Facebook Pixel Άρης: "Βαριά" ήττα με 3-0 από τη Μόλντε (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-08 21:51:00

Όλα στραβά κι ανάποδα - «Καθάρισε» τον Άρη η Μόλντε – Ψάχνει… θαύμα στη ρεβάνς! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Όλα στραβά κι ανάποδα - «Καθάρισε» τον Άρη η Μόλντε – Ψάχνει… θαύμα στη ρεβάνς! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Βαριά"  ήττα με 3-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Άρης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έφυγε από τη Νορβηγία με ήττα 3-0 από τη Μόλντε, σκορ που τον αναγκάζει να ψάξει για επική ανατροπή στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου.

Οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν προβληματική εικόνα, ειδικά στην άμυνα, και δέχθηκαν δύο γκολ στο 27’ και στο 32’, με το ματς να «στραβώνει» από νωρίς. Ο Βέλεθ άφησε τον Άρη με δέκα παίκτες (μάλιστα τραυματίστηκε στη φάση της αποβολής και θα λείψει στον επαναληπτικό) στο 64’ και οι Νορβηγοί έβαλαν το… κερασάκι στην τούρτα με τρίτο γκολ στο 89’.

Το ματς

Ο Άρης μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και μάλιστα ήταν ο πρώτος που έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Σάσα, που έκανε ωραία ατομική ενέργεια στο 5’, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να βρουν επιθετικό ρυθμό, με τους Νορβηγούς να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Άρης, πάντως, επιδείκνυε σωστή αμυντική συμπεριφορά και αντιμετώπιζε τις επιθέσεις της Μόλντε χωρίς προβλήματα, ενώ στο 21’ παραλίγο να σκοράρουν με εντυπωσιακό τρόπο, όταν ο γκολκίπερ των Νορβηγών έκανε δύσκολη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια.

Όλα αυτά μέχρι το 27’, χρονικό σημείο που σηματοδότησε την «κατάρρευση» του Άρη, που δέχθηκε δύο γκολ σε πέντε λεπτά. Στο 27’ οι Νορβηγοί άλλαξαν πολύ όμορφα -αλλά και χωρίς πίεση- την μπάλα. Μετά από τρεις γρήγορες πάσες ο Έικρεμ έγινε αποδέκτης της μπάλας και νίκησε τον Κουέστα με δεξί πλασέ για το 1-0. Στο 32’ ο γκολκίπερ του Άρη έκανε κακή πάσα προς τον Μπάσα και οι παίκτες της Μόλντε έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή.. Δύο σουτ αποκρούστηκαν, όμως η άμυνα του Άρη δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο τρίτο, με τον Χέσταντ να «γράφει» το 2-0 σε κενό τέρμα. Αντίδραση από τους Θεσσαλονικείς δεν υπήρξε, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Ντιγκινί με το αριστερό στο 40’, που έδιωξε σε κόρνερ ο Κράνινξ.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πιο επιθετικό προσανατολισμό, όμως δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Δύο σουτ του Ιντέγε (48’, 52’) δεν προβλημάτισαν τον Κράνινξ, ενώ το πλασέ του Μπάσα έπειτα από ωραίο συνδυασμό στο 50’ κόντραρε στον Ντιγκινί.

Η επιθετική δραστηριότητα των Κιτρινόμαυρων αποδείχθηκε παροδική, αφού η Μόλντε πήρε άμεσα τα ηνία. Μάλιστα, στο 54’ ο Άρης γλίτωσε από… βέβαιο γκολ, με τον Σούντγκρεν να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Τζέιμς λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Τα πράγματα έγιναν «σκούρα» στο 64’, όταν οι Θεσσαλονικείς έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο Βέλεθ τράβηξε τον Τζέιμς για να μην τον αφήσει να φύγει απέναντι στον Κουέστα και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα!

Η κάκιστη βραδιά για τον Άρη ολοκληρώθηκαν στο 89', με τον Έλιγκσεν να κάνει το 3-0 με δυνατό αριστερό σουτ έπειτα από κακή απομάκρυνση της άμυνας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: Ολόκληρη η αμυντική πεντάδα του Άρη (μαζί με τον τερματοφύλακα Κουέστα) έδειχνε να πελαγοδρομεί σε αρκετές φάσεις από το 27’ και έπειτα, με αποτέλεσμα να χαρίσει τρία «φθηνά» γκολ στη Μόλντε.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Διαμαντής Βάβαλης κάθισε στον πάγκο του Άρη λόγω τιμωρίας του Σάββα Παντελίδη, με τους Θεσσαλονικείς να κατεβαίνουν με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κουέστα, με τους Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ και Κόρχουτ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Μπάσα, Σάσα και Ματίγια, ενώ στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Τόνσο, Ντιγκινί και στην κορυφή ο Ιντέγε.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Μόλντε του Έρλινγκ Μόε. Τερματοφύλακας ο Κράνινξ, με δίδυμο στόπερ τους Μπιόρνμπακ και Γκαμπριέλσεν, δεξί μπακ τον Χάραλσεϊντ και αριστερό τον Χάουγκεν. Το δίδυμο του άξονα αποτέλεσαν οι Χουσέιν και Αούρσνες, ενώ οι Έικρεμ, Χέσταντ και Ομοϊγιουάνφο κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τζέιμς.

Η ΦΑΣΗ: Η αποβολή του Βέλεθ, που διέλυσε κάθε φιλοδοξία του Άρη να ανατρέψει τα δεδομένα.

ΜΟΛΝΤΕ (Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκαμπριέλσεν, Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσέιν (72’ Έλιγκσεν), Άουρσνες, Χάραλντσέιντ, Χέσταντ (90+2 Μόστρεμ), Χάουγκεν, Ομοϊγουάνφο (85’ Κνούτζον).

ΑΡΗΣ (Βάβαλης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα (68’ Δεληζήσης), Ματίγια, Σάσα, Τόνσο (74’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Ιντέγε (80’ Ιντέγε).

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags