Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Κάκιστη εμφάνιση και ήττα με 3-0 από την Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-06-08 23:42:00

Porca miseria! Τραγική η Εθνική, γλίτωσε τον διασυρμό - "Πάρτι" της Ιταλίας στο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Porca miseria! Τραγική η Εθνική, γλίτωσε τον διασυρμό - "Πάρτι" της Ιταλίας στο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη κλάση η Σκουάντρα Ατζούρα, "καθάρισε" με 3-0.

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε μια απογοητευτική εμφάνιση και παραδόθηκε από νωρίς στη σαφώς ποιοτικότερη Ιταλία, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο, με τους Μπαρέλα (23’), Ινσίνιε (30’) και Μπονούτσι (33’) να πετυχαίνουν τα γκολ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε ασύνδετο και δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο, ενώ στο αμυντικό κομμάτι πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τα «πειράματα» του Άγγελου Αναστασιάδη στην ενδεκάδα.

Η Εθνική έμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου με 4 πόντους ούσα ισόβαθμη με τη Βοσνία, ενώ η Ιταλία έχει 9 και η Φινλανδία 6. Το παιχνίδι της Τρίτης με την Αρμενία (έχει 3 βαθμούς) στο ΟΑΚΑ θεωρείται κομβικό για την προσπάθεια της Ελλάδας να καταλάβει μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις για τα τελικά του Euro 2020.

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε στο παιχνίδι με ξεκάθαρη διάθεση να αφήσει μεν την κατοχή της μπάλας στους Ιταλούς, αλλά ταυτόχρονα να πιέσει στο μισό των αντιπάλων ώστε να τους δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί η Εθνική μας να προβλημάτισε την Ιταλία σε ορισμένες φάσεις που πίεσε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Παράλληλα, οι επιστροφές των διεθνών μας στην άμυνα όταν οι Ιταλοί έσπαγαν το πρέσινγκ δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, με αποτέλεσμα η αμυντική τετράδα να μένει εκτεθειμένη. Καθόλου απρόσμενη εξέλιξη, από τη στιγμή που οι τρεις παίκτες του άξονα (Σιόβας, Κουρμπέλης, Σάμαρης) δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους.

Έτσι την πάτησε η Εθνική στο 23’, με την Ιταλία να ανοίγει το σκορ. Ο Μπελότι βρέθηκε στο ένας με έναν με τον Μανωλά, τον απέφυγε εύκολα και γύρισε την μπάλα από αριστερά στον επερχόμενο Μπαρέλα, που σκόραρε με δεξί πλασέ.

Αντίδραση από την Ελλάδα εν υπήρξε, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι, ενώ η κυκλοφορία μπάλας ήταν σχεδόν… ανύπαρκτη. Στο 30’ η Ιταλία διπλασίασε τα τέρματά της με ένα πανέμορφο γκολ του Ινσίνιε. Ο σταρ της Νάπολι πέρασε τον Σάμαρη, και έχοντας πολύ χώρο από τα αριστερά, «εκτέλεσε» τον Μπάρκα με καταπληκτικό πλασέ στην απέναντι γωνία. Πριν προλάβει η «γαλανόλευκη» να συνέλθει από το σοκ, ήρθε και τρίτο χτύπημα στο 33’, όταν ο Έμερσον έκανε τη σέντρα και ο Μπονούτσι «έγραψε» το 3-0 με κοντινή κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο «κύλησε» σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς, αφού οι Ιταλοί κατέβασαν ταχύτητα, ενώ η Ελλάδα έμοιαζε συμβιβασμένη με την ήττα. Τουλάχιστον, με την αλλαγή της διάταξης σε 3-5-2, η Εθνική μας εμφανίστηκε πιο συμπαγής και με μεγαλύτερη συνοχή στο γήπεδο.

Στο 69’ ο Φορτούνης είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, όμως ο Σιρίγκου απέκρουσε το δυνατό μονοκόμματο σουτ του, ενώ στο 74’ ήταν η σειρά του Μπάρκα να κάνει μεγάλη απόκρουση σε τετ με τον Ινσίνιε. Στο 77’ ο Μασούρας σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Εθνικής μας, αφού βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και προσπάθησε να πασάρει στον Φορτούνη αντί να σουτάρει. Η άμυνα της Ιταλίας έκοψε και στη συνέχεια της φάσης ο Σιώπης σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 81’ ο Κιέζα αστόχησε από τη μικρή περιοχή, στο 86’ ο Μπάρκας απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Φλορέντσι και στο 89’ έκανε σπουδαία επέμβαση σε ωραίο σουτ του Ινσίνιε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: Η Εθνική πρέπει να ξεχάσει γρήγορα το σημαρινό ματς, αφού σχεδόν κανένας διεθνής δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η μεγαλύτερη ζημιά για την ομάδα του Αναστασιάδη προήλθε από την αδυναμία του Γιώργου Μασούρα να καλύψει αποτελεσματικά τον Ζέκα στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι Ινσίνιε και Έμερσον να κάνουν… πάρτι στη δεξιά πλευρά της Εθνικής μας.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Άγγελος Αναστασιάδης κατέβασε την Ελλάδα με εκπλήξεις. Σε σχήμα 4-3-3 ο Μπάρκας πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, τον Ζέκα δεξιά και τον Σταφυλίδη αριστερά. Ο Σιόβας αγωνίστηκε σε ρόλο-έκπληξη ως αμυντικός χαφ, έχοντας στο πλάι του τους Κουρμπέλη και Σάμαρη. Στο δεξί άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Μασούρας, στο αριστερό ο Κολοβός και σε θέση «ψευτοεννιαριού» ο Φορτούνης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Έλληνας τεχνικός άφησε τα πολλά «πειράματα». Γύρισε το σύστημα σε 3-5-2, με τον Σιόβα στα στόπερ, τον Μαυρία σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, τον Ζέκα στο κέντρο και τον Σιώπη στον άξονα αντί του Κουρμπέλη.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε και η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Τερματοφύλακας ήταν ο Σιρίγκου, με αμυντική τετράδα τους Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι και Έμερσον, από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Ζορζίνιο, Βεράτι και Μπαρέλι. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μπελότι, έχοντας στα δεξιά του τον Κιέζα και στα αριστερά τον Ινσίνιε.

Η ΦΑΣΗ: Το δεύτερο γκολ της Ιταλίας, με τον Ινσίνιε να σκοράρει με μαγικό τρόπο, ουσιαστικά «έσβησε» κάθε ελπίδα της Εθνικής μας.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Άντονι Τέιλορ, που είχε ελάχιστες δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η κάκιστη εμφάνιση και η «βαριά» εντός έδρας ήττα προκαλεί μεγάλη απογοήτευση, όμως η Εθνική μας οφείλει να συνέλθει άμεσα, με πρώτο βήμα τη νίκη κόντρα στην Αρμενία την Τρίτη.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Μπάρκας, Σιόβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κουρμπέλης (46' Σιώπης), Ζέκα, Σταφυλίδης, Σάμαρης (77' Μπακασέτας), Φορτούνης, Μασούρας, Κολοβός (46' Μαυρίας)

ΙΤΑΛΙΑ (Μαντσίνι): Σίριγκου, Φλορέντσι, Έμερσον Παλμιέρι (68' Ντε Σίλιο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (81' Πελεγκρίνι), Κιέζα, Μπελότι (84' Μπερναρντέρσκι), Ινσίνιε

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags