Facebook Pixel Τι σχέση έχει ο Φερέιρα με τον Εντουάρντο που κλείνει η Ξάνθη!
| 2019-08-05 18:36:00

Άφωνη η Superleague - Αυτό είναι το deal που τρελαίνει κόσμο - Έτσι έγινε - "Εμπλοκή" Φερέιρα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Άφωνη η Superleague - Αυτό είναι το deal που τρελαίνει κόσμο - Έτσι έγινε - "Εμπλοκή" Φερέιρα!

Μεταγραφάρα από το πουθενά. Από ποιον και με ποιον;

Σε μεταγραφή που ταιριάζει περισσότερο σε ομάδα πεντάδας της Superleague, αυτή που συμφώνησε κατά τους Πορτογάλους, η Ξάνθη. Ο λόγος για τον Εντουάρντο, τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, για τον οποίο πέρυσι η Μπράγκα πλήρωσε 1,25 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Εστορίλ! Προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος πάντως δεν τον χρησιμοποίησε ιδιαίτερα την περασμένη σεζόν, δίνοντας του μόλις έξι ματς στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (τα δύο βασικός).

Ενας άλλος συσχετισμός που προκύπτει με τον ΠΑΟΚ είναι και το γεγονός ότι η Εστορίλ η οποία και έφερε τον 26χρονο χαφ στην Ευρώπη, ήταν η ομάδα στην οποία θήτευσε (με επιτυχία) ο Μάριο Μπράνκο ως τεχνικός διευθυντής. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2016, όταν δηλαδή και αποκτήθηκε ο Εντουάρντο, ωστόσο πηγές από την Πορτογαλία θεωρούν δεδομένο πως η αγορά του Βραζιλιάνου ήταν δική του εισήγηση.

Το deal της Ξάνθης προφανώς προβλέπει δανεισμό, αφού το συμβόλαιο του Εντουάρντο με την Μπράγκα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Παραμένει άγνωστο αν έχει συμφωνηθεί ρήτρα αγοράς, μοιάζει δύσκολο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ποσό που δαπάνησαν πέρυσι οι «αρσεναλίστας» προκειμένου να αγοράσουν τον Βραζιλιάνο, ο οποίος δεδομένα και ανεξαρτήτως τι συμφωνία έχει πετύχει η Ξάνθη με την Μπράγκα, θα έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στους ακρίτες.

Και επίσης, μια ακόμη λεπτομέρεια που κάνει περισσότερο ιντριγκαδόρικη την εν λόγω μεταγραφή, αφού υπενθυμίζουμε πως όταν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αγοράσει τον Αμπέλ Φερέιρα από την Μπράγκα, στο deal προβλέπονταν πως για όσο διάστημα ο Πορτογάλος βρίσκεται στον πάγκο του «δικέφαλου», δεν θα είχε δικαίωμα να διεκδικήσει/καταθέσει πρόταση/αγοράσει ποδοσφαιριστές από την πρώην ομάδα του, την Μπράγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή θα είναι «ρουκέτα» - Όνομα-φωτιά για την θέση του φορ στον ΠΑΟΚ - Μεγάλη κλάση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags