Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτόν φέρνει ο Μαρικάκης... αύριο το πρωί
| 2019-07-10 11:25:00

Ξεχάστε όλα τα ονόματα! - Αυτόν φέρνει ο Μαρινάκης... αύριο το πρωί - Είναι για πάγκο, 36 ετών

του Παναγιώτη Νικολάου
Ξεχάστε όλα τα ονόματα! - Αυτόν φέρνει ο Μαρινάκης... αύριο το πρωί - Είναι για πάγκο, 36 ετών

Πρώην "πράσινος" άσος στον Ολυμπιακό; Aποκάλυψη sportdog. 

Οι σύνδεσμοι που ενώνουν Νότιγχαμ Φόρεστ και Ολυμπιακό, αναρίθμητοι. Οι ανταλλαγές, οι "διευκολύνσεις", σαφώς πιο... μετρήσιμες, αλλά σε κάθε περίπτωση ενισχυτικές της σχέσης... αίματος που συνδέει τους δύο συλλόγους.

Μοιραία πλέον, έχει καθιερωθεί ουσιαστικά, τόσο στον τοπικό Τύπο του Νότιγχαμ όσο και στον ελληνικό, στο ρεπορτάζ των "ερυθρόλευκων", οτιδήποτε περισσεύει στον έναν να… φορτώνεται στον άλλον.

Και εδώ άλλωστε τα παραδείγματα (συνήθως βέβαια με κατεύθυνση από Πειραιά προς Νότιγχαμ) είναι αρκετά. Η τοπική εφημερίδα της αγγλικής πόλης, η Post -κάθε άλλο παρά αξιόπιστη, ακόμη και σε θέματα της Φόρεστ… - είπε να πρωτοτυπήσει χθες, στέλνοντας δύο νυν στελέχη των "κόκκινων" στον Ολυμπιακό. Τον Κλαούντιο Γιάκομπ και τον Κόστιλ Παντιλίμον.

Ο πρώτος, Αργεντινός, αμυντικός μέσος, δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου πέρυσι, έχει έναν χρόνο συμβόλαιο (αν και αυτά, είναι μάλλον τυπικότητες όταν μιλάμε για deals μεταξύ των δύο συγκεκριμένων συλλόγων), είναι πλέον στα 32 του και προφανώς δεν υπολογίζεται ούτε από τον νέο τεχνικό της Φόρεστ, Σαμπρί Λαμουσί.

Είχε γραφτεί και στο παρελθόν ως μεταγραφικός στόχος ελληνικών ομάδων, τότε όμως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήθελε με τίποτα να έρθει στην πατρίδα μας.

Ο δεύτερος, 32χρονος διεθνής Ρουμάνος τερματοφύλακας, αναντικατάστατος στην περυσινή σεζόν με τη Φόρεστ, ωστόσο από τη στιγμή που αποκτήθηκε δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι ο ταλαντούχος Κοσοβάρος, Μούριτς, πολλοί εκτιμούν πως θα είναι αυτός που θα "πρέπει" να παίζει, στέλνοντας τον Παντιλίμον είτε στον πάγκο είτε στην έξοδο του "Σίτι Γκράουντ".

Τι λοιπόν ισχύει πραγματικά; Ξεπερνώντας οτιδήποτε συμβατικό γνωρίζουμε για μεταγραφικές υποθέσεις, είναι προφανές πως αν στον Ολυμπιακό το αποφασίσουν, οι δύο παίκτες έρχονται και... αύριο στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα όμως, αφενός ο Γιάκομπ δεν έχει τα χαρακτηριστικά του μέσου που αναζητούν οι "ερυθρόλευκοι" (είναι ένας καθαρός αμυντικό χαφ και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει κάτι τέτοιο), αφετέρου ο Παντιλίμον -πέραν του ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν και πόσο θα υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν- είναι ένας τερματοφύλακας ο οποίος μπορεί άνετα να φέρει και χρήματα στη Φόρεστ, ή ακόμη και ο ίδιος, να διεκδικήσει την παραμονή του (και να την πετύχει) στο κορυφαίο επίπεδο, έχοντας ενεργό, βασικό ρόλο και όχι αναπληρωματικού όπως προαλείφεται σε περίπτωση που έρθει στον Ολυμπιακό. 

Συμπερασματικά, τον Σουντανί που όντως ήθελαν στον Ολυμπιακό, τον έφεραν στον Πειραιά από τη Φόρεστ. Αν ήταν να κρατήσουμε μια ακόμη περίπτωση που ενδεχομένως να "έπαιζε", αυτή δεν θα ήταν κανείς από τους προαναφερθέντες, αλλά ο γνωστός μας Λουκ Στιλ, ο οποίος αφενός ανήκει ακόμη στη Φόρεστ, αφετέρου πλέον είναι -οριστικά- εκτός rotation και σίγουρα, στα 36 του, δεν θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα αποτελώντας την εναλλακτική επιλογή (έμπειρη, όπως αναζητάει ο Ολυμπιακός) του Ζοσέ Σα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Βαλμπουενά τώρα; Αυτός θα κάνει τη διαφορά φέτος στον Ολυμπιακό - Έχουν τρελαθεί οι οπαδοί

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags