Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ: "Αυτόν να προσέξει ο Ολυμπιακός από Μπασακσεχίρ" - Πρόβλεψη... βόμβα για το ματς στην Πόλη!
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-03 18:18:00

"Αυτόν να προσέξει ο Ολυμπιακός από Μπασακσεχίρ" - Πρόβλεψη... βόμβα για το ματς στην Πόλη!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Αυτόν να προσέξει ο Ολυμπιακός από Μπασακσεχίρ" - Πρόβλεψη... βόμβα για το ματς στην Πόλη!

Τούρκος αναλύει το προφίλ της αντιπάλου των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ: Οι Έλληνες οπαδοί πήραν μία γεύση από Μπασάκσεχιρ πριν βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο φιλικό με την ΑΕΚ. Η τουρκική ομάδα ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα κόντρα στην Ένωση σε ένα παιχνίδι, στο οποίο έδειξε, ότι δεν αποτελεί φόβητρο για τους ερυθρόλευκους στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League.

Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης έχει πολλές διαφορές με πέρσι, όπως παρατηρεί ο Μουσταφά Μπόρα. O γνώστης του τούρκικου ποδοσφαίρου μίλησε στο Sportdog για την αντίπαλο των Πειραιωτών, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού που αγωνίζεται και τις μονάδες που πρέπει να προσέξει η ελληνική ομάδα, η οποία, όπως επιβεβαιώνει, δεν θα έχει τόσο δύσκολο έργο.

Πως είναι η Μπασάκσεχιρ μετά την περσινή σεζόν;

«Η ομάδα έχασε δυναμική σε σχέση με την τελευταία αγωνιστική περίοδο, στην οποία τερμάτισε δεύτερη στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ειδικά με την αποχώρηση του Εμρέ Μπελόζογλου και του Ρίαντ Μπάγιτς. Ο πρώτος ήταν μεγάλος σε ηλικία αλλά έμπειρος και καλός ηγέτης. Σημαντικότερη ήταν η αποχώρηση του προπονητή, ο οποίος δημιούργησε μία πολύ καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ο Αμπντουλάχ Αβτζή πήγε στη Μπεσίκτας στο τέλος της χρονιάς. Ο Οκάν Μπουρούκ είναι ο νέος προπονητής και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι χάντικαπ».

Ποιες διαφορές παρατηρούνται με τον νέο προπονητή;

«Με τον Αβτζή, η Μπασάκσεχιρ συνήθιζε να παίζει με κόντρα επιθέσεις έχοντας εξασφαλισμένη καλά την άμυνά της. Ήταν αυθεντία στην τακτική. Έπαιζε αμυντικά και παρήγαγε ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις. Με τον Μπουρούκ δεν μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο αποτελεσματικά όπως παρατηρείται. Δεν έχει δείξει θετικά σημάδια μέχρι στιγμής. Η ομάδα έχασε σημαντικά κομμάτια της, έκανε μεταγραφές για να αναπληρώσει τα κενά, ακόμα όμως θέλει χρόνο για να βρει χημεία».

Οπότε ο Ολυμπιακός δεν θα έχει δύσκολο έργο;

«Κατά τη γνώμη μου, αυτός θα είναι ένας εύκολος προκριματικός γύρος για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχασε την αρμονία της και φαίνεται δύσκολο να την επανακτήσει. Δεν θα είναι έκπληξη αν οι Πειραιώτες νικήσουν στην Τουρκία».

Ποιους παίκτες πρέπει τουλάχιστον να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Ο Βίσκα είναι παίκτης κλειδί στην κυριολεξία. Είναι ένας παίκτης, τον οποίο πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός. Ο Κριβελί είναι ένας επιθετικός που μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Ο Γκούλμπραντσεν που τον πήρε από τη Σάλτσμπουργκ είναι επίσης επιθετικός και χρίζει προσοχής. Υπάρχουν και άλλες επιλογές στο σκοράρισμα όπως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι και της Μπεσίκτας, Ντεμπά Μπα, ο Έρντιντς και ο Ρομπίνιο. Ο τελευταίος πάντως δεν κατάφερε να κάνει καλές εμφανίσεις στην προετοιμασία. Ο Κλίτσι επίσης βγαίνει πολλές φορές από την άμυνα και συμμετέχει στις αντεπιθέσεις».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευη εξέλιξη για πρώην Έλληνα του Ολυμπιακού - Έφυγε από το Λιμάνι για να πάει εκεί;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags