Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Όλο το παρασκήνιο της συμφωνίας
| 2019-07-23 10:15:00

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ! Πήρε το Νο1 χαφ της λίστας ο ΠΑΟ - Του δίνουν τη φανέλα με το "10";

του Νίκου Στεργίου
Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ! Πήρε το Νο1 χαφ της λίστας ο ΠΑΟ - Του δίνουν τη φανέλα με το "10";

Πολύ καλός παίκτης, θα αλλάξει τη σύσταση στη μεσαία γραμμή!

Παναθηναϊκός: Τέλος καλό, όλα καλά. Από σαράντα κύματα πέρασε η συμφωνία για τον δανεισμό του Γκάγιας Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά, σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί με τον ερχομό του Νορβηγού μέσου στην Αθήνα και την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Καταλύτης της συμφωνίας, αφενός η απόφαση του να δεχτεί μικρότερες απολαβές από αυτές που του εξασφάλιζε η συμφωνία του με τον ΑΠΟΕΛ για την τρέχουσα σεζόν, οι εγγυήσεις που ζήτησε (και τελικά έλαβε) από τους «πράσινους» τόσο για την προκαταβολή που (λογικά) αξίωσε όσο και τον διακανονισμό των δόσεων, ενώ φυσικά, κομβικό – και τελευταίο χρονικά – εμπόδιο που ξεπεράστηκε προκειμένου να φτάσουμε στη συμφωνία ήταν η απαίτηση των πρωταθλητών Κύπρου να έμπαινε option αγοράς στον 24χρονο μέσο.

Option που οι «γαλαζοκίτρινοι» ήθελαν να είναι υποχρεωτική, κάτι στο οποίο αρχικά ο Νταμπίζας δεν είχε πρόβλημα να δεχτεί, όχι όμως και το ποσό που αξίωναν ως ποσό αγοράς οι πρωταθλητές Κύπρου. Εν τούτοις, οι όροι μάλλον… αντιστράφηκαν, αφού option αγοράς μπήκε – και για τα δεδομένα του μνημονιακού Παναθηναϊκού είναι τεράστια-, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτική. 

Σημερινό δημοσίευμα της «Πράσινης» κάνει λόγο για buy-out που θ’ αγγίζει το 1,6 εκατ. ευρώ. Ποσό, επαναλαμβάνουμε, εκτός (φετινής τουλάχιστον) πραγματικότητας των «πρασίνων», ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog, υπάρχουν… διαβαθμίσεις στο ακριβές ποσό ανάλογα με τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού (αν για παράδειγμα εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή συμμετοχή του χρόνου),  αλλά και επίσης, έχει προβλεφθεί λεπτομερής διακανονισμός στην καταβολή του ποσού που – τελικά – θα είναι αυτό που τέτοια εποχή (πάνω κάτω) του χρόνου θα διατεθεί προκειμένου να μονιμοποιήσει την παραμονή του Ζαχίντ στο ρόστερ των «πράσινων». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερό παρασκήνιο στον Ολυμπιακό - Έξαλλος ο Μπλατ - Τεράστιο πρόβλημα με τον...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags