Facebook Pixel Τοπίδης: «Δεν κάθονται στα συμβόλαιά τους Μουνιέ και Οικονόμου - Καταλαβαίνω τη ζημιά του ΠΑΟ»
| 2019-09-04 14:39:00

«Δεν κάθονται στα συμβόλαιά τους Μουνιέ και Οικονόμου - Καταλαβαίνω τη ζημιά του ΠΑΟ»

Sportdog Team
«Δεν κάθονται στα συμβόλαιά τους Μουνιέ και Οικονόμου - Καταλαβαίνω τη ζημιά του ΠΑΟ»

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο των δύο ποδοσφαιριστών.

Ο Έλληνας μάνατζερ Παύλος Τοπίδης, εκπρόσωπος των Αντονί Μουνιέ και Βαγγέλη Οικονόμου, μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για τις υποθέσεις των δύο παικτών και την διαδικασία να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

-Για την περίπτωση και πως απαιτεί το σύνολο του συμβολαίου για να αποχωρήσει: 

«Ο Αντονί Μουνιέ ουδέποτε ζήτησε ολόκληρο το συμβόλαιό του για να φύγει. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επέλεξε να μην σχολιάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά καμία φήμη εδώ και ενάμιση χρόνο. Ο Αντονί ποτέ δεν ζήτησε ούτε να κάτσει στο συμβόλαιο του ούτε να το πάρει ολόκληρο και να φύγει. Έχει δείξει μια διαγωγή που και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα το επιβεβαιώσουν. Eίναι απόλυτα επαγγελματίας, είναι σε κατάσταση τέλεια αυτή τη στιγμή, εργομετρικά.

Ουδέποτε εξέφρασε κάποια άρνηση να κάνει κάποιο πρόγραμμα και είμαστε απόλυτα επαγγελματίες, όπως είναι και ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής, για να το ξεκαθαρίσω αυτό».

-Για το τι έχει γίνει στις επαφές με τον Μουνιέ:
«Ο Παναθηναϊκός μας ζήτησε τον Μάιο να βρούμε πρώτα ομάδα και μετά να συζητήσουμε για τη λύση του συμβολαίου. Τότε μας είπε ότι δύσκολα θα υπάρχει αποζημίωση.
Στις 30 Αυγούστου, δύο μέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, επειδή δεν είχε βρεθεί πρόταση, μας φώναξαν να συζητήσουμε για να δοθεί μια αποζημίωση και να το λύσουμε. Ξεκινήσαμε κάποιες συζητήσεις, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση».

-Για το αν έχει μειώσει τις απαιτήσεις του ο Μουνιέ:
«Δεν ζητάει όλο το συμβόλαιο για να φύγει. Νομίζω είναι ξεκάθαρο στους ανθρώπους της ΠΑΕ. Οποιοδήποτε ενδιαφέρον υπήρξε το καλοκαίρι, εμείς το συζητήσαμε. Δεν είπαμε ότι δεν πάμε εδώ, δεν πάμε εκεί. 

Επίσης να σας δώσω ένα παράδειγμα: μέσω της ΠΑΕ ήρθε μια πρόταση δοκιμής τον Ιούλιο από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, την οποία δεχτήκαμε να τη συζητήσουμε. Αυτό έγινε τον Ιούλιο, αλλά τελικά δεν ήρθε επίσημα, άρα δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. 

Εγώ μίλαγα στην Τουρκία αρκετά, σε χώρες που μπορεί να μην σκεφτόμασταν τον Μάιο, αλλά θεωρούμε πως και επαγγελματικά για τον Άντονι και προς σεβασμό για τον Παναθηναϊκό, έπρεπε να δοθεί λύση. Συμβαίνει δυστυχώς και αυτό.

Επίσης θεωρώ, κι αυτή είναι προσωπική μου άποψη, ότι πληρώνουμε λιγάκι τις επιλογές που έχουν κάνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Για να γίνω σαφής, δεν έχει πει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι ο Μουνιέ είναι υγιής από τον Γενάρη, δεν έχει πει ότι τον προηγούμενο Αύγουστο που τραυματίστηκε είχε γίνει λάθος εκτίμηση και χάσαμε δύο μήνες. Γιατί το τότε ιατρικό τιμ είχε βρει λάθος τραυματισμό.

Και το τελευταίο είναι ότι στις 28 Αυγούστου είχα επικοινωνία με την διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και είχα βρει έναν άλλο τρόπο για να λύσουμε τη συνεργασία: να μείνουμε στον Παναθηναϊκό με τα ίδια λεφτά για δυο χρόνια. Δηλαδή να πάρουμε το συμβόλαιο που υπάρχει, να το διαιρέσουμε διά του δύο και ο Μουνιέ, εάν και εφόσον κρίνει ο εκάστοτε προπονητής πως είναι fit, να προσφέρει».

-Για το αν μίλησε με τον Αλαφούζο ή με τον Νταμπίζα για αυτό το ενδεχόμενο:
«Είχα επαφή με τον κ. Αλαφούζο και το πρότεινα αυτό. Για να το ξεχωρίζουμε, καλά κάνει το τεχνικό τιμ που λέει ότι δεν τους κάνει ο παίκτης. Τους δόθηκε αυτή η λύση και θέλω να δείξω πως υπήρχε μια πρόταση για να βρεθεί λύση. Έπρεπε να έχουμε βέβαια και το «οκ» του ποδοσφαιρικού τμήματος".

-Για το αν είναι μεγάλη η διαφορά στο οικονομικό: 

«Οχι. Δεν είναι μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει αρκετά και ο ποδοσφαιριστής έχει πέσει αρκετά. αλλά ακόμα δεν έχουμε βρει τη χρυσή τομή».

-Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα:
«Χάσαμε ένα μεγάλο ατού που ήταν η ελευθέρας του για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Και να μείνει ελεύθερος τώρα, το πιθανότερο είναι να μείνει χωρίς ομάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε. Υπάρχει το Κατάρ, τα Εμιράτα, είναι αγορές από έξι – επτά χώρες συνολικά, όμως στα τέλη Νοεμβρίου ανοίγουν οι αγορές στην Ασία. 

Ο στόχος μας είναι να βρεθεί λύση. Ο Αντονί θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να αποδείξει ότι όσα έχουν βγει δεν ισχύουν και ότι είναι απολύτως καλά».

-Για το γεγονός πως κυκλοφορεί ότι έχει στυλώσει τα πόδια του και δεν λύνει το συμβόλαιο του: 

«Δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Ούτε έχει στυλώσει τα πόδια, ούτε αρνείται. Εχει ζητήσει να πάει στην προετοιμασία και να μπει στις προπονήσεις δυο φορές από τον κ. Νταμπίζα. Η ομάδα δεν θέλει να δουλέψει με παίκτες που δεν υπολογίζει. Κάνει τις προσπάθειες που μπορεί στα δεδομένα που έχει. Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό είναι αληθινή. 

Θα προτιμούσε ένα διαφορετικό στόρι. Γι' αυτό δεν ζητάμε όλο το συμβόλαιο και αυτό ήταν ξεκάθαρο απ' την αρχή γιατί είχαμε πει ότι αν βρούμε ομάδα θα φύγουμε. Ούτε υπάρχει ίχνος εκδίκησης, ούτε κάθεται στο συμβόλαιό του. Το ξέρει και η διοίκηση και οι άνθρωποι που μιλάω καθημερινά. Για αυτό και είμαστε κοντά, αλλά δεν το έχουμε λύσει ακόμα».

-Για το αν επειδή πέρασε η μεταγραφική περίοδος και έχουν κλείσει οι αγορές θα έλυνε το συμβόλαιο του με μικρότερο ποσό:
«Ναι. Όταν συζητάγαμε την Κυριακή το πρωί δεν είχαμε βρει ομάδα. Απλά είχαμε το μπόνους πως αν θα μέναμε ελεύθεροι θα μπορούσαμε να βρούμε ομάδα παντού στην Ευρώπη. Δεν έχουμε ζητήσει ποτέ όλο το συμβόλαιο και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα».

-Για την περίπτωση του Βαγγέλη Οικονόμου και το αν ζήτησε 40.000 ευρώ για να αποχωρήσει και του το αρνήθηκαν από τον Παναθηναϊκό:
«Ο Βαγγέλης έφερε πρόταση από τον χειμώνα, αρχικά, όταν είχαμε καταλάβει ότι δεν υπολογίζεται. 

Υπήρχαν προτάσεις από Τουρκία και Βουλγαρία που δεν θα έδινε αποζημίωση ο Παναθηναϊκός, αλλά τότε το τεχνικό τιμ έκρινε ότι ήταν απαραίτητος και καλά έκανε γιατί μετά έπαιξε. Η δουλειά για τον Βαγγέλη ξεκίνησε νωρίς και το καλοκαίρι υπήρχαν προτάσεις. Και από την Ελλάδα και από το Ισραήλ. Δυο προτάσεις, αλλά σε όλες είχαμε διαφορά στην αποζημίωση που θα θέλαμε.

Δηλαδή δεν βρήκαμε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Βαγγέλης στον Παναθηναϊκό. Υπήρχε μια διαφορά, πάνω κάτω στα νούμερα που λέτε και απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν να δώσει ένα ποσό μικρότερο. Ο ποδοσφαιριστής δεν δέχθηκε, θεωρώντας πως θα βγει ζημιωμένος απ' αυτή την ιστορία. Είχε βρεθεί πρόταση και υπήρχε συζήτηση μόνο για την αποζημίωση».

-Για το τι γίνεται τώρα:
«Καταλαβαίνω τη ζημιά που έχει ο Παναθηναϊκός και προσπαθώ να τη λύσω, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως ζημιά υπάρχει και για τους παίκτες. Ο Βαγγέλης δεν έχει πρόταση αυτή τη στιγμή για να μπορέσει να φύγει. 

Το ζητούμενο τώρα είναι να βρούμε ομάδα. Δεν είναι καλό για τους παίκτες να μείνουν χωρίς παιχνίδια και θέλουμε, από σεβασμό όλοι μας προς τον Παναθηναϊκό, να βρεθεί λύση. Δεν κάθεται κανείς πάνω στο συμβόλαιο. Δεν ζητάει όλο το συμβόλαιο ούτε ο Μουνιέ, ούτε ο Βαγγέλης. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η λύση είναι πιο δύσκολη από πριν».

-Για το αν έχει γίνει πρόταση να λυθεί το συμβόλαιο του Οικονόμου χωρίς να βρεθεί ομάδα:
«Ναι, αλλά είμαστε αρκετά μακριά σε αυτή την περίπτωση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags