμως εδώ η συνεργασία των δυο πλευρών, αφού οι Λουζιτανοί στο πλαίσιο της (προνομιακής) παροχής τεχνογνωσίας, θα έχουν και καταλυτικό λόγο και στις αποφάσεις των «καναρινιών» ως προς την τεχνική καθοδήγηση τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των τμημάτων υποδομής. Πορτογαλικό μοντέλο θα ακολουθηθεί στο Αγρίνιο, λογικό είναι η Μπενφίκα που κατ’ εξοχήν το πρεσβεύει τα τελευταία χρόνια να θέλει να το υπηρετήσει με Πορτογάλους προπονητές. Και έτσι, ο διάδοχος του Δέλλα στον πάγκο του Παναιτωλικού θα φέρει 101% την σφραγίδα της Μπενφίκα, είτε προερχόμενος από τα «σπλάχνα» της είτε έχοντας την έγκριση των Λουζιτανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξέλιξη-βόμβα για την καριέαρα του Μήτρογλου! "Τραβάει τα μαλλιά του" - Λέτε ξανά να...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags