Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έτσι έρχεται ο "ογκόλιθος" Ζερεμί Ματιέ
| 2019-04-30 12:15:00

Πώς έρχεται ο "ογκόλιθος" στο λιμάνι - Deal κόντρα σε όλα - Χοντρά λεφτά - "Καθαρίζει" ο Ισά

του Παναγιώτη Νικολάου
Πώς έρχεται ο "ογκόλιθος" στο λιμάνι - Deal κόντρα σε όλα - Χοντρά λεφτά - "Καθαρίζει" ο Ισά

Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Τι ζητάει. Όλο το παρασκήνιο.

Ολυμπιακός: Ζερεμί Ματιέ λοιπόν. Αυτό είναι το νέο όνομα που τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει στην μεταγραφική καθημερινότητα των Πειραιωτών. Ο 36χρονος Γάλλος στόπερ παρουσιάζεται πως είναι ο "εκλεκτός" του Πέδρο Μαρτίνς για την πολυπόθητη κάλυψη της θέσης του "ηγέτη" της οπισθοφυλακής των "ερυθρόλευκων".

Τα γαλλικά media μάλιστα, χθες, προχώρησαν λίγο περισσότερο την υπόθεση, κάνοντας λόγο πως ο παίκτης πλησιάζει στον Πειραιά, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Σπόρτινγκ "δεν στέκεται εμπόδιο". Η αλήθεια είναι -και εδώ ίσως να βρίσκεται το περίεργο της συγκεκριμένης αναφοράς- πως τα "λιοντάρια" δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να σταθούν εμπόδιο στον αλλοτινό διεθνή με τους "τρικολόρ" κεντρικό αμυντικό.

Ο λόγος; Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο ίδιος είναι ελεύθερος να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του! Μάλιστα, το ακόμη πιο αντιφατικό -σε σχέση με τα περί συμφωνίας που προκύπτουν από Γαλλία μεριά- είναι πως σύμφωνα με τους ρεπόρτερ της Σπόρτινγκ, η διάθεση του πορτογαλικού συλλόγου είναι να κρατήσει τον πολύπειρο στόπερ.

Πρόθεση μάλιστα των ανθρώπων της είναι να προτείνουν στον Ζερεμί Ματιέ επέκταση συμβολαίου, με μικρότερες απολαβές από τις τρέχουσες (εισπράττει περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ακόμη κάτι που "χτυπάει" αναφορικά με το θέμα της "συμφωνίας" που φέρεται να έχει πετύχει ο Ολυμπιακός, αφού το συγκεκριμένο ποσό είναι απλησίαστο…).

Επισημαίνουν μάλιστα πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει -η κατάθεση δηλαδή νέας πρότασης- γιατί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε διαμηνύσει προ καιρού στους ανθρώπους της Σπόρτινγκ πως πλέον, κοντεύοντας στην (ποδοσφαιρική) σύνταξη, επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του και εκεί να παίξει, σε χαμηλότερο επίπεδο, ποδόσφαιρο για ένα-δύο χρόνια ακόμη πριν "κρεμάσει" τα παπούτσια του.

Όχι γιατί ο ίδιος δεν νιώθει καλά το σώμα του -κάθε άλλο, ειδικά φέτος ήταν από τους καλύτερους της άμυνας της Σπόρτινγκ, χωρίς να δείχνει σε καμία περίπτωση την ηλικία του, γι’ αυτό άλλωστε και η επιθυμία για ανανέωση του συμβολαίου του- αλλά γιατί εμφανίζεται "χορτασμένος" από το κορυφαίο επίπεδο.

Τώρα, αν θεωρεί το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό ένα σκαλί πιο κάτω σε επίπεδο απαιτήσεων και θεωρεί πως ερχόμενος στους "ερυθρόλευκους" να πετύχει τον σκοπό που έχει θέσει για το τέλος της καριέρας του, εννοείται πως δεν έχουμε εμείς λόγο. Όπως και στο αν θα δεχθεί μια πρόταση η οποία θα υπολείπεται σίγουρα κατά πολύ από τις τρέχουσες απολαβές του (έτσι κι αλλιώς πάντως, οικονομικό πρόβλημα, δεν έχει). Ίσως, κομβικό ρόλο στην όποια τελικά απόφαση του, να παίζει ο μάνατζέρ του, ο Πιέρ Ισά, ο οποίος ως γνωστόν "λύνει και δένει" στον Ολυμπιακό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Έκλεισε" η πρώτη μεταγραφή Μαρινάκη - Απομένουν τα τυπικά - Τον πήρε από μεγαθήριο

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags