Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Γι' αυτόν τον Έλληνα τα σκάει - "Κλέβει" στόχο του Ολυμπιακού
| 2019-05-08 22:21:00

Βόμβες από Σπόρτινγκ - Γι' αυτόν τον Έλληνα τα σκάει - "Κλέβει" στόχο του Ολυμπιακού - Ποιον "καίει"

του Παναγιώτη Νικολάου
Βόμβες από Σπόρτινγκ - Γι' αυτόν τον Έλληνα τα σκάει - "Κλέβει" στόχο του Ολυμπιακού - Ποιον "καίει"

Ασύλληπτη καραμπόλα. Τα... σαρώνουν όλα. Ρεπορτάζ-φωτιά!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ούτε… ελληνική ομάδα να ήταν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Καθημερινές (έστω και κατ’ υπερβολή) οι αναφορές που θέλουν τον πορτογαλικό σύλλογο να εξετάζει ποδοσφαιριστές από τα μέρη μας ή Ελληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Πρώτα ήταν ο Κουλούρης, ακολούθησε ο Βρουσάι, μετά ο Λάμπρου και τις τελευταίες μέρες, πάλι ο Κουλούρης.

Από τον sportdog έχετε πρώτοι πληροφορηθεί το υπαρκτό ενδιαφέρον των «λιονταριών» για τον Λάμπρου. Εχει ξεχωρίσει από το scouting που έχουν κάνει οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ στην Ολλανδία, ο μάνατζερ του Ελληνα εξτρέμ έχει σχέσεις και καλή «πόρτα» στον σύλλογο, πρακτικά επιβεβαίωσε και ο ίδιος το ενδιαφέρον με δηλώσεις του στον Τύπο της χώρας, η Σπόρτινγκ «καίγεται» για εξτρέμ και θεωρεί τον Λάμπρου μια απολύτως προσιτή επιλογή για τα άκρα της επίθεσης της.

Το αν είναι ή όχι, το αν τελικά ο 22χρονος άσος θα επιστρέψει στην Τούμπα όπως είχε δεσμευτεί με διαδικτυακό του ποστάρισμα προ μηνών ο Γιώργος Σαββίδης, είναι το επόμενο ερώτημα. Ο Λάμπρου έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, στην Φορτούνα Σιτάρντ δεν πρόκειται να μείνει (δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς option αγοράς),  οπότε για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ αφενός θα πρέπει να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον «δικέφαλο» αφετέρου να πάρει και εγγυήσεις για ρόλο και χρόνο συμμετοχής.

Και εδώ ίσως να είναι το πρόβλημα, αφού στον ΠΑΟΚ, από το κέντρο και μπροστά, είναι γεμάτοι ταλέντο μεν, όχι εμπειρία δε. Πάνω κάτω μια ηλικία οι Λημνιός, Ζαμπά, Σβιντέρσκι, Ακπομ. Να προστεθεί και ο (ίδιας γενιάς) Λάμπρου; Πολλά τα projects που μαζεύονται και σίγουρα για μια ομάδα η οποία φιλοδοξεί να κάνει το επόμενο βήμα, καλή είναι η ύπαρξη ταλαντούχων και με δυναμική παικτών, επιβάλλεται όμως να υπάρχει και η εμπειρία. Και στη μία θέση των εξτρέμ, που αναζητά ενίσχυση ο πρωταθλητής, το βασικό ζητούμενο είναι αυτό ακριβώς,  η εμπειρία.

Ο ΠΑΟΚ διαρρέει πως με μια πρόταση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ,  ο Λάμπρου παραχωρείται. Στην Πορτογαλία θεωρούν «εντός πλαισίου» το συγκεκριμένο ποσό, εκτιμώντας μάλιστα πως και με κάτι λιγότερο (2 εκατ. ευρώ) το deal μπορεί να προχωρήσει. 

Οσο για τους άλλους δύο συμπατριώτες μας που φέρονται και εμφανίζονται τακτικά να βρίσκονται στη λίστα της Σπόρτινγκ; Θέμα Βρουσάι δεν υφίσταται, αφού ο Λάμπρου είναι αυτός που έχει ξεχωρίσει στα «λιοντάρια», ενώ για τον ομόσταυλο του στον ΠΑΟΚ, Κουλούρη, ισχύει το ενδιαφέρον και η παρακολούθηση. Ο αρχισκόρερ του φετινού πρωταθλήματος έχει ισχυρό… πουσάρισμα στον πορτογαλικό σύλλογο, θεωρείται (επίσης) μια οικονομική επιλογή,  ωστόσο δεν είναι μεταξύ των βασικών επιλογών της Σπόρτινγκ για τον «εκλεκτό» στην κορυφή της επίθεσης. Αυτός, όπως έχουμε και στο παρελθόν αναφέρει, είναι ο (φερόμενος ως στόχος του Ολυμπιακού) Ισλάμ Σλιμανί, ο οποίος και… καλοβλέπει – αρκεί να λυθεί το μεγάλο «αγκάθι» με τις οικονομικές παραμέτρους της συμφωνίας – ενδεχόμενη επιστροφή του στο «Αλβαλάδε». Κάτι που προφανώς, αν γίνει, εννοείται πως θα «κάψει» και τις όποιες πιθανότητες του Κουλούρη να γίνει κάτοικος Λισαβόνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενα wonderkid για τον Ολυμπιακό - Ο 17χρονος ομογενής που τρέλανε την Ευρώπη... πιάνει Λιμάνι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags