Facebook Pixel Sportdog.gr | "Ο Ποτσετίνο έπρεπε να έχει φύγει μετά από εκείνη τη βραδιά της Μαδρίτης..."
| 2019-11-20 12:50:00

"Ο Ποτσετίνο έπρεπε να έχει φύγει μετά από εκείνη τη βραδιά της Μαδρίτης..."

Sportdog Team
"Ο Ποτσετίνο έπρεπε να έχει φύγει μετά από εκείνη τη βραδιά της Μαδρίτης..."

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έπρεπε να έχει σκεφτεί καλύτερα την απόφαση που πήρε τον περασμένο Ιούνιο όταν έφτασε με την Τότεναμ στον τελικό της Μαδρίτης.

Πέτυχε πολλά, έκανε την ομάδα κάτοικο τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά θα έχει να μετανιώνει για το γεγονός πως δεν πήρε ούτε έναν τίτλο... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

Η Τότεναμ με τον Ποτσετίνο τα τελευταία πέντε χρόνια πέτυχε πάρα πολλά. Ο Αργεντινός στην ουσία άλλαξε την ιστορία και το στάτους του κλαμπ παρά το γεγονός πως χρειάστηκε να κάνει υπομονή και επιμονή σε αρκετά ζητήματα που δεν ευνοούσαν τη δουλειά του, αλλά κατάφερνε να τα ξεπερνάει.

Έπρεπε να περιμένει περίπου δυο χρόνια για το νέο γήπεδο, έπρεπε να μείνει για δυο μεταγραφικές περιόδους δίχως ενίσχυση, όχι λόγω τιμωρίας όπως η Τσέλσι, αλλά επειδή ο Λίβι... έκλεισε την κάνουλα προκειμένου να ολοκληρωθεί το νέο «σπίτι» του κλαμπ. Και παρ' όλα αυτά, στην 5ετία της θητείας του, ο Ποτσετίνο παρουσίασε ένα σύνολο που διεκδίκησε την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, που έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, που ανέδειξε παίκτες, που έκανε τον Κέιν επιθετικό τοπ επιπέδου, ωστόσο, δεν πήρε ούτε έναν τίτλο.

Η αλήθεια είναι στην περίπτωση του Κέιν, ο νυν στράικερ ολκής ίσωςνα βρισκόταν σε ομάδα τύπου Γουότφορντ και να μην είχε καταφέρει να διακριθεί και να βγει στον αφρό αν δεν ήταν ο Ποτσετίνο να τον δουλέψει και να τον εμπιστευθεί. Γι' αυτό και ο ποδοσφαιριστής έγραψε ένα τόσο ζεστό μήνυμα προς τον πρώην τεχνικό της Τότεναμ το πρωί, λίγες ώρες μετά την απόλυση που σημειώθηκε και την πρόσληψη του Μουρίνιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ποτσετίνο θα έχει δυο πράγματα για τα οποία θα μετανιώνει για το πέρασμά του από τα «σπιρούνια». Το ένα, είναι η αποτυχία να κατακτήσει έστω κι έναν τίτλο. Ένα Λιγκ Καπ ή ένα Κύπελλο Αγγλίας αν ισχυριστεί εύκολα κανείς πως η Λίβερπουλ δεν γινόταν να χάσει το Τσάμπιονς Λιγκ την 1η μέρα του περασμένου Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Το δεύτερο για το οποίο ο Αργεντινός θα σκέφτεται πως δεν έκρινε σωστά και έκανε το λάθος, είναι το timing. Εκείνες τις ώρες πριν και μετά τον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό επί ισπανικού εδάφους, έπρεπε να έχει αποφασίσει ότι ο κύκλος έκλεισε. Όχι πως θα ήθελε να τον κλείσει μονάχα αν έπαιρνε το τρόπαιο. Γιατί έδειχνε πως είχε ήδη φτάσει στο πικ. Το σκεφτόταν. Και απλά πήρε την λάθος, όπως αποδείχθηκε, απόφαση.

Δεν έπρεπε να συνεχίσει και ίσως να το ήξερε βαθιά μέσα του όλο αυτό το διάστημα της φετινής σεζόν που παρουσιαζόταν χαμένος στις σκέψεις του στον πάγκο... Δεν είχε πλέον αντοχές. Έπρεπε το κεφάλαιο να έχει κλείσει τότε...

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, πάντως, δεν βοηθούν καθόλου και τον Ολυμπιακό που μετά το ματς με τη Μπάγερν στη μετά - Κόβατς εποχή, καλείται να κοντραριστεί και με την Τότεναμ που θα έχει νέο αέρα την επόμενη εβδομάδα στην 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ...

Πηγή: england365.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags